Herkese merhabalar,
Kilo vermeye çalışıyorsanız kalori açığı oluşturmak gerektiğini artık hepimiz biliyoruz. Lakin maalesef bunu yaparken çok acıkabiliyoruz. Bu da kilo vermeyi zorlaştırıyor. Artık sakinleş ve dikkatlice açlığını bastırıp iştahını nasıl denetim edebileceğin tavsiyeleri oku.
Kilo vermeye çalışıyorsanız kalori açığı oluşturmak gerektiğini artık hepimiz biliyoruz. Lakin maalesef bunu yaparken çok acıkabiliyoruz. Bu da kilo vermeyi zorlaştırıyor. Artık sakinleş ve dikkatlice açlığını bastırıp iştahını nasıl denetim edebileceğin tavsiyeleri oku.
Gereksinimin olan proteini tüketmeyi ihmal etme. Protein, uzun periyodik tok kalmanı sağlayıp başka öğünde daha az besin tüketmene sebep olacak. Günlük aldığınız kalorinin %20-30u yahut 1,0-1,2 gr/kg başına kâfi olacaktır.
Yüksek lifli besinler uzun mühlet mide de yer tutacağı için birebir biçimde seni tok tutacaktır. Ayrıyeten içerdiği kısa zincirli yağ asitlerinin doygunluğu arttırdığı düşünülmektedir. Bu da seni rahatlatmadıysa yapılan çalışmalarda beslenmenize lif bakımından varlıklı fasulye,bezelye,nohut ve mercimek eklemenin doygunluk oranını %31 olarak arttırdığı gözlemlenmiştir. beraberinde lif bakımından güçlü kepekli,tam buğday tahıllar da doygunluk hissi verir. Günlük beslenmenize 14 gr kadar lif eklerseniz günlük kalori alımını %10 kadar düşürür. Lakin demir eksikliğiniz varsa tüketirken dikkatli olmakta yarar var.
Katı-Sıvı beslenme. Yapılan bir çalışmada yarı katı yarı sıvı beslenen iştirakçiler daha az açlık, daha az yeme isteği ve sıvı atıştırmalıktan daha fazla doygunluk hissi hissetmiştir. Bilim adamları ayrıyeten daha uzun çiğneme müddetinin doygunluk verdiğine inanıyor bu yüzden katı beslenmeyi öneriyor. Benim de teklifim katı beslenmeden yana zira çiğneme beyne tokluk hissi veriyor. Bu da kilo vermede epeyce kıymetli bir etken.
Kahve içmenin sıhhat ve spor performansı üzerine tesiri fazlaca.Aynı biçimde iştah baskılamada da tesiri olduğu biliniyor. Pekala ben kafeinsiz kahve içiyorum diyorsanız da, yapılan çalışmalar açlığın üç saate kadar azaltılmasına yardımcı olduğunu gözlemlemiş.