Tekvandocu Azra, Balkan Şampiyonası’nda ulusal grupla birinci sefer tatamiye çıkacak

Anje

Global Mod
Global Mod
Kırklareli’de 9 yıl evvel tekvandoya başlayan 17 yaşındaki Azra Yağmur Demir, birinci kere katılacağı Balkan Şampiyonası’na madalya maksadıyla hazırlanıyor.

Demir, 26-31 Mayıs’ta Muğla’da gerçekleştirilen Türkiye Gençler Tekvando Şampiyonası’nda, 68 kilogram bayanlar kategorisinde Türkiye ikincisi olarak kürsüde yer aldı. Ulusal ekibe seçilen Demir, 3-4 Aralık tarihlerinde Arnavutluk’ta yapılacak Balkan Şampiyonası’nda tatamiye çıkacak.

Türkiye’yi temsil edecek Demir, kürsüde yer almak için Ayşenur Taşbakan Spor Salonu’nda haftanın üç günü çalışmalarını sürdürüyor.

– “Severek yapıyorum, memnun oluyorum”

Demir, AA muhabirine, ulusal kadro formasıyla Tekvando Balkan Şampiyonası’na katılacağından dolayı heyecanlı olduğunu anlattı. Hem spor olması tıpkı vakitte sıhhat hedefiyle 9 yıl evvel tekvandoya başladığını söz eden Demir, kendisini geliştirip karşılaşmalara katılmaya başlayınca maksatlar belirlediğini vurguladı.

Türk bayrağını kürsüde dalgalandırmayı amaçladığını tabir eden Demir, “3-4 Aralık tarihlerinde Arnavutluk’ta gerçekleştirilecek Balkan Şampiyonası’na gitmeye hak kazandım. Kürsüye çıkarak bayrağımızı dalgalandırmak istiyorum.” diye konuştu.

Ulusal grup forması giymenin başka bir gurur olduğunu lisana getiren Demir, şöyleki devam etti:

“Tekvandoya ailemin dayanağı ile başladım. Kendimi savunma hedefiyle başlamıştım. Severek yapıyorum, memnun oluyorum. Şu anda amacım Avrupa ve dünya şampiyonası. Ayşenur Taşbakan’ı örnek alıyorum. Onun üzere başarılı bir sportmen olmak istiyorum.”