UNICEF: Birtakım Taliban temsilcileri, kız çocukların okula gitmesini destekliyor

celikci

Active member
UNICEF: Birtakım Taliban temsilcileri, kız çocukların okula gitmesini destekliyor
Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Afganistan’da denetimi ele geçiren Taliban temsilcilerinin kız çocukların okula gitmesini desteklediğini duyurdu. UNICEF Afganistan’ın saha operasyonları şefi Mustafa Ben Mesud, Taliban’ın kimi lokal yöneticilerinin bayan ve kız çocukların eğitimi konusunda üst seviye yetkililerden ‘yönlendirme beklediğini’, kimilerinin ise kız çocukların okula gitmesini desteklediğini söylemiş oldu.

‘TALİBAN’LA TEK BİR SIKINTIMIZ OLMADI’

Afganistan’ın biroldukca bölgesinde yardımlarını sürdüğünü aktaran Ben Mesud, UNICEF’in Taliban temsilcileriyle iş birliği için ‘umutlu olduğunu’ belirtti. Cenevre’de konuşan yetkili, “Saha ofislerinde Taliban’la tek bir problemimiz olmadı” diyerek, 13 saha ofisinden 11’inin şu anda faaliyette olduğunu da kelamlarına ekledi.

Öte yandan, geçmişte bayanlara eğitim ve çalışma hakkının tanınmaması, bayanların meskenden yalnız çıkmasına müsaade verilmemesi üzere uygulamalarla anılan Taliban idaresinden yeni hükümet yapısına ait açıklamalar gelirken, Afganistan’da yayın yapan Tolo News, yayınlara bayan spikerlerle devam edildiğini deklare etti. Kanalın yöneticisi Miraqa Popal, Twitter paylaşımında “Bugün bayan spikerlerle yayınımıza kaldığımız yerden devam ettik” sözlerini kullandı. (DIŞ HABERLER)

ALINTIDIR