Okul müdürlerine baskı uyguladığı argümanları ile gündeme gelen Pervin Töre’ye yeni bakılırsav verildi. Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Müdür Vekili Hüdayi Baş, geçen 8 Eylül 2020’de geçirdiği kalp krizi kararı hayatını yitirdi. Baş’ın kalp krizi geçirmesinin ardında, periyodun Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Pervin Töre tarafınca “enstitüye imtihanla alınacak bireylerin listesinde usulsüzlük yapmadığı için istifa et baskısına maruz kalmasının olduğu” argüman edildi. Kelam konusu imtihana ait inceleme başlatılırken Töre hakkında “taksirle mevte niçiniyet vermek” sebebi öne sürülerek hata duyurusunda bulunuldu. Cumhuriyet, Töre hakkında 2016’da, FETÖ/PDY kapsamında soruşturma açıldığını da 21 Eylül 2020’de “Tartışılan müdür dokunulmaz çıktı” manşetiyle duyurdu. Gelişmeler üzerine Töre, haziranda vazifeden alınarak merkeze çekildi. Yaklaşık 10 aydır faal bir vazifede olmayan Töre’nin, evvelki gün Eskişehir Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü olarak misyona başladığı ortaya çıktı.
TACİZ TARTIŞMASI
Cumhuriyet; Eskişehir’de bir ortaokulda müdürlük yaparken eski bir kız öğrencisini kaçırdığı savıyla vazifesinden uzaklaştırılan ve hakkında soruşturma açılan Mustafa K’nin, sonrasındasında biri imam hatip olmak üzere iki farklı ortaokula tıpkı anda müdür olarak atandığını; müdürlük yaptığı imam hatip ortaokulundaki kız öğrencilerin taciz argümanı üzerine gözaltına alınarak tutuklandığını gündeme getirmişti. Reaksiyon çeken olayın akabinde Eskişehir Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Hakan Cırıt bakılırsavinden alınmıştı. Cırıt’ın yerine Beşiktaş İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman, süreksiz olarak bakılırsavlendirilmişti.
TACİZ TARTIŞMASI
Cumhuriyet; Eskişehir’de bir ortaokulda müdürlük yaparken eski bir kız öğrencisini kaçırdığı savıyla vazifesinden uzaklaştırılan ve hakkında soruşturma açılan Mustafa K’nin, sonrasındasında biri imam hatip olmak üzere iki farklı ortaokula tıpkı anda müdür olarak atandığını; müdürlük yaptığı imam hatip ortaokulundaki kız öğrencilerin taciz argümanı üzerine gözaltına alınarak tutuklandığını gündeme getirmişti. Reaksiyon çeken olayın akabinde Eskişehir Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Hakan Cırıt bakılırsavinden alınmıştı. Cırıt’ın yerine Beşiktaş İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman, süreksiz olarak bakılırsavlendirilmişti.