Trump, Iowa Valisi Kim Reynolds’a sert çıktı

Anje

Global Mod
Global Mod
Iowa, Donald J. Trump’ın 2024’ün başları için siyasi takvimindeki en önemli eyalet olabilir, ancak son zamanlarda orada pek fazla arkadaş edinmedi.

Iowa’nın popüler Cumhuriyetçi Valisi Kim Reynolds’a saldırdı ve ardından kampanyası, eyaletin siyasi açıdan etkili evanjelik liderlerinden biri olan Bob Vander Plaats’a eski başkanın bu hafta Des Moines’te yapılacak bir başkan adayları toplantısını atlayacağını bildirdi.

Florida Valisi Ron DeSantis’in Florida’daki kampanya kampanyasının Salı günü bir e-postada “Iowa muhafazakarlarından gelen bir dürtme” olarak tanımladığı Pazartesi günkü arka arkaya hamleler, Cumhuriyetçi lider Bay Trump’ın ne ölçüde yaptığını gösteriyor. adaylık , geleneksel siyasi tuzaklara karşı bağışıkmış gibi davranırken aynı anda iddianameyle ve maskaralıklarıyla bazı seçmenlerin yorgunluğundan yararlanmaya çalışan rakipleriyle karşı karşıya.

Bay Trump’ın atladığı Cuma günkü etkinliği düzenleyen muhafazakar Hıristiyan grup Family Leader’ın yönetim kurulu üyesi Steve Boender, “Trump’ın kişiliğiyle, Iowa’nın sahibi olduğunu düşündüğünü hissediyorum,” dedi. “Ve bildiğinden emin değilim.”

2024 için anlaşmazlığı sürdüren Bay Boender, “Trump’ın olumsuzluğunun bazı şeyleri biraz incittiğini düşünüyorum” diye ekledi.

Bay Trump’ın aile liderlerinin toplantısını atlaması şaşırtıcı değil. Danışmanlar, bu tür tutumların onu uzaklarda kaybolan rakiplerinin seviyesine indirdiğine inandıkları için, genellikle tüm adayların katıldığı bu “Sığır Çağrısı” etkinliklerinden kaçındı. Ek olarak, Bay Vander Plaats, Bay DeSantis ile vali konağında öğle yemeği yemek için Tallahassee’ye gitmek de dahil olmak üzere, Bay Trump’ı geride bırakma arzusunu gizlemedi.

Vander Plaats, Trump için “Hiç şüphe yok, büyük olasılıkla onu desteklemeyeceğim” dedi. “Yani ortaya çıkarsa ve onu desteklemezsem zayıf görüneceğini düşünüyor.”

Ancak bunu yaparak, Bay Trump’ın tahmini 2.000 dinleyicinin önünde konuşma fırsatını kaçırdığını ve “bu insanların çoğu onu hala çok seviyor” dedi.

Hafta sonu Haber, Bayan Reynolds’ın Bay DeSantis’le çeşitli şekillerde rahat etmesinin, selefini büyükelçi olarak atayan Bay Trump’ın artan hayal kırıklığına yol açtığını bildirdi. Yükselişi ve kariyeri için tanınmak istiyor; Geçen yıl ezici bir zaferle yeniden seçildi. Pazartesi günü kamuoyu önünde patlak verdi.

Trump, Truth Social’da 2018’deki yarışına atıfta bulunarak, “Kim Reynolds için valiliği terk ettim ve o geride kaldığında onu DESTEKLEDİM, büyük mitingler yaptım ve o kazandı,” diye yazdı. “Şimdi ‘TARAFSIZ KALMAK’ istiyor. Onları etkinliklere davet etmiyorum!”

Bayan Reynolds’un ofisi yorum yapmaktan kaçındı. Bay DeSantis, “twitter’ı nasıl görmezden geleceğini ve nasıl üstesinden geleceğini bilen güçlü bir lider” olduğunu söyleyerek onu Twitter’da hemen savundu.

Bay Trump’ın sözleri, 2014’ten 2021’e kadar Iowa Cumhuriyetçi Parti’nin eş başkanı olarak görev yapan Cody Hoefert de dahil olmak üzere Bayan Reynolds’u destekleyen Iowans’tan bazı tepkilere yol açtı.

Hoefert, Trump’ın altı haftalık kürtaj yasağına karşı yorumlarına atıfta bulunarak, “Bu, eski başkanın yaptığı bir dizi zorunlu hatanın devamıydı” dedi.

Bayan Reynolds, daha önceki bir girişimin eyalet Yüksek Mahkemesi tarafından engellenmesinin ardından, Iowa Yasama Meclisini altı haftalık bir yasağı geçmek için bu hafta özel bir oturuma çağırdı. Bay Trump, birçok kadının hamile olduklarını bile bilmedikleri böyle katı bir yasağın “çok katı” olduğunu söyledi.

Bay Hoefert, başkanlığı sırasında sadık bir parti yetkilisi olarak kaldığı Bay Trump ile ayrılığının başka bağlılıklardan kaynaklanmadığını söyledi.

“X adayını desteklediğim için Trump’a saldıracağım” değildi. “Çünkü eski başkanın her şeyi kendi üzerinden yapmasından ve kişisel bir kan davası gibi göründüğü için arkadaşlarına, potansiyel destekçilerine ve diğer Cumhuriyetçilere büyük muhafazakar eylemlerde bulunmasından bıktım.”

Trump’ın parti liderliğine karşı çıkan Cumhuriyetçiler, yine saldırıların seçmenler tarafından kötü sonuçlanacağını tahmin ettiler.

Bayan Reynolds’a tavsiyelerde bulunan Iowa’dan uzun süredir Cumhuriyetçi bir aktivist olan David Kochel, “Kendi kendine zarar verme eğilimini gösterdi ve bence seçmenlerin dikkatini çeken şeylerden biri de bu” dedi. “Kim Reynolds, Iowa’da çok popüler. Trump’a saldırmadı. Yapmayacak – herkese etkinliklerine gideceğini söyledi ve böyle bir egosu olduğu gerçeği göz önüne alındığında, herkesin onu desteklemesi gerektiğini varsayıyor. Bu ilk eyaletlerde böyle bir şey olmayacak.”

Iowa’daki Story County Cumhuriyetçi Parti’nin lideri Brett Barker, bunun gereksiz bir kavga olduğunu düşünüyordu. “Kendi eyaletlerinde gerçekten popüler olan görevdeki valilerle tartışma başlatmanın yararlı olduğunu düşünmüyorum” dedi ve ekledi, “Bunun büyük planda ne kadar zararlı olacağını bilmiyorum.”

Kamuoyuna konuşma yetkisi olmayan Bay Trump’a yakın bir kişi, Bayan Reynolds’a yönelik saldırısının yazılı bir planın parçası olmadığını kabul etti, ancak siyasi sonuçları öngörmesine rağmen, bunun gerçekten onun konumunu zayıflatıp baltalamayacağını sorguladı. Ekibi, seçilmiş yetkililerin görüşlerine karşı Iowa’da yeterince desteğe sahip olduğuna inanıyor.

Bay Trump’ın sözcüsü Steven Cheung, Aile Liderliği Zirvesi’ni kaçırmasının nedeni olarak bir “program çakışması” gösterdi ve Bay Trump’ın önümüzdeki hafta Iowa’ya döneceğine dikkat çekti.

Cheung, daha Trump dostu olması beklenen bir olayla ilgili olarak, “Başkan bu hafta sonu Florida’da olacak ve Turning Point Action konferansı ile en önemli ulusal genç seçmen konferansını yönetecek, DeSantis ise hiçbir yerde bulunamayacak” dedi. kitle.

Bay DeSantis, eski Başkan Yardımcısı Mike Pence, Güney Karolina Senatörü Tim Scott, Vivek Ramaswamy, eski BM Büyükelçisi Nikki Haley ve Arkansas eski Valisi Asa Hutchinson’ın yer alması beklenen Aile Lideri etkinliği, Muhafazakar Etkinliğin ikinci büyük etkinliği. Bay Trump’ı atlayarak iki ay içinde kongre.

Vander Plaats, Iowa’nın “savaşın yarısı” olduğunu ve Bay Trump’ın bugüne kadar bunu başaramadığını söyledi.

“Iowa, burada dövülmesi için yapıldı” dedi. Aksine, eğer burada kazanırsa, onun aday gösterilmesini engellemenin bir yolu olduğundan emin değilim.”