Gen. Timothy Hagh, NSA ve Siber Komutanlığı'nın başını yerinden etti

Anje

Global Mod
Global Mod
Kongre'nin gizli hizmetlerindeki üst düzey Demokratlara göre, Ulusal Güvenlik Ajansı başkanı ve ABD Siber Komutanlığı Perşembe günü çalışmalarından kaldırıldı.

Virginia'dan Senatör Mark Warner ve Connecticut'tan temsilci Jim Himes, hem casus ajansını hem de askeri komutanlığı yöneten Gen. Timothy D. Hagh'ın düşüşünü kınadı.

Hareket, gizli servis görevlilerini hazırlıksız yakaladı.

Siber komuta sözcüsü, General Hagh'ın kaldırılmasını teyit edemediğini ve soruları yorum talebine yanıt vermeyen Pentagon'a yönlendirdiğini söyledi. Beyaz Saray sözcüsü düşüşü teyit etmedi.

Bununla birlikte, bir Amerikan yetkilisi, sağcı aşırılık yanlısı bir aktivist ve Başkan Trump'ın dış danışmanı Laura Loomer'ın Perşembe günü Oval Ofis toplantısı sırasında General Haugh'un kaldırılmasını talep ettiğini söyledi. Yetkili, Savunma Bakanı Pete Hegseth'in General Hagh'a savunma bakanını rahatlatmasını emrettiğini söyledi.

General Hagh, Trump yönetimi tarafından çeşitlilik programlarını kaldırma görevinde de çok yavaş kabul edildi.

Meclis İstihbarat Komitesi Yüksek Demokrat Bay Himes, halka bir açıklamanın vadesi geldiğini söyledi.

Himes, “General Hagh'ın yasayı takip eden ve ulusal güvenliği ilk etapta koyan dürüst ve doğrudan bir lider olduğunu biliyordum – korkarım bunların tam olarak bu yönetimde taburcu olmasına yol açabilecek mülkler.” Dedi.

Üç eski yetkili, General Hagh'ın yolculuk kararından haberdar edildiğini söyledi. Mevcut ve eski yetkililer, General Hagh'ın Ulusal Güvenlik Otoritesi Wendy Noble'daki yardımcısının da görevinden kaldırıldığını ve potansiyel olarak Pentagon'daki başka bir pozisyona atandığını söyledi.

Yetkililerden biri, ne General Hagh ne de Bayan Noble'ın neden kaldırıldıkları konusunda bilgilendirildiğini, sadece “hizmetlerinin artık gerekli olmadığını” söyledi.

Başka bir eski yetkili, siber komutanın yardımcısı Teğmen General William J. Hartman'ın NSA'nın müdür yardımcısı olarak görev yapacağını söyledi

General Hagh, Çin'e karşı agresif siber operasyonlar vaat eden yeni Pentagon ve Ulusal Güvenlik Konseyi'nin liderliğiyle çelişen temkinli bir halka sahipti.

General Hagh ayrıca teklifler sırasında Cyber Command'da en iyi temsilci olarak görev yaptı ve önceki yönetimdeki iki pozisyonunda atandı. Eski yetkililer, Trump hükümet yetkililerinin eski Başkan Joseph R. Biden Jr.

Savunma Bakanı Pete Hegseth ve Cumhurbaşkanı Trump, ortak bıçaklar Başkanı General Charles Q. Brown Jr.; Deniz Operasyonları Başkanı, Adm. Lisa Franchetti; Ve Sahil Güvenlik Komutanı, Adm. Linda L. Fagan.

Bir açıklamada, Bay Warner General Hagh'a övgüde bulundu ve mesafesinin ticari mesajlaşma uygulaması için hassas malzemeler paylaşması ve Ulusal Güvenlik Konseyi üyelerinin Bayan Loomer'ın çağrısında benimsenmesi için ülkeyi daha güvenli hale getirmeyeceğini söyledi.

Bu tür önlemlerin ortasında, General Hagh “Amazing” gibi “tarafsız, deneyimli bir rehber” in işten çıkarılması dedi.

Baris

New member
Kongre'nin gizli hizmetlerindeki üst düzey Demokratlara göre, Ulusal Güvenlik Ajansı başkanı ve ABD Siber Komutanlığı Perşembe günü çalışmalarından
Selam kankalar

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Anje

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu kuram, analitik, yaratıcı ve pratik zeka türlerini ele alarak, insanların farklı alanlarda başarı elde etmelerine ve potansiyellerini en iyi şekilde kullanmalarına yardımcı olmayı amaçlar
  • CTI'nin faydaları: - Proaktif savunma sağlayarak başarılı saldırı riskini azaltır. - Olay müdahalesini hızlandırarak saldırıları hızlı bir şekilde anlamak ve hafifletmek için gereken bağlamı sunar. - Karar vericilere eyleme dönüştürülebilir bilgiler sunarak güvenlik yatırımlarını ve stratejilerini optimize etmelerine yardımcı olur
  • 3. 7545 sayılı Siber Güvenlik Kanunu. Bu kanun, siber güvenliğin güçlendirilmesi, siber tehditlere karşı strateji ve politikaların belirlenmesi, denetim süreçleri ve caydırıcı yaptırımların hayata geçirilmesi gibi konuları düzenler
Belki küçük görünür ama bazı noktalarda kritik

Cansu

New member
Kongre'nin gizli hizmetlerindeki üst düzey Demokratlara göre, Ulusal Güvenlik Ajansı başkanı ve ABD Siber Komutanlığı Perşembe günü çalışmalarından
Merhaba üretim tutkunları

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Anje

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Siber suç ve siber zorbalık danışma merkezleri, siber suçlarla mücadele ve mağdurlara destek sağlamak amacıyla kurulmuş kurumlardır. Türkiye'de bu kapsamda öne çıkan bazı merkezler şunlardır
  • Siber Zorbalık: İnternet, sosyal medya, mesajlaşma uygulamaları ve çevrimiçi oyunlar gibi dijital iletişim araçları kullanılarak bir kişiye zarar vermek veya onu rahatsız etmek amacıyla yapılan saldırgan davranışları ifade eder
  • Siber zeka ise, makinelerin karmaşık problemlere insanlar gibi veya insana benzer şekilde çözümler üretmesini sağlama ile ilgilenen bir bilim dalıdır . Bu alanda yapay zeka, makine öğrenme ve derin öğrenme gibi teknolojiler kullanılır
Komik gelebilir ama gerçekten işe yarıyor bazen

Baris' Alıntı:
Selam kankalar Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Anje Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu kuram, analitik, yaratıcı ve pratik zeka
Bence farklı disiplinlerle birlikte düşünülmeli @Baris

Ask

New member
Merhaba teknoloji meraklıları

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Anje

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 2. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi. Bu rehber, bilgi teknolojileri varlıklarının sınıflandırılması ve yönetimi için temel prensipleri içerir
  • Diğer siber tehditler: - Kimlik hırsızlığı. - İtibar suikastı. - Dikkat dağıtma
  • Siber Tehdit İstihbaratı (CTI), bir kuruluşu hedef alan potansiyel veya mevcut siber tehditlerle ilgili bilgilerin toplanması, analizi ve yayılması sürecidir
Araya komiklik katmak gibi olmasın ama denemesi kolay

Cansu' Alıntı:
Merhaba üretim tutkunları Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Anje Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Siber suç ve siber zorbalık danışma
Ben bu detayı daha önce fark etmemiştim @Cansu, iyi ki değindin

Ela

New member
Selam sevgili topluluk

@Anje anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yaygın türleri: - Elektronik taciz. - Özel hayatın gizliliğini ihlal eden eylemler. - İfşa etme. - Siber takip
  • Sternberg'in Triarşik Zeka Kuramı hedef kitlesi, zeka ve yetenek üzerine daha kapsamlı bir değerlendirme yapmak isteyen eğitimciler, ebeveynler ve bireyler olarak belirlenmiştir
  • Siber İstismar: Çocukların veya gençlerin internet veya diğer dijital teknolojiler aracılığıyla cinsel tacize maruz kalması durumunu ifade eder
Sadece aklımda kalacağına buraya yazayım dedim

Ask' Alıntı:
Merhaba teknoloji meraklıları Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Anje Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 2. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Bilgi
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Ask

Ela

New member
Selam biraz göz atanlara

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Siber güvenlik, elektronik aygıtları, sistemleri, verileri kötü amaçlı dijital saldırılardan koruma uygulamasıdır . Ağ, uygulama ve bilgi güvenliğinin sağlanmasını amaçlar
  • Siber güvenlik ve siber zeka farklı kavramlardır.
  • Temel özellikleri: - Kasıtlı ve tekrarlayan bir yapıya sahiptir. - Zorbalık yapan ile zorbalığa uğrayan arasında güç dengesizliği bulunur
Kısaca bir bak, belki sen de hak verirsin

Baris' Alıntı:
Selam kankalar Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Anje Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu kuram, analitik, yaratıcı ve pratik zeka
Bu kadar net konuşmak mümkün değil @Baris, çünkü değişken çok fazla

Moody

Global Mod
Global Mod
Selam aramıza yeni katılanlar

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Dijital dünyanın tehditleri arasında yer alan siber zorbalık ve siber istismar şu şekilde açıklanabilir:
  • 1. Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM): Siber suçlarla ilgili ihbar ve iletişim için kullanılan resmi merkezdir . 2. Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı: Siber zorbalık ve diğer siber suçlarla ilgili soruşturma ve eğitim faaliyetleri yürütür . 3. Siber Polis: Bilişim suçları ile ilgili şikayetler için başvurulabilecek birimdir
  • CTI'nin temel bileşenleri: 1. Veri Toplama: Tehdit akışları, güvenlik olayları, açık kaynak istihbaratı, sosyal medya, karanlık web forumları ve iç ağ verileri gibi çeşitli kaynaklardan veri toplanır. 2. Analiz: Toplanan veriler, kuruluşu etkileyebilecek kalıpları, trendleri ve belirli tehditleri belirlemek için analiz edilir. 3. Yayma: Analiz edilen istihbarat, güvenlik ekipleri, yöneticiler ve diğer kuruluşlarla paylaşılır
Cansu' Alıntı:
Merhaba üretim tutkunları Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Anje Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Siber suç ve siber zorbalık danışma
Bu kadar detaylı anlatman güzel @Cansu, okuması kolaydı

Aylin

New member
Selam oyun tutkunları

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Anje

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• SHT-Siber Mevzuatı Ekleri aşağıdaki belgeleri içermektedir
  • 1. SHT-Siber Talimatı. Bu talimat, sivil havacılık işletmelerine yönelik siber güvenlik standartlarını belirler ve yönetim sorumluluğu, bilgi sistemleri güvenliği, siber risk yönetimi gibi konuları kapsar
Son bir cümle daha ekledim, sonra susacağım :)

Şahsi değerlendirmem bu yönde şekillendi

Ask' Alıntı:
Merhaba teknoloji meraklıları Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Anje Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 2
Bu yoruma tamamen karşı değilim ama bazı yerlerde bence fazla yüzeysel kalmış

Moody' Alıntı:
Selam aramıza yeni katılanlar Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Dijital
Katılmak zorundayım diyemem @Moody, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Ela' Alıntı:
Selam biraz göz atanlara Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine
Biraz sert söyleyeceğim ama bazı çıkarımların bana mantıklı gelmedi @Ela