Tartışma yaratan fotoğrafa reaksiyon göstermişti: Mete Duringa, CHP’den istifa etti

ahmetbeyler

Active member
İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz programını takip eden birtakım gazetecilerle çektirmiş olduğu fotoğrafa reaksiyon gösteren CHP Trabzon Vilayet Gençlik Kolları Yöneticisi Mete Duringa, istifasının ve toplumsal medya profilinde bulunan title’ı kaldırması istendiğini duyurdu.

Duringa, kelam konusu fotoğrafı toplumsal medya hesabından paylaşarak, “Bu fotoğrafa yapılan açıklama Ekrem İmamoğlu destekçilerini enayi yerine koymaktan öbür bir şey değil. Nagehan Alçı üzere geçmişi karanlık şahısların size karşı telaffuzlarıyla gayret ederken hapsedilen beşerler var bu ülkede” sözlerini kullanmıştı.

Paylaşım daha sonrası partisi tarafınca arandığını söyleyen Mete Duringa, istifasının istendiğini belirtti. Duringa çabucak sonrasında partisinden istifa etiğine dair e- Devlet evrakını toplumsal medya hesabından paylaşarak partisinden istifa ettiğini deklare etti.

‘İstifa ediyorum’

Mete Duringa, toplumsal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Bugün Murat Ongun ve Ekrem İmamoğlu’nun içerisinde oldukları fotoğraf karesi ve tavırlayıla ilgili eleştirimin akabinde mensubu olduğum örgüt tarafınca aranarak, istifamın istenmesi-profilimde bulunan TİTLE’ı kaldırmam gerektiği telaffuzları bana şunu gösterdi.

Siyaset bir oyun sahnesi. Bizlerin hedefi ülkeyi kurtarmak. Birilerinin ardına takılıp gitmek değil. Bundan ötürüdır ki, şahsım Mete Durinğa bugün CHP Trabzon Gençlik Kolları Yöneticiliği vazifemden ve CHP üyeliğinden istifa ediyorum. Bizler bu ülkenin savunucusu Atatürk Prensip ve İnkilaplarının Askerleri, vatanına, milletine hayır getirecek gençleriz.”