Süleyman Atlı’dan gümüş madalya başarısı!

Anje

Global Mod
Global Mod
Macaristan’da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda erkekler hür tarz 61 kiloda gümüş madalya alan Süleyman Atlı, birinci defa bir üst sıklette uğraş ettiğini, Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanmak istediğini söylemiş oldu.

Başşehir Budapeşte’de düzenlenen tertipte finalde Ermeni Arsen Harutyunyan’a mağlup olan Süleyman, müsabakanın akabinde AA muhabirine değerlendirmede bulundu.

Son 4 Avrupa Şampiyonası’nda finalde gayret ettiğine işaret eden Süleyman, şu sözleri kullandı:

“İki sefer birinci, iki defa de ikinci oldum. Olağan ki ben buraya şampiyon olmak için hazırlandım. Bir üst sıklete geçmemden dolayı çalışmalarıma da sürat verdim. Daha âlâ çalışarak daha konsantre olarak buraya gelmiştim. Bir üst sıklette yarıştım. Benim için tecrübe oldu. Bir üst sıklette birinci defa Avrupa Şampiyonası’na katılıp şampiyon olmak istiyordum. Natürel ki kusurlarımızı da görüyoruz. Bu yanlışlarımızdan ders çıkarıp Dünya Şampiyonası’nda kürsünün en üst basamağına çıkmak istiyorum.”

Süleyman Atlı, 2019 ve 2021 Avrupa şampiyonalarında hür tarz 57 kiloda şampiyon olmuştu.