Ukrayna’dan kurtuldu: Ruslar arkadaşlarımı zalimce öldürdü

ahmetbeyler

Active member
Rusya’nın askeri harekatını sürdürdüğü Ukrayna’dan Dışişleri Bakanlığı tertibi ile tahliyeler sürüyor. Ukrayna’da yaşayan Türklerin yanı sıra Ukraynalılar, Kırgızistan, Kırım Tatar Türkleri, Türkmenistan, Azerbaycan uyrukluların da bulunduğu tahliye edilenler Türkiye’ye getiriliyor. Edirne’den Bulgaristan’a açılan Kapıkule Hudut Kapısı’ndan 6 otobüsle 300 kişi Türkiye’ye giriş yaptı. Gelen yabancı uyruklularını kimileri tanıdıklarının yanına giderken, kalacak yeri olmayanlar ise Edirne Vilayet Göç Yönetimi’nin belirlediği yurtlara yerleştiriliyor.

‘Rus askerleri Ukraynalı arkadaşlarımı zalimce öldürdü’

Rivne kentinden gelen Levent Sanver, Ukraynalı arkadaşlarının Rus askerleri tarafınca zalimce öldürüldüğünü söylemiş oldu. Ukrayna halkının Rus askerlerine karşı ülkelerini kahramanca savunduğunu anlatan Sanver,“Ukrayna’nın Rivne kentinde yaşıyorum. Benim yaşadığım bölgede bir kahır yaşamadım lakin Kiev ve Harkov kentinde yaşayan Ukraynalı arkadaşlarım Rus askerleri tarafınca zalimce öldürüldüler. Öldürülen insanların görüntüleri da var. Öldürülen insanların cenazelerini sokaklara kaldırıp attılar. Şu anda orada hayli acımasız bir savaş devam ediyor. Kiev ve Karadeniz bölgesinde Harkov, Kerson’da önemli manada insan ölüyor. Ve şu anda Ukrayna insanlarını beslemek için önemli meseleler yaşıyor, önemli yardıma gereksinim var. Bu emperyalist savaşın bir an evvel bitirilmesi lazım. Hangi tarafın haklı olduğunu kıymetli değil, bu savaşın bir an evvel bitirilmesi gerekir. Benim eşim Ukraynalı ve kalp hastası, o ülkesinde kaldı ve bana dediği ‘sen git ben ülkem için burada savaşacağım’ dedi. Benim orada gördüğüm, biz Çanakkale Savaşı’nda ülkemizi nasıl savunduysak, onlar da hanımı, askeriyle ülkelerini savunuyorlar” dedi.