Ulusal bilek güreşçiden büyük başarı!

Anje

Global Mod
Global Mod
Şanlıurfa’da sağ eli engelli doğan lakin buna karşın başladığı bilek güreşinde epey sayıda derece elde eden Abdulsamet Ocakoğlu (22), bir hafta ortayla iki farklı kategorideki Türkiye Şampiyonası’nda birinci olmayı başardı.

Ulusal atlet Abdulsamet Ocakoğlu, yaklaşık 6 yıl evvel ağabeyinin tavsiyesi üzerine başladığı bilek güreşinde kısa vakitte kıymetli başarılara imza attı.

Bilek güreşine başladıktan yaklaşık 2 ay daha sonra Türkiye Liselerarası Şampiyonası’nda ikinci olarak muvaffakiyetin kapısını aralayan Ocakoğlu, bugüne kadar Avrupa üçüncülüğü, dünya altıncılığı ve Türkiye şampiyonlukları elde etti.

Ocakoğlu, mart ayında 1 hafta ortayla düzenlenen Türkiye şampiyonalarında hem engellilerde birebir vakitte olağan kategoride ismini tepeye yazdırarak kıymetli bir muvaffakiyete imza attı.

“Şampiyonluklarla adımı duyuracağım”

Abdulsamet Ocakoğlu, evvelce rastgele bir bilgisinin olmadığı bilek güreşiyle ağabeyinin tavsiyesiyle tanıştığını anlattı.

Bilek güreşinde yendiği ağabeyinin, gücü karşısında şaşırdığını söz eden Ocakoğlu, şu biçimde konuştu:

“Abim bana okulda öğretmenlerimle konuşmamı tavsiye etti. Okulda görüştüğüm vücut eğitimi hocamız, benim bu sporu yapabileceğimi söylemiş oldu. Okulda çalışmalara başladım ve bu biçimdece spor hayatım başlamış oldu. İdmana başladıktan 2 ay daha sonra katıldığım birinci yarışta, Türkiye Liselerarası Şampiyonası’nda 2’nci oldum. ondan sonrasında madalyalar devam etti. Her yıl çalışmalarımı arttırarak şampiyonluklarımı koruyorum. 12 Mart’ta Karabük’te düzenlenen Bedensel Engelliler Metin Türker Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası’nda şampiyon olduktan 1 hafta daha sonra, Eskişehir’de düzenlenen 2022 Şener Arslan Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası’nda bir sefer daha şampiyon oldum. Yani bir hafta ortasında hem engellilerde tıpkı vakitte olağan kategoride Türkiye şampiyonu oldum. Memnunum, gururluyum amacım büyük. İnşallah bu biçimde devam edeceğim ve şampiyonluklarla adımı duyuracağım.”

Gelecek ay Romanya’da yapılacak Avrupa Bedensel Engelliler Bilek Güreşi Şampiyonası’nda, daha evvel kıl hissesiyle kaybettiği altın madalyayı bu sefer boynuna geçirmek istediğini aktaran Ocakoğlu, “Ülkemi ve memleketimi temsil ederek sıradanmızı dalgalandırmak, ailemi gururlandırmak istiyorum. İnşallah amaçlarımı gerçekleştirmek nasip olur. Hem engellilerde hem olağan kategoride ulusal grup oyuncusu olarak çalışmalarım sürüyor. Her iki kolda da ulusal kadroda olmanın olağan ki zorlukları var lakin daha fazlaca çalışarak bunu aşmaya çalışıyorum.” diye konuştu.

Yıldırım: “Abdulsamet’in geleceğinden çok umutluyuz”

Şanlıurfa Engelliler Spor Kulübü Lideri Serdar Yıldırım, Abdulsamet Ocakoğlu’nun gelecek vadeden değerli bir sportmen olduğunu anlattı.

Abdulsamet’in aldığı madalyalar ve derecelerle kendisini kanıtladığını söz eden Yıldırım, “Abdulsamet, çalışkan, azimli, Şanlıurfa’nın güzide atletlerinden birisi. Ulusal ekip oyuncusu olarak kentimizi gururla temsil ediyor. Abdulsamet’in geleceğinden hayli umutluyuz ve değerli dereceler elde edeceğine inanıyoruz. Azimle maksadına ulaşmak için gece gündüz demeden çalışıyor.” değerlendirmesinde bulundu.