Amy Klobuchar yumurta hakkında konuşmayı bırakamaz. Sana nedenini sorduk.

Anje

Global Mod
Global Mod
Minnesota Demokrat Senatör Amy Klobuchar için her zaman yumurta ile ilgili bir açı vardır.

Başkan Trump geçen ay genel müfettişleri serbest bıraktıktan sonra, Bayan Klobuchar kaos ve yolsuzluğun yumurta fiyatları ile birlikte arttığını söyledi.

Bay Trump'ın sayıları anketlerde kaydığında, sosyal medyada şöyle yazdı: “Yumurta Çetesinde Yargı: Evet! Trump'ın balayı bitti. “

Ve Bay Trump'ı sahnede alay ettikten sonra bir etkinlikte yuhalandığında, Bayan Klobuchar her Cumhuriyetçiye, önerdiği gibi öfkeyle ona yumurta atmak isteyen bir mesaj teklif etti.

“Yapamazsın,” diye kırdı. “Çünkü onlar çok pahalı.”

Cumhuriyetçiler yıllarca enflasyon nedeniyle Beyaz Beyaz Saray'ı dövdü ve Washington üzerindeki toplam kontrol için yüksek yaşam maliyetine bir hayal kırıklığı dalgasına yol açtı.

Şimdi, seçmenlerinin gücü ve baskısından Demokratlar, Bay Trump'a karşı tek tip ve etkili bir mesaj istemekle mücadele ediyorlar. Ancak Bayan Klobuchar gibi bazıları yönetime geri dönüyor.

Bay Trump'ın yaşam maliyetini azaltma vaat ettiğini, Beyaz Sarayının, çoğu Amerikalı için hayatı daha uygun hale getirmeye odaklanmak yerine, bölünmüş bir siyaset ve milyarderlerin güçlendirilmesi ile meşgul olduğunu iddia ediyorlar.

(Çarşamba günü, Tarım Bakanlığı, federal hükümetin daha fazla yumurta ithal etmeye ve yumurta fiyatlarının sürüşünde önemli bir sürücü olan kuş gribinin yayılmasıyla mücadele çabaları için finansmanı artırmaya çalıştığını söyledi.)

Senato'nun Demokratik liderliğinde 3 numara olan Bayan Klobuchar, yumurta haberleri, Trump yönetimi ve sonraki turlar hakkında telefonla konuştu.

Bu görüşme yoğunlaştırıldı ve işlendi.

Görünüşe göre her fırsatta Trump döneminde yumurta için güçlü maliyetlerden bahsediyorlar. Sizin ve Senato Demokratlarınızın bu vurgu ile elde etmek istedikleri seçmenlerin türünü tanımlayabilir misiniz?

Açıklığa kavuşturayım, bu sadece yumurta fiyatları değil.

Donald Trump'a oy veren ve bazıları da benim için oy veren birkaç kişi, onları bir değişiklik olacağını, kaos için değil, yolsuzluk için değil, masrafları hakkında bir şeyler yapmasını istediler. Buna yaşam alanı, çocuk bakımı ve sağlık hizmetleri dahildir. Ve sadece görmüyorsun. Ve bunun yerine tam tersini görüyorlar.

Kaos yaratma ve insanlar için önemli olan şeylerden kurtulma şekliniz, ister kanser araştırması ister yerel park ranger veya çiftlik kredi memurunuz olsun. Kayıt yaptığınız şey bu değil.

Bizimle çocuk bakımı veya yaşam alanı üzerinde çalışmak istiyorsanız sizinle çalışmak istiyoruz. Ama öyle değil. Her yerde takozlar arıyor ve Grönland ve Panama'yı almaya ve Kanada'yı 51. eyalet yapmaya çalışıyor. İnsanlar buna kayıt yapmadı. Bu nedenle bu davayı yapmak bize kalmış ve vaat ettikleri şeylerden sorumlu olmak onlara kalmış.

Minnesota'da ne tür bir düzine yumurta ödedin?

Yerel marketimize bakmalıyım. Geçen hafta birkaç tane aldım, bu yüzden sana yanlış figür vermek istemiyorum. Ama kesinlikle arttıklarını biliyorum.

[Ms. Klobuchar interjects, later in the conversation:]

Bunu beklememin bir nedeni var çünkü bir fark var. Minnesota'da yaklaşık 8,50 ABD doları, yani – Hafızamda geçen yaz veya geçen yıl iki ila üç kat. Ve sonra büyük yemekte [in Washington]Dokuz dolar var. Üç farklı markete giriyorum, ama her zaman yalnız satın alıyorum.

Çoğunlukla, kuş gribi nedeniyle yumurtalar pahalıdır. Demokrat'ın Başkan Trump'tan sorumlu olup olmadığını merak ediyorum. Ve eğer öyleyse, bu davayı nasıl yapıyorsunuz?

Onun verdiğine söz verdiğini düşünüyorum ve buradaki tek sorun yumurta değil. Sadece bir sorun olsaydı, sorun olmazdı. Sorun konaklama, çocuk bakımı. Birinin bir gün içinde tersine çevireceğini düşündüğünü sanmıyorum, ancak tersine çevirmek için herhangi bir adım atmadı. Hiçbiri. Sıfır. Ve bu çok daha büyük bir resim ve yumurtalar genel resmin sembolü.

Amerikalılar Demokratlara uzun zamandır kızgın olsaydı, onları şimdi Cumhuriyetçi olduklarına nasıl ikna ediyorlar?

Son seçimlerde bu konuda çok endişeliydiler. Hepimiz bu bir değişim seçeneğiydi, bu yüzden çok farkındayım. Ama sonra değişiklikler göreceğimiz için söz verildi.

Tarifeleri tehdit etme ve bu tür kaos yaratma fikri, ülkemizdeki fiyatları azaltmak ve aslında bazı önemli siyasi değişiklikler yapmak için ihtiyacımız olanın tam tersidir.

Demokratik'in en güçlü demokratik habercileri olarak öne çıkan iki veya üç kişiyi arayabilir misiniz?

Kimseyi dışarı çıkarmayacağım çünkü Demokratlar arasında, bazılarımızdan en liberallerimizden bazılarımızdan inanılmaz bir birlikteydik.

Benim için yemekler, Kongre ve seçmenlerimiz. Seçmenlerimiz önemlidir çünkü onlar Cumhuriyetçilerin seçmenleridir. Ve görünümlerini netleştiriyorlar ve hikayeleri yerel bakış açılarından anlatıyorlar. Ve sadece bu ezici baskıların artık insanlardan göründüğünü ve çıktığını görüyorlar.

Sadece birkaç siyasi soru. Vali Tim Walz, Minnesotan ile birlikte onlardan biri, son zamanlarda olduğunu söyledi BM Dışlamış Gelecekte bir başkanlık teklifi. Ve acaba cumhurbaşkanını dışlayabilir misiniz?

Şu anda gerçekten önemli bir işim var. Senato'da 3 numarayım ve bu benim odak noktam.

Sizce Başkan Biden'in yeniden seçim yapması için koşmalı mı?

Başkan Biden, neler olup bittiğine baktıklarında, çok zor bir zamanda pandemiyle pandemi getirdi. Ve bence geri çekilme kararı doğru şeydi.

Ama zamanımı dikiz aynasına bakarak geçirmeyeceğim. Dört gözle bekliyorum.