Usame bin Ladin’in oğlu İsrail’i ziyaret edecek

celikci

Active member
Usame bin Ladin’in oğlu İsrail’i ziyaret edecek
ABD’nin 10 yıl evvel özel bir operasyonla Pakistan’da öldürdüğü El Düstur önderi Usame Bin Ladin’in oğlu Ömer eşiyle bir arada İsrail’i ziyaret etmeyi planladığını söylemiş oldu.

Usama bin Ladin’in en küçük oğlu Ömer, İsrail gazetesi Yedioth Ahronoth’a yaptığı açıklamada kendisinden babasından daha sonra el Kaide’nin liderliğini almasının beklendiğini ancak kendisinin bunu reddettiğini söylemiş oldu.

Ömer, “Babam oğullarını sevdiğinden çok düşmanlarından nefret ediyordu. Harcadığımız hayat için kendimi aptal üzere hissettim. Ve kısa mühlet daha sonra onu terk edeceğimi biliyordum” dedi.

‘UTANÇ VE KAYGI DUYUYORUM’

Kardeşlerinin “şehit” olmaları gerektiğini dediğini belirten Ömer, babasının işlediği hatalardan dolayı “utanç ve korku” duyduğunu söylemiş oldu.

Şu anda Fransa’da yaşayan Ömer, Yahudi bir aileden olduğunu söylemiş olduği eşi ile İsrail’i ziyaret etmeyi planladığını ve ABD’yi ziyaret etme hayali de olduğunu belirtti.

‘BÜTÜN DİNLER BARIŞ İÇİNDE YAŞAMALI’

Ömer, “Dünyanın tek bir bütün olarak yaşaması gerektiğine ve bütün dinlerin yan yana barış ortasında yaşayabileceğine inanıyoruz” dedi.

Usame Bin Ladin, Mayıs 2011’de ABD Donanma Özel Kuvvetleri tarafınca Pakistan’da saklandığı yerde öldürüldü. Bin Ladin’in cesedinin denize atıldığı ileri sürülüyor. (AjansBizim)

ALINTIDIR