Trump kürtaj konusunda Cumhuriyetçilere tavsiyeleri olduğunu söyledi

Anje

Global Mod
Global Mod
Eski Başkan Donald J. Trump bu hafta Cumhuriyetçilerin kürtaj konusundaki tutumlarının partiye zarar verdiğini kabul etti ancak konuyu nasıl çözeceğini bildiğini iddia ettikten sonra birkaç ayrıntı verdi.

Bay Trump’ın, geçen yıl Michigan valiliği için adaylığını koyan ve başarısız olan muhafazakar medya kişiliği Tudor Dixon’la yaptığı röportajdaki sözleri, Cumhuriyetçilerin, kürtajın sizin için bir tercih etmeni olmaktan ziyade bir yük olduğu bir siyasi ortama uyum sağlamaya çalıştıklarının bir başka işareti. . Yüksek Mahkeme’nin Haziran 2022’de Roe vs. Wade kararını bozmasının ardından karar, ülke çapındaki seçimlerde Demokratların yararına olan bir tepkiye yol açtı.

Çarşamba günkü podcast’inde Bay Trump ile yaptığı röportajda Bayan Dixon, eski başkanın kendisine valilik kampanyası sırasında “kürtaj hakkında farklı konuşmasını” tavsiye ettiğini söyledi.

Bayan Dixon, Bay Trump’a “Zamanında geri dönemedik ve gerçekten kesinlikle haklıydınız efendim” dedi.

Bay Trump, “Evet, başınıza gelen de tam olarak bu” dedi. “Ve bu pek çok insanın başına geldi ve benim başıma gelmedi çünkü biliyorsunuz, bunun hakkında konuşmanın bir yolu var. Onlar radikallerdir. Onlar radikaller ve bunun açıklanması gerekiyor. Ve istisnaların çok önemli olduğunu düşünüyorum. İstisnalara ihtiyacınız olduğunu düşünüyorum. Sen ve ben bunun hakkında konuştuk.”

Bayan Dixon, kampanyası sırasında kürtaja karşı sert bir tavır aldı ve yaşamı tehdit eden acil durumlar dışında kürtajın tamamen yasaklanması yönündeki desteğini ifade etti. “Anne sağlığı ile anne hayatının iki farklı şey olduğunu” vurgulayan Erdoğan, hayatları risk altında olmasaydı sağlıkları risk altında olacak kadınlara yönelik istisnaları desteklemeyebileceğini öne sürdü ve 14 yaşında kürtajı desteklemeyeceğini söyledi. yaşında tecavüze uğrayan çocuk.

Geçen yıl yerel Fox yayıncısına şunları söyledi: “Bir tecavüz kurbanının çocukları olan insanlarla bu iki kişinin kurduğu bağı ve bu trajedinin bu bebek sayesinde iyileştirildiğini anlattım.” Tecavüz mağdurlarının açıkça konuşan bebekleri çok güçlü. Onların hikâyesini duyduğunuzda ve arkasındaki gerçeği bildiğiniz zaman, bu insanlara karşı çıkmamak çok zor.”

Bayan Dixon, Demokrat Parti’deki görevdeki Vali Gretchen Whitmer’a yüzde 10’dan fazla farkla yenildi.

Bay Trump’ın kürtajla tam olarak nasıl başa çıkmayı planladığı belirsiz. Kampanya sırasında bu konu hakkında hiç konuşmak istemedi ve rakiplerinin çoğunun 2024 için onayladığı ancak nihai bir taahhütte bulunmadığı 15 hafta sonra kürtajı yasaklayan federal yasayı “inceleyeceğini” söyledi. Ve genellikle, ilk Cumhuriyetçi tartışması veya ana akım haber röportajları gibi, kendisine konu hakkında zor soruların sorulacağı mekanlardan kaçınıyor.

Bayan Dixon ile yaptığı röportajda kürtaj yasaklarının istisnalarını vurguladı, ancak istisnaları savunan adaylar seçmenlerin tepkisinden kurtulamadı ve seçmenler kırmızı eyaletlerde bile referandumlarda kürtaj haklarını büyük ölçüde destekledi. Demokratları gerçek “radikaller” olarak nitelendirmesi, Demokratları çoğu zaman yanlış bir şekilde kürtajı “doğum anına kadar” desteklemekle suçlayan diğer Cumhuriyetçi adayların dilini yansıtıyor; bu, hamilelik kısıtlaması olmayan eyaletlerde bile bir uygulama değildir.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre, kürtajların yüzde 93’ünden fazlası ilk trimesterde, yüzde 99’undan fazlası ise yılın ilk yarısında meydana geliyor.