Yunanistan Başbakanı Miçotakis: Türkiye’ye yaptırım listesi hazırladık

celikci

Active member
Yunanistan Başbakanı Miçotakis: Türkiye’ye yaptırım listesi hazırladık
Yunan Başbakan Kiryakos Miçotakis, Türkiye’nin Güney Kıbrıs ve Yunanistan’a karşı saldırgan bir tavra geçmesi durumunda alacakları tedbirlerle ilgili bir liste oluşturduklarını söylemiş oldu. “Türkiye’nin Yunanistan’a yönelik siyasetinde esaslı bir değişiklik olmadığının şuurunda olmalıyız” diyen Miçotakis, “Bu niçinle bu iki basamaklı yaklaşımı benimsedik: Bir yandan dost eli uzatıp bir yandan da Yunanistan ve Kıbrıs’a karşı bir daha saldırgan bir tavır benimsemesi durumunda kullanılabilecek bir dizi kısıtlayıcı tedbir hazırladık” tabirlerini kullandı.

Yunanistan Başbakanı, ‘Doğu Akdeniz’in Avrupa’nın güç arzının anahtarı’ olduğunu belirterek” “Doğu Akdeniz, Mısır’dan ihraç edilebilecek LNG formundaki doğalgaz üzere alternatif güç kaynaklarının araştırılması açısından epeyce daha kıymetli hale geliyor. Mısır ile bizim durumumuzda olduğu üzere Afrika ile elektrik orta irtibatlarını da faal olarak teşvik ediyoruz” diye konuştu.

Geçen hafta vefat eden Avrupa Parlamentosu Lideri David Sassoli’nin anısına düzenlenen merasim daha sonrası Avrupa Halk Partisi milletvekilleriyle yaptığı toplantıda konuşan Miçotakis, “David Sassoli’ye hürmet etmenin benim için bir misyon olduğunu hissettim” diyen Miçotakis, “Geçen Mayıs ayında, Yunanistan’ın Avrupa Ekonomik Topluluğu’na iştirakinin 40. yıldönümünü kutlamak için bizimle olduğu vakti, Atina’daki varlığını ağır bir hisle hatırlıyorum” tabirlerini kullandı. (Sputnik)

ALINTIDIR