Yandaşların TRT’den aldığı fiyatın aylık ortalaması ortaya çıktı: Hilal Kaplan da ortalarında

DrEMEL

Global Mod
Global Mod
Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun (TRT) 2021 yılı mali datalarında dikkati çeken detaylar yer aldı. 2020 yılında 7 bin 259 TL olan İdare Konseyi üyelik fiyatının 2021 yılında aylık ortalama 8 bin 934 TL’ye yükseldiği bildirildi.

Anayasa gereği yapması gereken, “Tarafsız yayıncılık” yerine iktidarı destekleyici yayın siyaseti izlediği nedeni öne sürülerek eleştirilen TRT’nin 2021 yılında İdare Konseyi üyeleri için yaptığı ödeme, 2020 yılına nazaran yüzde 23 arttı.

964 BİN TL’LİK ÖDEME

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine nazaran, kurumun, “2021 Yılı Bilançosu” ismi altında paylaştığı datalarda, İdare Konseyi üyelik fiyatlarına ait, “2021 yılında İdare Şurası üyesi başına aylık ortalama 8.934,90 TL İdare Heyeti üyelik fiyatı ödenmiştir. Kurumumuz işçisinin (Yönetim Konseyi Üyeleri dahil) harcırahları 6245 sayılı Harcırah Kanunu kararlarına bakılırsa ödenmektedir” sözleri kullanıldı. TRT’nin bilgilerine göre, sırf 2021 yılında idare şurası üyelerine ödenen fiyat toplamı 964 bin 872 TL ile tabir edildi. İdare Heyeti üyelerine ödenen üyelik fiyatının, günlük harcırah, konaklama, yolluk üzere ekstra sarfiyatları kapsamadığı açıklandı.

TANIDIK İSİMLER

TRT İdare Kurulu’nda bulunan ve diğer kurumlarda da çalışan isimler şu biçimde:

Ahmet Albayrak: (YK Başkanı) Erciyes Üniversitesi Hoş Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi

Mehmet Zahid Sobacı (Genel Müdür-YK Üyesi) (Basın İlan Kurumu İdare Şurası Lideri 2019-2021)

Oğuz Göksu (YK Üyesi) Cumhurbaşkanlığı Bağlantı Başkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü işçisi, “Recep Tayyip Erdoğan’ın liderlik kodları” kitabının yazarı

Atakan Yılmaz (YK Üyesi), AKP Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Lider Yardımcısı

Mücahid Eker (YK Üyesi) Cumhurbaşkanlığı İrtibat Başkanlığı Medya Koordinatörü

Oğuzhan Alım (YK Üyesi) Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Vedat Alim’in oğlu, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Sosyoloji Kısmında öğretim üyesi

Hilal Kaplan Öğüt (YK Üyesi) Sabah ve Daily Sabah yazarı

Meryem İlayda Atlas Çetin (YK Üyesi) Daily Sabah Yayın Koordinatörü, SETA araştırmacısı

Veysel Kurt (YK Üyesi) İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi, SETA araştırmacısı

REKOR REKLAM GELİRİ

TRT’nin 2021 yılı reklam geliri katlanarak arttı. Muhalif kanallar reklam almakta zorlanırken TRT’nin reklam geliri 2021 yılında 2020 yılına nazaran iki kat artarak 743 milyon TL’ye ulaştı. Sadece TRT 1’in reklam geliri bir yılda yüzde 135 oranında artış kaydetti.