Yunanistan’da aşı zıtları silahlanıyor: Teşhis merkezi basıp okul müdürü kaçırdılar

celikci

Active member
Yunanistan’da aşı zıtları silahlanıyor: Teşhis merkezi basıp okul müdürü kaçırdılar
DUVAR -Yunanistan’da Covid-19 aşısı zıtlığı ortasından çıkılması güç bir hal almaya başlıyor. Çok sağcı ögelerin güdümünde aşı zıtları toplumsal medya üzerinden örgütlenmeye başladı. Kimi kümeler bir adım daha ileri giderek ‘anayasa muhafızları’ ismini verdikleri ve ‘silahlı’ olan bir küme kurdu. Kelam konusu küme geçtiğimiz günlerde Yunanistan’ın çeşitli noktalarında şiddet aksiyonları gerçekleştirdi.

SOKAKLARDA DEVRİYE GEZİYORLAR

Yunanistan medyasına nazaran korona karşıları sağcı kümelerle işbirliği içerisinde silahlı örgütler kurmaya başladı. Askeri eğitim alan bu kümelerin üyeleri Yunanistan sokaklarında kendilerine has, askeri elbiseleriyle uzunluk göstermeye ve devriye gezmeye başladı.

Sokaktaki hareketler için ‘anayasa muhafızları’ özel devriye araçlarını kullanıyor. Ayrıyeten birtakım noktalarda ‘anayasayı koruma’ isimli merkezler kurulmaya başlandı. Bu merkezlerde Covid-19 ile kelamda gayrette kullanılan bitkisel unsurlar ve ‘ilaçlar’ satılıyor. Bu satım süreçleri için de özel para üniteleri devreye sokulmuş durumda.

ESKİ ASKERLER, BÜROKRATLAR, BİLİM İNSANLARI

‘Anayasa muhafızlarına’ nazaran Covid-19 aşısı ve testleri uygulamalarıyla Yunanistan Anayasası ihlal ediliyor. Kelam konusu kümelere bakılırsa zarurî test ve aşılarla temel hak ve özgürlükler gölgeleniyor. Bu niçinle Yunanistan vatandaşlarının kelamda Anayasayı müdafaa misyonu resen gündeme gelmiş durumda.

Silahlı aşı aksileri kümesinde eski askerler, bürokratlar ve hatta bilim insanları da yer alıyor. Kelam konusu kümeler çok sağ ile dirsek teması halinde.

COVİD-19 TEŞHİS MERKEZİNE BASKIN

Atina’da muhalefet partileri muhafazakar Yeni Demokrasi Hükümeti’ni yaklaşan seçimlerde oy kaybına uğramamak için aşı terslerinin yarattığı tehlikeyi görmezden gelmekle itham ediyor. Kiriakos Miçotakis kabinesi üyeleriyse son günlerde yeni gelişmeyle ilgili gerekli tüm türel tedbirlerin alınacağı ihtarında bulunuyor.

‘Anayasa muhafızları’ Yunanistan gündemine geçtiğimiz günlerde bir Covid-19 teşhis merkezine yapılan atakla yerleşti. Selanik’te bir ‘anayasayı müdafaa ekibi’ bir teşhis merkezini bastı ve çalışanların resmi dokümanlarını denetim etmeye yeltendi.

OKUL MÜDÜRÜ KAÇIRILDI

Selanik’teki gelişmeye paralel olarak Pieria’da da aşı zıtları bir öğretim kurumunu bastı ve ortaokul müdürünü kaçırdı. ‘Anayasa muhafızları’ müdürü öğrencilerine korona testi mecburiliği getirdiği niçiniyle alı koydu. Elleri kelepçelenen müdür ‘ekip otosuna’ bindirilip yakın noktadaki bir polis karakoluna gdolayıldü.

Müdürün alıkonulduğunu tespit eden resmi polis memurlarıysa kaçırma aksiyonunu gerçekleştiren aşı terslerini göz altına aldı.

ALINTIDIR