Bilgi Üniversitesi geçme notu kaç ?

Moody

Global Mod
Global Mod
Geçme Notu ve Hayatın Dengesi: Bir Üniversite Hikayesi

Bugün size, zamanında benim de kaygılandığım, biraz garip ama hayatıma dokunan bir hikayeyi anlatacağım. Birçok kişi için bu, sıradan bir eğitim yılıydı, ama benim için her şeyin değiştiği andı. Düşünsenize, geçme notunun ne olduğunu hiç merak ettiniz mi? Hepimiz, o başarmaya çalıştığımız sınavlarda bir tür baraj noktasına geliriz. Ama asıl mesele, bu barajı geçtikten sonra hayatın ne kadar dönüştüğüdür. Benim bu hikâyemde ise o sınav, sadece akademik bir engel değil; aynı zamanda toplumun bize biçtiği rollerin, stratejilerin ve ilişkilerin de bir yansımasıydı.

İlk Bakışta: "Geçme Notu" Olayının Gerçek Yüzü

Üniversiteye ilk adım attığımda, beni bekleyen şeyin sadece sınavlar olmadığını anlamıştım. İnsanların, tıpkı notlar gibi birbirini derecelendirdiği bir sistemde, bazen geçme notu sadece "daha fazla çalış" demek değil, aynı zamanda sosyal dinamikleri de test etmekti.

Bir gün, sınav notlarımızı almaya gittiğimde, yanımda Selin ve Ali vardı. Selin, daha ilk yılından itibaren üniversiteye dair güçlü bir empati geliştirmişti. Her derste herkesin ruh halini okur, gruptaki eksiklikleri tamamlar, adeta herkesin moral kaynağı olurdu. Öte yandan Ali, her zaman sistematik ve çözüm odaklıydı. Hangi dersten daha yüksek not alabileceğimizi, hangi sınavı nasıl geçebileceğimizi çok net bir şekilde analiz ederdi. İkisinin de geçme notuna dair bakış açıları bambaşkaydı, ancak bana göre, her ikisi de gerçek hayatta bu "geçme notunu" bir şekilde geçebilmişti.

Bir Stratejinin Ardında: Ali’nin Çözüm Odaklı Yöntemi

Ali, bir sabah yanıma gelip, "Bu sınavda nasıl başarılı oluruz?" diye sordu. Bunu sadece bana değil, herkesin en iyi performans sergileyebileceği şekilde soruyordu. Yani, yalnızca "geçme notu" değil, bu notu en iyi nasıl alabileceğimizin sorusu vardı kafasında. Hep birlikte analiz yaparak, sınavlara yönelik en etkili çözüm yollarını tartıştık. Ali'nin düşüncesine göre, geçme notu tek başına bir hedef değil, bu hedefe giden stratejilerle çevrelenmeliydi.

Ali'nin bakış açısını düşündüğümde, aslında geçme notunun toplumdaki diğer pek çok sistematik düşünceye benzer şekilde, sadece bir araç olduğunu fark ettim. Düşünsenize, hayatta her şeyin bir geçme notu yok mudur? İş görüşmesinde, sosyal ilişkilerde, ailede… Bizler, notlardan çok, çözümleri ve adımları görmek istiyoruz.

Bir İlişkinin Derinliği: Selin'in Empatik Yaklaşımı

Selin, öyle bir insan ki, geçme notuyla ilgili konuşurken "O kadar çok stres yapma" diyerek, aslında derin bir empatiyle yaklaşırdı. O, Ali'nin aksine, herkesin kaygılarını ve korkularını dinlerdi. "Bazen sınavı geçmek, yalnızca sınavın kendisini geçmek değil, o anki duygusal yükten kurtulabilmektir," diyordu. Selin'in bakış açısı, sadece akademik başarı değil, psikolojik dengeyi de kapsıyordu.

Bir gün, çok zor bir dersten çıktıktan sonra, Selin'in söylediği bir şey beni derinden etkiledi. "Hayatımızdaki her sınav, dışarıdaki yansımasıdır," demişti. "Bazı insanlar bu sınavlardan sonra yalnızca bir puan elde etmek için değil, gerçek dünyada da bir şeyler öğrenmek için geçerler." O an, sadece geçme notunu değil, hayattaki sınavlarımızı da düşünmeye başladım. O an fark ettim ki, bazen sınavlar bize sadece akademik değil, insan olmanın daha derin anlamlarını da gösteriyor.

Toplumsal Bir Perspektif: Geçme Notunun Derinlikleri

Toplumun, akademik geçme notu gibi ölçütleri oluşturmasının ardında yatan etkenlere de bakmak gerekir. Geçme notu, yalnızca bireysel başarıyı ölçen bir sistem değil, aynı zamanda bu bireyin, toplumsal yapıda nasıl yer alacağına dair bir işarettir. Düşünün ki, bir üniversitenin notlandırma sistemi, gençlerin toplumda nasıl varlık göstereceklerini, hangi stratejilere göre hareket edeceklerini belirler. Bu anlamda, geçme notu aslında yalnızca sınavlardaki bir baraj değil, aynı zamanda yaşam becerilerini ve toplumsal kuralları öğrenmenin bir aracı olarak da karşımıza çıkar.

Sonuç: Her Yolu Birlikte Keşfetmek

Sonunda, geçme notunun sadece bir sayı olmadığını fark ettim. Hem Ali’nin stratejik düşüncesi hem de Selin’in empatik yaklaşımı, geçme notunun ötesinde daha derin bir anlam taşıyor. Geçmek değil, geçerken öğrenmek, insanları daha güçlü kılar. Bu hikayeyi paylaşmamın amacı, sadece notları değil, o notların ardındaki insanları ve toplumumuzu düşünmeye yönlendirmektir.

Siz de bu hikayede kendi bakış açınızı nasıl yansıtırsınız? Geçme notu sizin için ne anlam ifade ediyor? Strateji mi, empati mi daha önemli? Toplumda bu iki yaklaşımın nasıl bir dengede olması gerektiğini düşünüyorsunuz? Gelin, birlikte tartışalım.