Uyuşturucudan tutuklanmıştı: Akat ABD’li aktör Steven Seagal’i dolandırmış!

DrEMEL

Global Mod
Global Mod
BirGün gazetesi müellifi Timur Soykan, “Akat, Steven Seagal’i dolandırmış” başlıklı yazısında, 111 kiloluk paketlerdeki kokain niçiniyle tutuklandığı ortaya çıkan Türk-Amerikan İşadamları Derneği Lideri Ali Osman Akat ile ilgili dikkat çeken bir iddiayı gündeme getirdi.

Soykan, Ali Osman Akat’ın ünlü aktör Steven Seagal’i dolandırdığı savını köşesine taşıdı. Argümana göre; lideri olduğu Türk-Amerikan İşadamları Derneği’nin davetiyle Türkiye’ye gelen Seagal’e anlaştığı parayı ödemedi. Seagal, derneğin sponsor olduğu sinemada oynamadı ve Erdoğan ile randevusu bulunmasına karşın Türkiye’den ayrıldı.

İşte o yazı:

“Eski Türk-Amerikan İşadamları Derneği Lideri ve L’Actone Holding’in sahibi Ali Osman Akat’ın, Kolombiya’dan İstanbul’a kargo ile gönderilen 111 kiloluk paketlerdeki kokain niçiniyle tutuklandığı ortaya çıkmıştı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski Başbakan Binali Yıldırım ile fotoğrafları olan Ali Osman Akat’ın tutuklandığı 4 ay boyunca medyaya sızmamıştı. hiç bir kurum tarafınca açıklama yapılmaması da operasyonun talimatla gizlendiği yorumlarına niye olmuştu.

HOLLYWOOD YILDIZI İLE REKLAM

Ali Osman Akat’ın albümünde yalnızca AKP’nin idare takımıyla fotoğrafı yoktu. Bir periyoda damga vuran dövüş sanatları ustası, Hollywood yıldızı Steven Seagal ile fotoğrafları da epeyce dikkat cazipti. Steven Seagal, 28 Haziran 2019’da Türk Amerikan İşadamları Derneği ve Amerikan Ticaret Odası Türkiye’nin (TABA-AmCham) davetlisi olarak İstanbul’a gelmişti.

Havalimanında basın ordusu objektiflerini doğrultmuşken yanında TABA-AmCham’ın Yüksek İstişare Şurası Lideri Ali Bayramoğlu ile TABA-AmCham Genel Lideri Ali Osman Akat vardı.

Medyanın ilgisini reklama çeviren Ali Osman Akat, ünlü aktörle şirketi L’Actone markası önünde de fotoğraflar çektirmişti.

ERDOĞAN İLE GÖRÜŞECEKTİ

Eski AKP Rize milletvekili ve eski MÜSİAD Genel Lideri Ali Bayramoğlu İstanbul Havalimanı’nda yaptığı açıklamada Seagal’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’la da görüşmesinin planlandığı söylemiş oldu.

Rusya Lideri Putin’in yakın dostu olan Seagal, Rus vatandaşı olmuş ve Rus yardım kuruluşlarının elçiliğini de yapıyordu. TABA-AmCham’ın sponsorluğunu yaptığı ve direktör Ömer Sarıkaya’nın çekeceği ‘Aylan Bebek’ sinemasında küçük bir rolünün olması planlanmıştı.

Ancak o denli olmadı.

PARA AZ LAKİN İNATLAŞMAYA DÖNÜŞTÜ

2 Eylül 2015’te Yunanistan’a geçmek istedikleri botun batması kararı cansız vücudu Bodrum’da kıyıya vuran Aylan Kurdi ve ailesinin yaşadıklarını anlatan sineması çeken Ömer Sarıkaya şu savlarda bulundu:

“Ali Osman Akat ile 2018 yılında tanıştım. TABA-AmCham, Aylan Bebek sinemama sponsor olacaktı. Suudi Arabistan’ın kültür sanat başdanışmanı olan George Edde’yi tanıyorum. Onun teması yardımıyla Steven Seagal ile temasa geçtik. Sinemada küçük bir rol almasının tesirli olacağını düşünmüştük. Seagal ile görüşüldü. Ali Osman Akat, 30 bin dolar verecekti. İstanbul’da havalimanında paranın olduğu zarfın teslim edileceği söylenmişti. Lakin Ali Osman Akat parayı vermedi. Seagal fazlaca kızdı, öfkeden meczuba döndü.”

Ömer Sarıkaya’nın anlatımlarına göre; ismi geçen şahıslar için düşük bir ölçü olan bu para inatlaşmaya dönüşmüştü.

BODRUM’DA GERGİN vakit içindeR

Steven Seagal, İstanbul’dan 30 Haziran 2019 günü Bodrum’a gitmişti. sonrasındasında Sedat Peker’in ifşalarıyla çöküldüğü ortaya çıkan Paramount Otel’in davetlisiydi. Onu havalimanında karşılayanlar içinde Paramount Otel’e çöktüğü argüman edilen Cihan Ekşioğlu da vardı. Doğal ki Ali Osman Akat da yanlarındaydı.

O devirde çıkan haberlerde Seagal’in ayrıyeten Aylan Bebek sinemanın çekimleri için Bodrum’a geldiği, onu havalimanında karşılayanlar içinde direktör Ömer Sarıkaya’nın da olduğu anlatılıyordu. Haberlerde Seagal’in basın mensuplarının uzaklaştırılmasından daha sonra VIP salonundan çıktığı, Paramount Otel’de manzara alınmasını da istemediği yazılmıştı. Paramount Otel’in daveti için Seagal’in ne kadar para aldığı bilinmiyor.

Ancak Ömer Sarıkaya, TABA-AmCham’ın vaat ettiği parayı vermemesi niçiniyle gerginliğin o günlerde sürdüğünü öne sürüyor:

“Havalimanında Seagal’i karşılayanlar içinde ben de vardım. Para verilmediği için epey sonluydu, hatta basın mensuplarına da makus davrandı, konuşmadı. Ben paranın ödenmesi için uğraşıyordum.

TABA-AmCham’dan Ali Bayramoğlu ile konuştum. Bana haberinin olmadığını söylemiş oldu, ‘Beni bu işe katmayın’ dedi. daha sonra Ali Osman Akat aradı. Ali Bayramoğlu’na söylemiş olduğim için kızmıştı, beni tehdit etti. ‘Dernekte kimsenin eli cebine gitmiyor, ben niye vereyim’ dedi. Steven Seagal’in sahnelerini bir günde çekmek için hazırlık yapmıştık. Lakin para verilmeyince çekim yapılmadı. Seagal epeyce kızgındı. Bu parayı yardım kuruluşuna vereceğini söylüyordu. Bodrum’dan ayrıldı, Rusya’ya gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi planlanmıştı. Erdoğan’a hayran olduğunu söylüyordu. Lakin bu niçinle Cumhurbaşkanı’yla görüşme de olmadı.”

‘AMAN ERDOĞAN DUYMASIN’

Ömer Sarıkaya bu olayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kulağına gitmemesi için gizlendiğini ve kendisinin de o devir bu niçinle konuşmadığını öne sürüyor.

Ömer Sarıkaya’nın ‘Aylan Bebek’ sinemasındaki bir sahnede İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da rol almıştı. Süleyman Soylu bu sahnede “Dünya bizi yalnız bıraksa da biz insanlığı yalnız bırakmayacağız” diyor. Çekim sırasında Süleyman Soylu’ya Ali Osman Akat’ın Seagal’e para ödemediğini anlattığını söyleyen Ömer Sarıkaya “Süleyman Soylu ‘Bırak bu biçimde beşerlerle iş yapma’ dedi” diye konuşuyor.

SARAY’A BİRLİKTE GİTMİŞLER

Hollanda’da yaşayan Ömer Sarıkaya daha evvel ‘İslamofobi’, ‘Sessiz Melek’, ‘Sessiz Çığlık’ sinemalarını çekmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hayranlığını sık sık vurgulayan bir isim. Hollywood Bulvarı’nda bir duvara Erdoğan’ın ismi yazılı bir tabloyu kısa müddetliğine astığı için yandaş medyada haber olmuştu. Bu haberlerde Erdoğan için “Siyasetin memleketler arası starı” diyen Ömer Sarıkaya’ya Saray’ın kapıları da açılmış.

Ömer Sarıkaya, Steven Seagal’in Türkiye’ye gelmesinden birkaç gün evvel Ali Osman Akat ile Ankara yolundaydı.

24 Haziran 2019’da Erdoğan ile görüşmeleri hakkında Ömer Sarıkaya şunları anlatıyor:

“Erdoğan’a Hollywood Bulvarı’nda Muhammed Ali’nin yıldızının yakınına ismini astığım iletilmişti. Aylan Bebek sinemasını yapacağım da söylenmişti. Bir görüşme ayarlandı. Ali Osman Akat ile bir arada gittik. Uçaktan indiğimizde bizi Cumhurbaşkanımızın başdanışmanı Seyit Sertçelik karşıladı. İptal edilen İstanbul seçimini bir gün evvel Ekrem İmamoğlu kazanmıştı. Cumhurbaşkanımızın morali epeyce bozuktu. Bu niçinle makamında görüşemedik. Ayaküstü 5 dakika konuştuk. Ali Osman Akat o sırada yanımdaydı. Erdoğan ile fotoğrafımız o sırada çekildi. Meclis Lideri Mustafa Şentop’u da ziyaret ettik. bir arada fotoğraf çektirdik.”

bu biçimdece Ali Osman Akat’ın TBMM Başkanı’yla fotoğrafları da ortaya çıktı. TBMM’de Ali Osman Akat’a ilişkin L’Actone şirketinin dezenfektanları kullanılıyor.”