Yetkililer, USAID çalışanlarına personel kayıtlarını parçalamalarını veya yakmasını emretti

Anje

Global Mod
Global Mod
Trump yönetimi tarafından sökülen ABD Yardım Örgütü'nden üst düzey bir yetkili, çalışanlara, çalışanlara gönderilen bir e -mail'e göre, çalışanlardan Güvenli, Sınıflandırılmış Belgeleri ve Personel dosyalarını sınıflandırma ve personel dosyalarının tutumundaki tutumundaki veya yanma için ceplere yerleştirmelerini istedi.

Erica Y. Carr tarafından gönderilen E -Mail'de görevdeki İcra Sekreteri, ABD ajans personeline uluslararası kalkınma personeline Salı günü sınıflandırılmış güvenli ve kişisel belge dosyalarını boşaltması gerektiğini bildirdi. Haberler'tan alınan E -Mails'in bir kopyasına göre Bayan Carr, “İlk olarak çok fazla belge belirledi ve yanma torbalarını ayırdı.”

Ajans binlerce çalışanı serbest bıraktı, ücretli bir tatil koydu ve bazılarından evden çalışmasını istedi, böylece karargah haftalarca büyük ölçüde boş kaldı.

Bayan Carr veya başka bir memurun belgeleri yok etmek için Ulusal Arşiv ve Kayıt Yönetimi'nin iznini alıp almadığı belirsizdir. 1950 federal kuralı, ABD hükümet yetkililerini belgeleri yok etmeden önce kayıt yönetiminden onay istemeye zorlar.

Yıkılan belgeler, Trump yönetimine ve yardım kuruluşuna, çalışanların kitlesel iltihaplanması ve ani yeniden yerleşimi, ajansın hızlı bir şekilde birikmesi ve neredeyse tüm dış yardım kalıntıları için donma konusunda sunulan çeşitli yasal işlemlerle ilgili olabilir.

Dışişleri Bakanlığı ve USAID sözcüsü, yorumlarla ilgili soruşturmalara cevap vermedi.

Salı akşamına kadar, en az iki grup, USAID'deki ajansın kayıtların gereksinimlerini önlemediğine dair diğer belgeleri yok etmek için hakimleri önlemeye çalışmak için mahkeme dosyaları yapmıştı. Savunucular, bir kayıtta yetkililerin herhangi bir personel belgesini yok etmediklerini ve davacının ve Adalet Divanı'na bildirmeden ajansın merkezinin yeri olan Ronald Reagan binasındaki herhangi bir belgeyi yok etmeyeceklerini iddia ettiler.

Kariyer diplomatlarını ve davacıları temsil eden bir sendika olan Amerikan Dış Hizmet Derneği, Salı günü yaptığı açıklamada, “USAID'in USAID personelinin feshi ve USAID hibelerinin sunulması ile ilgili devam eden yasal anlaşmazlıklarla ilgili sınıflandırılmış ve hassas belgelerin yok edilmesine sahip olduğunu bildirdi.

Birlik, “Federal yasa açık: devlet kayıtlarının korunması şeffaflık, hesap verebilirlik ve yasal sürecin bütünlüğü için önemlidir.” Dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Hesap verebilirlik yükümlülüğünü sağlamak ve USAI çalışanlarının haklarını korumak için federal belgeleri korumak için yasalara tam olarak uyulmasını istiyoruz.”

Sendika ayrıca, kayıtların yanlış imha edilmesiyle meşgul olan çalışanların yasal tehlikede olabileceğini buldu.

Yardım ajansı, dış hizmet yetkilileri olarak bilinen yaklaşık 2.000 kariyer diplomatını istihdam etmektedir ve sendika tarafından temsil edilmektedir. Diplomatlar genellikle bir mesaj veya başka bir katkı bir düşman gücü tarafından istila edilecekse, çok sayıda belgeyi yok eder. Carrs E -Mail tarafından Pazartesi akşamı alınan bazı diplomatlar, ani talebi aldıktan sonra sendika memurlarını aradı.

Federal Reterminasyon Yasası, “Ajansların Kayıtlar Ajansı tarafından onaylanan depolama planlarını takip etmeleri ve ayrıca tüm elektronik belgeleri kapsadıklarını belirtiyor. Basılı belgeler yıkımdan önce elektronik bir formatta saklanmalıdır ve yasa, “ajansların erişilebilirliği ve güvenliği sağlamak için elektronik kayıtları etkili bir şekilde yönetmesi gerektiğini” belirtmektedir.

Bazı federal yetkililerde, çalışanlar fiziksel belgeleri elektronik olarak kurtardıktan sonra düzenli olarak yok ediyor. ABD'nin çalışanlarının tüm fiziksel belgelerin yok edilmeden önce elektronik olarak kaydedilmesini sağlayıp sağlamadığı belirsizdir.

Pazartesi günü E -Mail'de Bayan Carr, çalışanlardan Salı günü saat 9: 30'da Reagan Bina Lobisi'nde belgelerin yok edilmesine katılmasını istedi. ABD hükümeti oradaki ofis alanı için ajansın kira anlaşmasını sona erdirdi. Dışişleri bakanı Marco Rubio, ajansın yöneticisi yardımcısı, binlerce diğer çalışanı serbest bıraktıktan sonra USAAID kalıntılarını Dışişleri Bakanlığına taşımayı planlıyor.

E -Mail, çalışanlardan “gizli” veya “USAID/(b/io)” ile çantaları koyu bir Sharpie ile işaretlemelerini istedi. “B/IO” büro veya bağımsız ofis anlamına gelir.

Geçen ay, Bay Rubio ABD için sorumluluk aldı ve Dışişleri Bakanlığı'nın bölünmüş memuru olan Pete Marocco'nun günlük faaliyetleri izleyeceğini duyurdu. Bay Marocco, Başkan Trump'ın milyarder danışmanı Elon Musk tarafından dış yardım fonlarının ödenmesini durdurmak, sözleşmeleri azaltmak ve binlerce çalışanı rahatlatmak veya tatile getirmek için yönetilen bir görev gücünün genç çalışanlarıyla çalıştı.

Geçen Perşembe günü Beyaz Saray'daki değişken bir kabine koltuklarında, Bay Rubio yardım ajansını çıkarmak için Bay Musk'a öfkesini yaptı.

Pazartesi günü, Bay Rubio sosyal medyada yetkililerin yardım ajansının 5.200 sözleşmesini veya toplamın yüzde 83'ünü iptal ettiğini açıkladı. Yetkili, geri kalan 1.000 kişinin Dışişleri Bakanlığı tarafından yönetildiğini söyledi. Ve Bay Musk'ın ekibine teşekkür etti.

Dışişleri Bakanlığı, geri kalan 1000 sözleşmenin herhangi bir ayrıntısı yayınlamamıştır.

Yardım ajansından yetkililer, yüzlerce USAID çalışanının Dışişleri Bakanlığına dahil edilmesi muhtemeldir.

Bir federal hakim, Trump yönetimine Pazartesi günü tamamlanan iş için yardımcı ödemeleri yeniden başlatmasını emretti. Hakim, Kongre'nin yabancı yardımlar satın aldığını ve Trump hükümetinin paraya “el koyma” hakkına sahip olmadığını tespit etti. 20 Ocak'ta Bay Trump tarafından imzalanan bir yürütme düzenlemesi neredeyse tüm yabancı yardımları sağlamlaştırdı.

Ryan Mac Los Angeles ve Seamus Hughes Araştırma katkıda bulundu.