Çocukluk hafızasından çizdiği harita viral oldu, kaçırıldıktan 33 yıl daha sonra annesine kavuştu

celikci

Active member
Çocukluk hafızasından çizdiği harita viral oldu, kaçırıldıktan 33 yıl daha sonra annesine kavuştu
Çin, dört yaşında olduğu 1989 yılında kaçırılan bir adamın, çocukluk anılarından yola çıkarak çizdiği bir harita yardımıyla 33 sene daha sonra annesine kavuşmasını konuşuyor. Bugün 37 yaşında olan Li Jingwei’nin, çocukluğuna dair hafızasıyla çizdiği harita toplumsal medyada viral oldu. Polis de, haritadan yola çıkarak evvel Li’nin kaçırıldığı köyü, akabinde da anneyi buldu.

1800 KİLOMETRE UZAKTA BÜYÜDÜ

Li Jingwei, Çin’in tek çocuk siyaseti niçiniyle ‘erkek çocuk kaçakçılığı’nın yaygın olduğu bir periyotta, Yunnan eyaletinin Zhaotong kentinin yakınlarında bir komşuları tarafınca kaçırılmıştı. Bir diğer aileye ‘satılmıştı’ ve yıllardir, kendi ailesinden 1800 kilometre uzakta yaşıyordu.

Li, haritayı Çin’in Tiktok’u olarak bilinen Douyin’de paylaştı.

ANNE-BABASININ İSMİNİ HATIRLAMIYORDU

Li kaçırıldığını hiç unutmadı lakin artık anne-babasının isimlerini, köyünü, hatta gerçek ismini bile hatırlamıyordu. Kendisini evlat edinen aileden ve DNA data tabanlarından bilgi edinemeyince, gerçek ailesini bulmak için internetten yardım almaya karar verdi; köyüne dair hatırladıklarını bir haritaya dökerek toplumsal medyada paylaştı.

OKUL, ORMAN VE GÖLÜ ÇİZDİ

Li 24 Aralık günü, bir okul, bambu ormanı ve küçük bir göl olarak hatırladığı yerleri, Çin’in TikTok’u olarak bilinen Douyin’de yayınladı. Görüntüde, “Evini arayan bir çocuğum. Yaklaşık dört yaşında olduğum 1989 civarında berbat bir komşu tarafınca Henan’a gdolayıldüm. Burası konutumun olduğu bölgenin bir haritası, hafızamdan çizdim” diyordu.

ANNESİ TELEFONDA YARA İZİNİ ANLATTI

Haritanın viral olmasından daha sonra polis devreye girdi ve evvel Yunnan eyaletindeki küçük köyü, akabinde da burada çocuğu kaybolan bir bayanı buldu. Li ve bayan telefonda konuştu; bayan Li’nin çenesindeki yara izini tanım edip, oğlunun çocukken bisikletten düştüğünü anlattı. DNA testleri de uyumlu çıkınca, Li ve annesi 33 sene daha sonra kavuştu. Li’nin babasının ise artık hayatta olmadığı açıklandı.

Li, Douyin profilinde “33 yıllık bekleyişten, hasretle dolu sayısız geceden ve nihayetinde hafızadan çizilen bir haritanın akabinde, bu kusursuz bir an. Bana ailemle bir daha biraraya gelmem için yardım eden herkese teşekkür ederim” bildirisini paylaştı. (DIŞ HABERLER)

ALINTIDIR