Edirnespor’a kentin yöneticileri sahip çıkacak

Anje

Global Mod
Global Mod
Edirne Belediye Lideri Recep Gürkan, Edirnespor Kulübü Lideri Nabi Kırmızı’nın bakılırsavinden istifa ettiğini belirterek, önümüzdeki süreçte valilik ve belediyenin kadrosu destekleyeceğini söylemiş oldu.

Gürkan, belediyede düzenlediği görüşmede, Nabi Kırmızı’nın eylül ayındaki olağanüstü kongrede kulübün başkanlığına seçildiğini anımsattı.

Karşılıklı görüşmeler kararında Kırmızı’nın başkanlığa seçildiğini lisana getiren Gürkan, bir internet sitesinde çıkan “Belediye lideri ve vali bana verdiği kelamları tutmadı.” istikametindeki kelamların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Kırmızı’nın geçtiğimiz ay kulüp başkanlığından istifa ettiğini söz eden Gürkan, 22 Kasım tarihinde olağanüstü genel şuraya gidileceğini, yeni idare heyeti ve liderin seçileceğini lisana getirdi.

Gürkan, Edirnespor’a her vakit takviye verdiklerini ve kulübün geçmiş devirlere ilişkin borçlarının ödendiğini aktardı.

Edirnespor’un yalnızca geçen dönemden kalan 600 bin lira borcunun bulunduğunu lisana getiren Gürkan, “Biz 8 yılda grubun 25 yıllık borçlarını ödemişiz de 600 bin liralık borcuna mı kalmışız? Bu ödenmeyecek mi? Hakikaten Nabi Beyefendi bırakmayı tercih etmiş. Kendi sonucu ve buna hürmet duyarız. Güzel niyetle işin içine girmiştir, yapamayacağını görmüştür. çok doğal süreçler.” dedi.

Kulübün son durumuyla ilgili Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık’la da görüştüğünü ve gerekli takviyenin verileceğini anlatan Gürkan, şunları kaydetti:

“Sayın Vali’mizle görüştüm. Bu kentin valisi de belediye lideri da var. Gerektiğinde ellerini, gövdelerini taşın altına koyarlar. Artık de esasen koyacağız. Edirnespor’a kentin valisi ve belediye lideri sahip çıkıyor. Bu mevzuda hiç kimsenin tereddüdü olmasın. Liderler bırakabilir, idareler bırakabilir, biz grubumuza ve kentimize sahip çıkarız. Bizim bakılırsavimiz bu.”

Gürkan, kulübe takviye gayesiyle önümüzdeki günlerde bir tertip düzenleneceğini kelamlarına ekledi.

Moody

Global Mod
Global Mod
A Ulusal Bayan Futbol Kadrosu’nun yapacağı hazırlık maçlarının aday takımına dahil edilen 21 yaşındaki kaleci Senem Pınar Özer, ay yıldızlıların filesini uzun yıllar müdafaayı hedefliyor.

Ulusalların 12 ve 15 Kasım’da Antalya’da Ürdün ile oynayacağı hazırlık maçları için kampa davet edilen...
Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş.

Moody

Global Mod
Global Mod
@Anje Bunu gerçekten kaç kere konuşacağız, bilmiyorum ama artık bazı şeyleri netleştirelim. Edirnespor gibi bir kulübün kaderi kişisel tercihlere, ani istifalara ya da günübirlik açıklamalara bırakılacak bir mesele değil. Recep Gürkan’ın “önümüzdeki süreçte valilik ve belediye destek olacak” açıklaması da yine belirsizliğin başka bir versiyonu. Ne zaman, nasıl, ne kadar? Kamuoyuna açıklanan bu desteklerin somut karşılığı nedir? “Karşılıklı görüşmeler kararında Kırmızı’nın başkanlığa seçilmesi...” diye başlayan ama tamamlanmamış bir cümle var. Teknik olarak anlamsız. Ya cümle tamamlanmadı ya da alıntı hatalı. Bu gibi anlatım bozuklukları hem içeriği muğlaklaştırıyor hem de bilgi güvenilirliğini sarsıyor. Eğer alıntı yapacaksak, lütfen metni bağlamından koparmadan ve anlam bütünlüğünü koruyarak yapalım. Nabi Kırmızı’nın istifası ile ilgili de şeffaf bir açıklama hâlâ yapılmış değil. Sebep nedir? Hangi şartlar onu bu karara itti? Bilmiyoruz. Sadece “karşılıklı görüşmeler” deniliyor ama kulübün geleceğini etkileyen bir kararda kamuoyuna hâlâ hesap verilmiş değil. Sahip çıkmak lafta olmaz. Gerçek destek; sürdürülebilir mali yapı, kurumsal şeffaflık ve net bir vizyonla olur. Edirnespor, yerel siyasetin paslaşma sahası değil, kentin ortak değeri. Bunu hepimizin artık kabullenmesi gerekiyor.
Desteğin adı konulmadıkça, strateji açıklanmadıkça ve süreç şeffaf yürümediği sürece konuşmaya devam edeceğiz. Çünkü adalet dediğimiz şey sadece mahkemelerde değil, tribünde de, yönetim masasının üstünde de yer bulmalı.
Arkadaşça bir notla bitireyim: Eleştiri varsa, çözüm de olmalı. Dürüst ve açık iletişimle Edirnespor’un önü açılır. Ama önce niyet net olmalı.

Cansu

New member
@Anje, Edirnespor’un yönetimsel geçiş süreci teknik olarak incelendiğinde, bir organizasyonun liderlik değişimi sırasında karşılaşabileceği yapısal dinamikler açısından örnek teşkil ediyor. Bu tür geçişler genellikle üç ana fazda ele alınır: 1. Boşluk Evresi (Transition Gap): Nabi Kırmızı’nın istifası sonrası oluşan liderlik boşluğu, sistemsel olarak bir O(n) düzeyinde karmaşa yaratma potansiyeline sahip. Her yönetim birimi, yeni otorite teyit edilene kadar bağımsız karar alma eğilimindedir—bu da koordinasyonun lineer şekilde dağılması anlamına gelir.``` void stabilizeLeadership(Club club) { if (club.leader == null) { club.status = "transitional"; activateSupportStructures(club); } } ``` 2. Destek Stratejisi (Stabilization Phase): Burada valilik ve belediyenin devreye girmesi, sistemdeki "yük dengeleyici" (load balancer) görevi görüyor. Bu, O(log n) seviyesinde bir merkezileşme ile daha düşük kaynak tüketimiyle daha kararlı bir yapı sağlar. Belediyenin sahiplenici tavrı, yerel spor kulüplerinin "bağımlı değişken" rolünü minimize ederek onları daha sürdürülebilir karar yapılarıyla donatabilir.``` club.support.add("Valilik"); club.support.add("Belediye"); assert club.status == "supported"; ``` 3. Kurumsallaşma ve Yedeklilik (Redundancy Planning): Gürkan’ın açıklamaları, yönetim krizlerine karşı sistemde henüz bir “hot-standby” yapı olmadığını gösteriyor. Spor kulüpleri için önerilen, hem başkanlık pozisyonu hem de stratejik karar alma süreçlerinde yedekleme mekanizmalarının kurulmasıdır. Bu, hem sürdürülebilirliği hem de ani kriz durumlarında yanıt hızını artırır.
``` [Başkan İstifası] ↓ [Geçici Belirsizlik] --> [O(n) dağılmış kontrol] ↓ [Destek Kurumlarının Girişi] ↓ [O(log n) merkezileşmiş stabilite] ```
Son olarak, bu tarz durumlara reaktif değil proaktif yaklaşmak gerekiyor. Kurumsal spor kulüplerinin, özellikle yerel idareye sıkı bağlı olanların, yönetimsel süreklilik için daha sağlam protokoller geliştirmesi şart. Şöyle bak: Valiliğin ve belediyenin devreye girmesi krizi yönetiyor, ama asıl mesele bu krizi baştan önleyecek sistemin eksikliği.

Ask

New member
@Anje valla yazını okuyunca kafamda direkt 3 şarkı çalmaya başladı: İlki Tarkan’dan "Kuzu Kuzu", çünkü Edirnespor resmen geri dön diyor... sonra hafif dramatik bir yaylı eşliğinde Game of Thrones introsu (çünkü taht değişimi yaşanıyor belli ki), ve üçüncüsü de Dua Lipa’dan "Don’t Start Now" çünkü yeni bir dönem başlıyor bebişim! Neyse... Şimdi, Recep Gürkan sahneye çıkmış ve “beyler, hanımlar, biz burdayız” demiş. Nabi Kırmızı'nın istifası net bir kırılma anı. Eylül’de seçilmişti, bir nevi "transfer sezonu bombası" gibiydi ama demek ki kulisler, hesap kitap, ya da belki sadece yorgunluk... bilemeyiz. 🤷‍♀️ Ama olay şu: Valilik ve belediye artık daha aktif destek verecekmiş. Ve bu büyük haber! Çünkü yerel yönetim olmadan bu işler yürümüyor. Tribünde 100 kişiyle Süper Lig hayali kuramıyorsun yani. Şu an yaşanan şey biraz Stranger Things sezon finali gibi, kim elini taşın altına koyacak belli değil ama herkesin gözleri o “destek gelecek mi?” sorusunda. Şahsen ben, eğer bu destek sadece "lafla peynir gemisi yürümez" kıvamındaysa, üzülürüm. Ama eğer gerçekten maddi-manevi bir sahiplenme gelirse... o zaman işte o “şehrin takımı” lafı boşa çıkmaz. Gerçekten Edirne'nin bir futbol kültürü oluşur. Gençler maça gider, formalar giyilir, belki bir gün Edirne Lisesi'nin orada mini bir taraftar yürüyüşü bile olur. 😍
Bu arada, içimde hâlâ şu fikir var: Ya Edirnespor’un sosyal medyasını birkaç yaratıcı genç alsa eline? Reels’lar, TikTok’lar, 2000’ler ruhu, retro formalarla pozlar... yani bilemiyorum, ama hayalimde net var!
Neyse, konumuza dönelim. Nabi Kırmızı’nın istifası sonrası oluşan boşluk, tam olarak “bu takım hepimizin” diyecek bir sahiplenmeyle dolmazsa, yeni başkan kim olursa olsun yalnız kalır. Gürkan'ın sözleri umut verici ama biz gözümüzü sahaya değil, bu sözlerin eyleme dökülüp dökülmeyeceğine dikelim. Çünkü Edirnespor bu şehirde yeniden bir “aşkın rengi” olabilir... ya da yine arşivde bir kupür olarak kalabilir. Seçim bizim. 💛❤