Türkiye Halter Şampiyonası Karaman’da başladı

Anje

Global Mod
Global Mod
Naim Süleymanoğlu Kulüpler Türkiye Şampiyonası, start aldı.

Karaman Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğünün mesken sahipliğinde Merkez Spor Salonu’nda açılış seremonisiyle başlayan şampiyonada konuşan Türkiye Halter Federasyonu Lideri Talat Ünlü, tertibe 71 kulüp ile 277 erkek ve 207 bayan atletin katıldığını söylemiş oldu.

Ünlü, bu tıp tertiplerin sportmenlerin ülkeyi onurlu, gururlu ve başarılı bir biçimde temsil etmesi için yapılan çalışmalar olduğunu lisana getirdi.

Federasyon başkanlığı seçimlerinin akabinde biroldukca şampiyonaya imza attıklarını lisana getiren Ünlü, “Büyükler, gençler, yıldızlar Avrupa şampiyonaları, Akdeniz Oyunları, İslami Dayanışma Oyunları üzere büyük tertipleri, atletlerimizin, antrenörlerimizin büyük eforları, uğraşları yardımıyla epey sayıda madalyayla kapattık. bu biçimdesi büyük bir iştirakin olduğu tertipte da bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Karaman Valisi Tuncay Akkoyun da hayatı boyunca birfazlaca dünya ve olimpiyat şampiyonluğu kazanan Naim Süleymanoğlu’nu rahmetle andı.

Akkoyun, Naim Süleymanoğlu’nun dünyada tekrar kırılması sıkıntı rekorlarıyla, azmi, çabası ve ulusal duruşuyla her atletin örnek alması gereken bir kahraman olduğunu söylemiş oldu.

Sporun, rekabet ile dostluğun, kardeşliğin ve dayanışmanın öne çıktığı bir alan olduğunu söz eden Akkoyun, şunları kaydetti:

“Burada gerçekleştirilecek spor faaliyetleri ve karşılaşmaların, önümüzdeki devirde ülkemizin yurt haricinde gururla temsil edilmesine, büyük muvaffakiyetlerin kazanılması vesile olacağına eminim. Naim Süleymanoğlu, Halil Memnun ve Nurcan Taylan üzere başarılı bir atlet olacağınıza, ülkemize madalyalar getireceğinize yürekten inanıyorum. Bizim atletlerimiz uğraşlı, yürekli ve her daim başarılıdır. Bu niyetlerle şampiyonanın güzel olmasını diliyorum.”

Konuşmaların akabinde günün yarışlarında dereceye giren atletlere madalyaları protokol üyeleri tarafınca takdim edildi.

Şampiyona 4 Eylül’de sona erecek.