Yeni ebeveynler için oy kullanma haklarına yönelik baskı Kongre'de iki partiden de destek alıyor

Anje

Global Mod
Global Mod
İkinci dönem Colorado Demokratı olan Temsilci Brittany Pettersen'in 43 yaşında ikinci çocuk sahibi olma planı yoktu.

Bu hafta başında Capitol Hill'deki ofisinde bir kanepeye oturup, doğumuna sadece haftalar kalmış olan hamile karnına bakarken gülerek, “Sanki hayatlarımız yeterince karmaşık değilmiş gibi!” dedi. “Hatayı” iki zaman diliminde çalışmanın yarattığı kafa karışıklığına bağladı. “Doğum kontrolü konusunda tutarlıysanız zor olabilir” dedi. “Bu planın bir parçası değildi.”

Kongre 236 yıldır varlığını sürdürüyor ancak bir şekilde Bayan Pettersen, görevdeyken doğum yapan oy kullanma hakkına sahip 13'üncü ve kendi eyaletinden gelen ilk üye olmak üzere. Bayan Pettersen hayatının bir sonraki aşamasını planlamaya çalışırken, bu işin onun gibi biri için biçilmiş kaftan olmadığı ortaya çıkar.

Kongre üyeleri için doğum izni yoktur. Maaşlarından vazgeçmeden görevden izin alabilirler ancak Kongre Binası'nda bulunmamaları durumunda oy kullanamazlar. Bu nedenle Bayan Pettersen, Kongre'deki iki partili bir grup genç milletvekili ve yeni ebeveynler tarafından, 12 haftaya kadar ebeveyn izni alırken uzaktan oy kullanmalarına izin verecek şekilde kuralları değiştirme yönündeki yeni girişimde öncü bir rol üstlendi.

Bayan Pettersen, “Bu iş genç kadınlar, çalışan aileler ve kesinlikle normal insanlar için tasarlanmamıştır” dedi. “Geçmişte bu işi yapanlar çocuk doğurma yaşının altındaki zengin insanlardı.”

Bayan Pettersen, doğum sonrasına kadar burada kalmayı planladığı Lakewood, Colorado'ya dönmek üzere perşembe günü uçağına binmeden önce, “Yeni Ebeveyn Kararı için Vekalet Oylamasını” tanıttı. Bu, Kongre'ye yeni katılan anne ve babaların çocuk doğumundan hemen sonra Washington'dan uzak durmalarına ve onlar adına oy kullanacak bir meslektaş atamalarına izin verecek şekilde Meclis kurallarını değiştirecek.

Bayan Pettersen, “Kendimi gerçekten parçalanmış hissediyorum” dedi, “çünkü yeni doğan çocuğuma iyi bakıldığından emin olmak için evde olmayı seçiyorum, ancak o zamanlar seçmenlerimin temsil edilmemesinin adil olmadığını düşünüyorum.”

Çözümün sağduyu olduğunu söyledi. Kongrenin modernleştirilmesiyle ilgili.”

Fikir bir süredir Capitol Hill'de dolaşıyordu ancak destekçileri, Temsilciler Meclisi'nin artık çok bölünmüş olması ve Cumhuriyetçilerin yalnızca bir oyla çoğunluğa sahip olması nedeniyle bunun yeni Kongre için daha da acil hale geldiğini savunuyor.

Cumhuriyetçiler, eski Meclis Başkanı Nancy Pelosi'yi, koronavirüs salgını sırasında vekâleten oylamayı uygulamaya koyarak yüzyılların tarihini ve Temsilciler Meclisi kurallarını ihlal ettiği için sert bir şekilde eleştirdiler. Eski Temsilci Kevin McCarthy, azınlık lideri olarak, bir Kongre üyesinin, kendisi yokken kendi adına oy kullanması için bir meslektaşını atamasına izin vermenin anayasaya aykırı olduğunu öne süren bir dava açtı.

Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçileri ayrıca vekaletle oy kullanmaya izin verilmesinin üyelerin “meslektaşlık birliği” üzerinde olumsuz bir etkisi olacağını savundu. Bayan Luna'nın kararı hiçbir zaman oylamaya sunulmadı.

Şimdi iki partili grup yeniden deniyor. Bayan Pettersen'in kararı 119. Kongre'nin açılış günlerinde sunulan ilk kararlardan biriydi. Bu, Bayan Luna'nın orijinal teklifinden biraz daha geniştir ve aynı zamanda yeni babalar için oy haklarını da içermektedir.

“Oy vermeyi desteklemiyorum; Bunun çok nadir olması gerektiğini düşünüyorum” dedi, seçimlerden sekiz gün önce ikinci çocuğunu doğuran New Yorklu Cumhuriyetçi Temsilci Mike Lawler. “Fakat bir üyenin sırf ebeveyn olduğu için yapmak üzere seçildiği işi yapmasının engellenmesi gerektiğini düşünmüyorum.”

Yeni girişimin lideri olan ve bebeği iki aylık olan Bay Lawler, partisi tek sandalyelik çoğunluğa sahipken Kongre Binası'ndan ayrılmayı göze alamaz.

“Evde olma veya gelip işinizi yapma seçeneğinin olmasının etkisini anlıyorum” dedi. “Bu iyi bir seçim değil.”

Bay Lawler, mevcut protokollerin artık günümüz Kongre'sine uymadığını söyleyerek Temsilciler Meclisi liderlerinin kötü bir emsal teşkil etme konusundaki endişelerini reddetti.

“Gençler, bu kuralların uygulamaya konduğu zamana göre çok daha yüksek bir oranda kamu görevlerine seçiliyor” dedi. “Aile dostu olmaktan bahsettiğimizde en azından çocuk sahibi olmanın veya ebeveyn olmanın işinizi yapmanıza engel olmaması gerektiğini açıkça belirtmelisiniz.”

Bayan Pettersen, oy vermeye devam edebilmek için bebeğini Washington'da doğurmayı düşündüğünü ancak sonunda bu karardan vazgeçtiğini söyledi.

“Tüm desteğimizin, doktorumun ve destek sistemimin olduğu evde olmazsak bu aileme ve yeni doğan çocuğuma haksızlık olur” dedi.

Bayan Pettersen, Washington ve annelik konusunda nispeten yenidir – oğlu hâlâ anaokulundadır – ancak ilk çocuğuna hamile olduğundan ve 2010'da görevde olduğundan beri kendi durumu ile seçilmiş bir memurun işi arasındaki tutarsızlığın acı bir şekilde farkındadır. Colorado Yasama Meclisi.

O zamanlar bu komitenin doğum iznine çıkan ilk üyesiydi. İzindeyken maaş alabilmenin tek yolu, durumunu “kronik hastalık” olarak sınıflandırmaktı.

Geri döndüğünde, Bayan Petterson, gelecekteki eyalet milletvekillerinin 12 haftaya kadar ücretli ebeveyn izni almasını sağlamak için yasada bir değişiklik yapılması yönünde başarılı bir şekilde baskı yaptı.

Bayan Pettersen, nadir görülen hamile bir milletvekili olarak Kongre salonlarında yürümeden önce bile kendisini Capitol'e garip bir şekilde uygun hissettiğini söyledi.

6 yaşındayken annesine sırt yaralanması nedeniyle opioid reçetesi verildi ve eroin ve ardından fentanil bağımlısı oldu. 20 defadan fazla aşırı doz aldı. Bayan Pettersen, büyürken gece eve gelip gelmediğini kimsenin takip etmediğini söyledi.

“12 yaşımdayken Kansas'ta ve başka yerlerde Phish gösterilerini izlemiştim” dedi. “Yine de hâlâ A aldım.”

(Annesi yakın zamanda 70. yaş gününü ve iyileşmesinin yedi yılını kutladı.)

Ebeveynleri vergi konusunda geride kaldığı için öğrenci kredisi almaya uygun değildi, bu nedenle Bayan Pettersen, garson olarak çalışarak, evleri temizleyerek ve çeşitli ufak tefek işler yaparak eğitim masraflarını nakit olarak ödedi. Ailesinde lise veya üniversiteden mezun olan ilk kişiydi.

Tüm olumsuzluklara rağmen Bayan Pettersen, kendisi gibi daha fazla insan için uygun hale getirmek amacıyla mevcut işini değiştirme konusunda daha da kararlı.

“Hamile olduğunuzda ve Kongre üyesi olduğunuzda insanlar şunu soruyor: 'Ailenle aran nasıl?' “Erkek meslektaşlarımın tüm bu soruları anlamadığını biliyorum” dedi. “Bu çok çifte standart.”