Taliban yetkilisini ekrana çıkaran bayan gazeteci ülkeyi terk etti

celikci

Active member
Taliban yetkilisini ekrana çıkaran bayan gazeteci ülkeyi terk etti
Afganistan’da Taliban sözcüsünü ekrana çıkaran bayan sunucu Beheshta Arghand’ın ülkeyi terk ettiği öğrenildi. “Milyonlarca insan üzere ben de Taliban’dan korkuyorum” diyen Arghand, “henüz tüm tanınmış muhabirlerimiz ve gazetecilerimiz ayrıldı. Yerlerini doldurmak için mecnun üzere çalışıyoruz. İnsanları dışarı çıkarmak ve operasyonu sürdürmek üzere iki sorunumuz var” tabirlerini kullandı.

CNN’e konuşan Arghand, Taliban Sözcüsü Yousafzai ile röportaj yaptıktan iki gün daha sonra ailesiyle birlikte Katar Hava Kuvvetleri’ne ilişkin tahliye uçuşuna bindiği öğrenildi. Kabil Üniversitesi’nde gazetecilik okuyan 24 yaşındaki Arghand ayrıyeten, Taliban’ın kelamlarını tutması durumunda ülkesine geri dönebileceğini deklare etti: “Güvende olduğumu ve benim için bir tehdit olmadığını bilirsem, ülkeme geri döneceğim ve ülkem için çalışacağım.”

Sunucu, “Taliban söylemiş olduklerini uygular ve durum düzelirse ülkeme geri döneceğim ve ülkem için, halkım için çalışacağım” dedi. Arghand’ın röportajı, Taliban’ın bir bayan sunucuyla canlı yayına çıktığı birinci röportaj olma özelliğine sahip. TOLO’nun sahibi Saad Mohseni ise ‘Neredeyse tüm tanınmış muhabirlerimiz ve gazetecilerimiz ayrıldı’ kelamları ile ülkedeki son durumu özetledi. (Sputnik)

ALINTIDIR