Sude Fidan, su altından rekorla çıkmak istiyor

Anje

Global Mod
Global Mod
Su altında iki Türkiye rekoru bulunan 17 yaşındaki Sude Fidan, Dünya Şampiyonası’nda da su altından rekorla çıkmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Fidan, geçen yıl Türkiye Sualtı Sporları Federasyonunca düzenlenen Özgür Dalış Havuz Ferdi Federasyon Şampiyonası’nda gençler kategorisinde statik apnea yarışında nefesini 5 dakika 9.66 saniye tutarak, dinamik apne çift palet yarışında da 129,8 metre uzaklık katederek Türkiye rekoru kırdı.

Genç atlet, bu yıl yapılacak Türkiye ve dünya şampiyonaları için Tekirdağ Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğü Olimpik Yüzme Havuzu’nda haftanın 6 günü idman yapıyor.

Fidan, rekorlarını milletlerarası şampiyonalarda da sürdürüp, ülkesini en uygun biçimde temsil etmek istiyor.

Sude Fidan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, haziranda Sırbistan’da yapılacak Özgür Dalış Dünya Şampiyonası için çalışmalarına devam ettiğini söylemiş oldu.

Vakit zaman farklı yarışlara da katıldığını belirten Fidan, “Bulgaristan’da düzenlenen Sofya Kupası benim için hayli hoş geçti. Nefes tutmada 5.2 saniye ile birincilik kazandım. Mono palette de 140 metre ile ikincilik kazandım. Aldığım derecelerin sonunda yapılan puanlama ile bayanlar genel kupasını aldım.” dedi.

– “Belki dünya rekoru da gelebilir”

Mayıs ayından düzenlenecek Türkiye şampiyonasının kendisi için değerli olduğunu söz eden Fidan, şu biçimde devam etti:

“Günde 2 saat havuzda çalışmalarımı ağır bir biçimde sürdürüyorum. Okulla birlikte sıkıntı oluyor lakin uğraş etmeyi seviyorum. Türkiye şampiyonasında derece elde edip ülkemizi dünya şampiyonasında temsil etme gayem var. O yüzden verdiğimiz çabaya değeceğini düşünüyorum. Daha evvel yaşımdan dolayı katılamamıştım lakin bu yıl yapılacak Dünya Şampiyonası’nda bizim için yeni kategori açılacak ve bu kategoride dünya şampiyonluğu hedefliyorum. Çalışmalarımın kararına bağlı olarak tahminen dünya rekoru da gelebilir.”

Antrenör Sertan Aydın da Sude’nin Bulgaristan’da yapılan Sofya Kupası’ndan hoş derecelerle döndüğünü lisana getirdi.

Atletinden daha hoş dereceler beklediğini vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:

“Önümüzde Türkiye şampiyonası var. Sude’den yeni rekorlar bekliyoruz. Türkiye şampiyonasında ergenlerde ve büyüklerde ulusal grup seçmesi gerçekleştirilecek. Bu sene yapılacak Özgür Dalış Dünya Şampiyonası’nda birinci sefer junior kategorisi açıldı. Bunun için başka bir grup oluşturulacak. Sude de bu kategoride ulusal ekip seçmelerine katılacak. Ulusal kadroya seçileceğine inanıyorum. Sude’nin Türkiye’yi en uygun biçimde temsil ederek bayrağımızı en yükseğe taşımasını bekliyoruz.”