Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Başyardımcısı, Hatice Kaçmaz cinayetiyle ilgili özür diledi

DrEMEL

Global Mod
Global Mod
TBMM Adalet Komisyonu’nda evvelki gün bayana ve sıhhat çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesini öngoren yasa teklifi görüşüldü. Görüşmeler sırasında muhalefet milletvekilleri, Hatice Kaçmaz’ın Orhan Muris tarafınca öldürülmesiyle ilgili “tasarlayarak değil duygusal çöküntü ile” öldürüldüğüne yönelik sonucun nasıl verildiğini sordu. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Başyardımcısı Bahattin Azizağaoğlu, sonucun nasıl verildiğini anlattı.

“TAHRİK İNDİRİMİ YOK”

Davada haksız tahrik indiriminin kelam konusu olmadığını söyleyen Azizağaoğlu, “Yerel mahkeme ‘tasarlama’ dedi. Birinci Dairemiz de ‘Tasarlama yoktur’ dedi. Yargıtay Başsavcılığı’nda sekiz tane erkek ‘Burada tasarlama var’ dedi. Ve biz olağanüstü itirazı kullanarak Ceza Genel Kurulu’na itiraz ettik. Orada da sayın üyelerimizden 14 yüksek yargıç ‘Tasarlama yok’” dedi. “Benim ferdî kanaatimi soracak olursanız, ben de tasarlama diye düşünüyorum” vurgusu yapan Azizağaoğlu, “Artık bundan daha sonra yapacak bir şey yok. Çok özür dileyerek söylemek zorundayım, olağan bizim elimiz kolumuz bağlı” savunmasını yaptı.

UYDURMAYMIŞ!

Teklifin görüşmeleri sırasında haksız tahrik indirimi konusu üzerinden de tartışma çıkmıştı. CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, düzenlemede bu hususta bir husus olmamasını eleştirerek “Bütün davalarda ‘O saatte sokakta ne işi vardı? Fakat kırmızı etek giymişti, ruj sürmüştü’ diyerek tahrik indirimi uygulanıyor ve bu niçinle üç beş yıl yatıp çıkan bir sürü katil şu an sokakta dolanıyor” dedi. AKP İstanbul Milletvekili Abdullah Güler de bu kelamlar üzerine “Onlar toplumsal medya uydurmaları” savunmasını yaptı.