Trump neden eğitim departmanını hemen kapatamıyor?

Anje

Global Mod
Global Mod
Başkan Trump, eğitim sekreteri Linda McMahon'a Perşembe günü, Kongre'nin rızası olmadan tamamlanamayan bir görev olan ajansını kapatması için talimat verdi ve federal hükümetin ulus okullarındaki rolü için sismik bir siyasi ve yasal mücadele için önkoşullar yerleştirdi.

Beyaz Saray'ın doğu Zimmer'inde masalarda oturan okul çocukları ile çevrili Bay Trump, uzun zamandır ödenen bir yürütme emri imzaladı ve bunlardan “bir kez ve herkes için” departmanı sökeceğini söyledi. Trump yönetimi, hareket için önemli bir gerekçe olarak kötü test sonuçları verdi.

“Kapatacağız ve mümkün olan en kısa sürede kapatacağız,” dedi Bay Trump.

Üniversite için federal kredileri yöneten departman, öğrencilerin hizmetlerini takip eder ve engelli öğrenciler için programları destekler, bir Kongre Yasası tarafından oluşturulmuştur. Bu, Anayasa'nın I Maddesine göre sadece Kongre'nin sonuçlanabileceği anlamına gelir. Demokrasinin temel bir parçası olan güçün bu açık sınırlandırılması, en başından beri, başka hiçbir modern cumhurbaşkanının neden bir federal departmanı kapatmaya çalışmadığını vurguluyor.

Ancak Bay Trump, ajansın işini ve otoritesini kısıtlayan önemli adımlar attı. Bay Trump'ın açılışından bu yana, yönetimi bölüm departmanını yarısından fazla düşürdü ve 600 milyon dolarlık hibeleri ortadan kaldırdı. Çalışma kesintileri, Sivil Haklar Departmanı ofisinde, özellikle zor olan, ülkenin tüm öğrencilerin eğitim için eşit fırsatlara sahip olduğuna dair garantisini uygulayan özellikle zor.

Bay Trump'ın komutanlığı, Bayan McMahon için potansiyel olarak çelişkili talimatlar içeriyor. Bir yandan sipariş, ajansın kaldırılmasını kolaylaştırmanızı gösterir. Öte yandan, federal yasaya kesinlikle uymak da görevlendirilir. Sipariş, bu iki noktanın nasıl mevcut olduğuna dair herhangi bir talimat sunmaz.

Bay Trump Perşembe günü yaptığı açıklamada, bölümün yasaların gerektirdiği kritik işlevleri sunmaya devam edeceğini söyledi, ör. Beyaz Saray'dan yetkililer, departmanın sivil hakların uygulanmasına da devam edeceğini söyledi.

Bay Trump bu programları “yararlı işlevler” olarak nitelendirdi ve “tamamen” alındıklarını söyledi. Bazı işlevlerin “kendilerine çok iyi bakan çeşitli ajanslara ve departmanlara yeniden dağıtılacağını” da sözlerine ekledi.

Üniversite Müdürü ve Temsilci Grupları hemen yürütme düzenlemesini kınadı.

Amerikan Eğitim Konseyi başkanı Ted Mitchell, birçok üniversite ve üniversiteyi içeren bir dernek olan Ted Mitchell, “Bu siyasi bir tiyatro, ciddi bir kamu düzeni” dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Federal bir otoriteyi kabine düzeyinde azaltmak için Kongrenin onaylanmasını istiyoruz ve yasa koyucuları öğrencilerin ve ailelerinin çıkarları lehine yanıltıcı söylemleri reddetmeye çağırıyoruz.”

Eğitim Departmanının destekçileri için avukatlar, yönetimin Anayasa tarafından yetkileri ayırma maddesini ihlal ettiğini ve cumhurbaşkanının federal yasaların sadık kaldığı maddesini ihlal ettiğini savunarak Bay Trump'ın emrini sorgulamalarını bekledi.

Anonimlik isteyen bu avukatlar, yaklaşmakta olan yasal anlaşmazlıklarla ilgili özel tavsiyeleri tanımlamaları için, Bay Trump'ın şikayetini engellemek için Haziran 2024 Yüksek Mahkemesi'nin bir kararını kullanma fırsatını tartıştılar. Bu karar, 6 ila 3, çoğunluktaki tüm muhafazakar hakimlerle, yürütmenin yeteneğini yorumlayarak, tüzükleri yorumlayarak ve yetkiyi Kongre ve yemeklere aktararak uzun süredir kurulmuş bir emsali bir kenara bıraktı.

Amerikan Öğretmenler Federasyonu Başkanı Randi Weingarten, Eğitimciler Birliği, “Sizi mahkemede göreceğiz” dedi. Grubunuz şikayet etmek isteyenlerden biridir.

Birçok muhafazakar Bay Trump'ın ajansı kapatma isteği desteği olsa da, emir, Kongre Cumhuriyetçileri için Bay Trump'ı ve seçmenlerinin isteklerini memnun etme istekliliğini uzlaştırmak zorunda olan bir durumu temsil ediyor. Son iki ay içinde, seçmenlerin neredeyse üçte ikisi son iki ay içinde departmanı kapatmak için reddedildi.

Yerel eğitim departmanları öncelikle okullarının zaten nasıl faaliyet gösterildiğini kontrol ederken, federal departmanın akademik standartların belirlenmesi, düzenlemelere uygunluk yoluyla okullara liderlik etmek ve sivil haklar yasalarını yorumlamak üzerinde bir etkisi vardır.

Bay Trump, birkaç Cumhuriyetçi valiyi içeren seyirciye, emrin emrinin “öğrencilerimizi eyaletlere geri göndermek” olduğunu söyledi.

Perşembe günü Perşembe günü Ohio'da bir Cumhuriyetçi olan temsilci Jim Jordan, “Demokratlar çocuklarının okulunu kontrol etmek istiyorlar” dedi. “Cumhuriyetçiler ebeveynlere çocukları için en iyisini yapmayı seçmek istiyorlar.”

Louisiana'da Oda Komitesi, Eğitim, İş ve Emeklilik Başkanlığı'nı sunan bir Cumhuriyetçi Senatör Bill Cassidy, eğitim departmanını ortadan kaldırmak için yasa sunacağını söyledi.

“Başkan Trump'a Eğitim Bakanlığı'nın görevini geçmediğini kabul ediyorum,” dedi Cassidy bir açıklama. Diyerek şöyle devam etti: “Departman ancak Kongre'nin rızasıyla kapatılabildiğinden, bunu mümkün olan en kısa sürede başarmak için yasalar göndererek cumhurbaşkanının hedeflerini destekleyeceğim.”

Emri imzalamadan önce Bay Trump, yasa koyucuları bu konuyla başa çıkmaya teşvik edebileceğine işaret etti ve Demokratların Cumhuriyetçileri bölümün atılımını desteklemek için bağlayacağını umduğunu da sözlerine ekledi.

Ancak her demokratik destek olası görünmüyor. Kongre'nin son toplantısında, Cumhuriyetçilerin dörtte biri ajansın kaldırdığı bir önlem aleyhine oy verdi.

“Umarım oy verirsiniz,” dedi Bay Trump, “çünkü sonuçta senden önce gelebilir.”

Bay Trump'ın departmandan kaçınma planları, Demokratlar ve eğitim temsilci gruplarından şiddetli eleştirilere sahipti, bu da önlemin – büyük ölçüde sembolik de olsa – federal hükümetin görevlerinden korunmasına ve risk altındaki hizmetlerinin geri çekilmesine işaret ediyor.

Ulusal Ebeveynler Birliği başkanı Keri Rodrigues, “Açık olalım: Federal hükümetin gözetiminden önce, milyonlarca çocuk – özellikle engelli olanlar ve en çok tehlike altındaki topluluklarımızdan olanlar – hak ettikleri olasılıkları reddedildi.” Dedi.

Virginia'da bir Demokrat olan Temsilci Bobby Scott, Meclis Komitesi Yağmur Yönetimi Üyesi Eğitim ve Enerji Üyesi, Cumhuriyetçi meslektaşlarından düzendeki değişikliklere karşı çıkmalarını istedi.

Bay Trump, “kendi sözleriyle özetlenebilen kendi eğitim felsefesini uyguladı: 'Kötü eğitimli olanı seviyorum' 'dedi Scott bir açıklamada ve Bay Trump'ın 2016'da yaptığı bir yoruma atıfta bulundu.

Bay Trump, Cumhuriyetçi idarelerini şişkin bürokrasi olarak gözden geçirmeye çalışan her cumhurbaşkanından daha ileri. Bay Trump'ın emri, öğrencilerin durgun test sonuçlarının milyarlarca federal harcamanın herhangi bir sonuç elde etmediğini gösterdiği iddiasını da artırıyor.

Eğitimi savunan ebeveynlerin başkanı ve kurucusu Nicole Neily, “Statüko bürokrat ve aktivist çantalarından çok net ve neredeyse hiç başarısız oldu.” Dedi.

13 yaşındakiler için okuma derecelendirmelerinin 1970'lerde olduğu kadar yüksek olduğu ve matematik değerlerinin sadece biraz daha iyi olduğu doğru olsa da, bunun nedeni koronavirüs pandemi sırasında hızlanan en genç, keskin düşüşlerdir.

Teklif yönetiminin bir parçası olarak, departman, öğretmen sendikalarına aşırı derecede saygılı oldukları ve öğrenci kredisinin affedilmesi ve Transseksüel öğrenciler adına sivil haklar yasalarının yorumlanması gibi bazı sorular üzerinde örtüşmeleri konusunda büyük ölçüde eleştirildi.

Amerikan Girişim Enstitüsü'ndeki eğitim politikası çalışmaları müdürü Frederick M. Hess, hem hakların hem de solun bölümün etkisini abarttığına inandığını, ancak emrin, hareketin departmana gittiği aşırı kontrol ve bürükrasi gibi sorunları çözmediğine inandığını söyledi.

“Bu büyük ulusal tartışmayı yürüteceğiz ve yoldaki pratik sorunları çözmeyeceğiz” dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Çünkü 30.000 metrelik konuşmaya odaklanıyoruz, böylece onarmadığımız değişmememiz, hayatı eğitimciler ve ebeveynler için zorlaştıran şeyler.”

Sarah Mervosh Rapor raporları.