Stratejistler, siyah seçmenlerin Trump’a kaymasının Biden için bir uyarı işareti olduğunu söylüyor

Anje

Global Mod
Global Mod
Siyah seçmenler Demokrat Parti’ye on yıllardır olduğundan daha uzaklar; pek çok kişinin politika öncelikleri konusunda eylemsizlik olarak gördüğü durumdan hayal kırıklığına uğramışlar ve yalnızca üç yıl önce Beyaz Saray’ı kazandığına inandıkları adayın terfi ettiği Başkan Biden’dan memnun değiller.

Haberler ve Siena College’ın yeni bir anketi, savaş alanı olan altı önemli eyaletteki siyah seçmenlerin yüzde 22’sinin gelecek yıl yapılacak seçimlerde eski Başkan Donald J. Trump’ı destekleyeceğini ve yüzde 71’inin de Bay Biden’ın desteğini destekleyeceğini söylediğini ortaya çıkardı.

Pew Araştırma Merkezi’ne göre Bay Trump’ın 2020’de ülke çapındaki Siyah seçmenlerin sadece yüzde 8’ini ve 2016’da ise yüzde 6’sını kazandığı göz önüne alındığında, destekteki düşüş dikkat çekici. Cumhuriyetçi bir başkan adayı neredeyse yarım yüzyıldır siyahların oylarının yüzde 12’sinden fazlasını kazanamadı.

Bay Biden’ın konumunu sağlamlaştırmak için bir yılı var, ancak Kasım 2024’te ülke genelinde buna benzer rakamlar devam ederse, bunlar tarihi bir tersine dönüş anlamına gelecektir: Sivil haklar döneminden bu yana hiçbir Demokrat başkan adayı siyahların yüzde 80’inden daha azını kazanmadı. oy Katılıyorum.

Demokrat stratejistler, yeni anketlerin Bay Biden’ın koalisyonunun erozyona uğradığına dair bir erken uyarı sinyali olduğunu söyleyerek, başkanın bu önemli oylama bloğundan desteğini artıramazsa muhtemelen yeniden seçimi kaybedeceği konusunda uyardı.

Bazı Demokrat stratejistler, savaş alanı eyaletlerindeki zayıf sayıların Siyah seçmenlerin ötesine geçip partinin çekirdek seçim bölgelerine kadar uzandığını kabul etti ve Biden kampanyasının, özellikle Siyah seçmenler, Latin kökenliler ve genç seçmenler arasındaki konumunu iyileştirmek için adımlar atması gerektiği konusunda uyardı. Times/Siena anketi Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, Pensilvanya ve Wisconsin’deki kayıtlı seçmenlerle anket yaptı.

Bay Biden’ın 2020 kampanyasının Demokrat anketörü Celinda Lake, başkanın siyasi desteğinin Siyah Amerikalılara ve genç seçmenlere “yeterince sunulmadığını” söyledi.

“Afrikalı Amerikalı topluluğa, özellikle de genç Afrikalı Amerikalı erkeklere ne sağladığımızı ifade ettiğimizi sanmıyorum” dedi. “Sayıları artırmalıyız ve Afrika kökenli Amerikalı seçmenlerin oy vermesini sağlamalıyız, gençlerin sayısını artırmalıyız ve onların oy vermesini sağlamalıyız.”

Siyah erkekler arasında yapılan ankette Bay Biden’ın sayısı özellikle düşüktü. Siyah erkeklerin yüzde 27’si, siyah kadınların ise yüzde 17’si Trump’ı destekliyor.

Yine de Demokratların siyah seçmenlerle yaşadığı engellerin, parti için endişe verici olsa da, gelişmeye yer bıraktığına dair işaretler var. Bay Trump’ı desteklemeyi planladıklarını söyleyen Siyah seçmenlerin yaklaşık dörtte biri, sonunda Bay Biden’ı destekleme şanslarının olduğunu söyledi.

Eski Başkan Barack Obama’nın anketörlüğünü yapan Cornell Belcher, birçok siyah seçmenin desteğini Trump’a kaydıracağından şüpheli olduğunu söyledi. En büyük korkusunun hiç oy kullanamayacakları olduğunu söyledi.

Özellikle beyaz olmayan seçmenlerin oylanmasına odaklanan Bay Belcher, “Trump’ın siyah ve kahverengi seçmenler arasındaki desteğini ikiye katlamasından endişe duymuyorum” dedi. “Beni endişelendiren seçmen katılımı”

Şöyle ekledi: “Ama kampanyalar bunun için var. Bu sorunu çözmek için bir kampanya düzenliyoruz.”

1982’de Jamaika’dan Amerika Birleşik Devletleri’ne göç eden McDonough, Georgia’da işletme danışmanı olan Karen Wright, her zaman Demokratlara oy verdiğini ve onları genç göçmenler, özellikle de kendisi gibi ağırlıklı olarak siyahi ülkelerden gelenler için en iyi seçenek olarak gördüğünü söyledi.

Ancak şimdi Bay Biden’ın göçle ilgili kampanya vaatlerini yerine getirmediğine inanıyor, Demokratların LGBTQ sorunlarına değinmede çok ileri gittiklerinden korkuyor ve onları kamu eğitiminde kullanılan kitapları kendilerine ait olarak kullanmakla suçluyor. Bana göre bunlar çok müstehcen.

Gelecek yıl, 53 yaşındaki Bayan Wright, tüm oylamalarda Cumhuriyetçileri desteklemeyi planladığını ve yalnız olmadığını söyledi.

“Müşterilerim çoğunlukla siyahilerden oluşuyor” dedi. “Geçen yıl Demokratlara oy verdiler ve herkes bir sonraki seçimde Cumhuriyetçilere oy vereceğini söyledi.”

Milwaukee’deki siyah seçmenleri harekete geçirmeyi amaçlayan bir grup olan Siyah Liderler Örgütlenmesi Topluluklar’ın genel müdürü Angela Lang, örgütüyle çalışan anketörlerin oy vermek istemeyen veya bunun değerini görmeyen çok sayıda siyah seçmenle karşılaştığını söyledi. kendilerini tekrar oraya koyarak.

“İnsanlar ‘Neden oy vermeliyim?’ diyor. İçimden seçim yapmak gelmiyor. Oy vermenin bir faydası yok. “Hayatım değişmedi” dedi ve grubun yüksek fiyatların ve konut istikrarsızlığının insanlarda karamsarlığı körüklediğini tespit ettiğini ekledi. “Temel ihtiyaçlarınız karşılanmadığında siyasete yönelmeniz zorlaşıyor ve daha önce oy verdiğinizde bu sisteme güvenmeniz zor ama yine de her gün mücadele ediyorsunuz.”

Yine de deneyimli ilerici organizatör ve Black Voters Matter’ın kurucu ortağı Cliff Albright, Demokratların tekrar yoluna girmek için zamanları olduğunu söyledi. Siyah seçmenlerin de birçok Amerikalının karşılaştığı aynı ekonomik ve küresel belirsizlik korkularına yanıt verdiğini söyledi.

Bay Albright, “Seçime hâlâ bir yılımız var” dedi. “Bundan bir yıl sonra aynı insanlara aynı soruyu sorarsanız ve seçim çok açıksa, aynı yüzde 22’nin cevabı çok farklı olabilir.”

Şunları ekledi: “Yapılacak daha çok şey var mı? Evet. Ama gökyüzü düşüyor mu? HAYIR.”

Siyah seçmenler uzun süredir Demokratların başkanlık zaferlerini elde ediyor. 2020’de Güney Carolina’da verdiği destek, Bay Biden’ı aday olma yoluna soktu. Siyah seçmenler de genel seçimlerdeki zaferinde çok önemliydi.

Biden’ın kampanya yetkilileri artık Siyah seçmenlerle ilgilendiklerinin farkında olduklarını ve kendilerinin ve müttefiklerinin onları hedef alan multimilyon dolarlık katılım kampanyaları başlattıklarını söylüyor.

Geçen ay Biden kampanyası Milwaukee’deki Siyah mahallelerde bir örgütlenme programı başlattı. Kampanya, siyah seçmenlere yönelik etkinlikler düzenlemeleri için en iyi vekilleri gönderdi ve siyah radyo programlarında, politikalarının yarattığı “siyah Amerika için gerçek farkı” vurgulayan reklamlar satın aldı. Bir anlatıcı, “Başkan Biden bunu yapabilir” diyor. “Bizim için. Ve bunlar gerçekler.”

Bay Biden’ın kampanya müdür yardımcısı Quentin Fulks şunları söyledi: “Çalışmaya başlamamız ve bu seçmenlerle iletişim kurmamız gerektiğini biliyoruz ve bunu her zamankinden daha erken yapmamız gerekiyor.”

Röportajlarda Siyah seçmenler, Biden yönetiminden öğrenci kredisi borçlarının hafifletilmesi, uygun fiyatlı konut ve polisin hesap verebilirliği de dahil olmak üzere en önemli önceliklerinden bazılarında çok az ilerleme gördüklerini söyledi.

Bazıları, Bay Biden’ın enflasyon gibi iç meselelerden ziyade dış politikaya odaklandığından endişe ediyordu. Times/Siena anketinde siyah seçmenlerin yüzde 80’i ekonomiyi “sadece vasat” veya “zayıf” olarak değerlendirdi.

Bazıları, siyah topluluklarla ilgili saldırgan yorumlarına ve birçok ceza davasında karşı karşıya kaldığı 91 ağır suçlamaya rağmen, Bay Trump’ı desteklemeye yönelik açıklıklarının, eski başkanla herhangi bir gerçek yakınlıktan ziyade Bay Biden ve partisine yönelik memnuniyetsizliklerini yansıttığını söyledi.

Milwaukee’de bir çocuk babası olan Keyon Reynolds-Martin, Trump’ın ekonomiye ve iç politikaya öncelik vermesi olarak gördüğü durumu övdü ve pandemi sırasında aldığı teşvik paketlerini hatırlattı. Bay Trump başlangıçta Demokratların öncülük ettiği yardım çeklerini desteklemedi. Daha sonra imzalayarak, ilk kez bir başkanın adının Gelir İdaresi’nin ödemesinde yer almasına işaret etti.

25 yaşındaki Bay Reynolds-Martin, önümüzdeki sonbaharda ilk kez oy verirken Bay Trump’a oy vermeyi planladığını söyledi.

Bay Biden hakkında şunları söyledi: “ABD’ye yardım etmek için para vermiyor, ancak diğer ülkelere para veriyor.” Şöyle ekledi: “En azından Donald Trump ABD’ye yardım etmeye çalıştı.”

Philadelphia’da evde sağlık yardımcısı olan 45 yaşındaki Talitha McLaren, 2024’te oy kullanıp kullanmama konusunda kararsız olduğunu söyledi.

İkinci bir Trump yönetimi altında demokrasinin tamamen erozyona uğramasından korkuyor ama aynı zamanda Bay Biden ve partisinin artan maliyetleri karşılayamamasından, gelirlerine ayak uyduramamalarından ve borçlarını ödemede yaptıkları yardım eksikliğinden de hayal kırıklığına uğruyor. öğrenci kredisi borcu. Salı günü memleketinin belediye başkanlığına aday olan Demokrat’a oy vermeyi planlıyor.

“Beni yanlış anlamayın, Demokratları destekleyeceğim” dedi. “Fakat beni ülke için ne yapmak istedikleri konusunda henüz ikna etmediler. Çünkü şu anda yaptıkları işe yaramıyor.”

Alyce McFadden Ve Ruth Igielnik raporlamaya katkıda bulunmuştur.