Soylu: Bombayı bırakan kişi gözaltına alındı

ahmetbeyler

Active member
Soylu, “Eylemin buyruğunun Kobani’den geldiğini noktasında kıymetlendirmemiz var. Bombayı bırakan kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğü gruplarımızca gözaltına alındı. Ondan evvel de 21 kişi gözaltına alınmıştı” diye konuştu.

Soylu, “Eğer yakalanmasalardı nereye gideceklerini de beyanlarında söylemiş olduler.” dedi.

‘Ne bildirisi vermek istediklerini biliyoruz’

Soylu açıklamasını “Bu hareketi gerçekleştirilenlerin bize ne bildiri vermek istediklerini biliyoruz. Bu bildirisi aldık. Karşılığını daha ağır vereceğiz. Bu bildirinin karşılığı net bir biçimde ortaya çıkacaktır. elbette ki büyük hüznümüz var. 6 terör şehidimiz var. Allah rahmet eylesin. Hepsinin başka bir öyküsü var” kelamları ile sürdürdü.

Soylu, “81 yaralımız vardı, 50’si taburcu oldu. 5 yaralımız şu anda ağır bakımda, 2 yaralımızın durumu ağır” sözlerini kullandı.

Ölen 6 kişinin kimliklerini deklare etti

Soylu ölen 6 vatandaşın kimliklerini “Arzu Özsoy ve kızı Yağmur Uçar, Yusuf Meydan, kızı Ecrin Meydan, Adem Topkara ve eşi Kutsal Elif Topkara” olarak deklare etti.

Bakan Soylu açıklamasında, “” sözlerini kullandı.

Bakan soylu: 6 terör şehidimiz var

‘Bu olayın sonunda hayatı kaybeden kardeşlerimizin Arzu Özsoy İstanbul 1984 doğumlu ve kızı Yağmur Uçar Ereğli 2007 doğumlu. Yusuf Meydan, Palu 1988 doğumlu. Ecrin Meydan, Seyhan 2013 doğumlu, Adem Topkara, Gümüşhane Torul 1982 doğumlu ve eşi Mukaddes Elif Topkara Hanımefendi Rize Kalkandere 1995 doğumlu. Merhum Rahman’a kavuştular, şehit oldular’ diyen Soylu kelamlarına, “Bu esnada şüphesiz ki büyük ıstırabımız var. 6 terör şehidimiz var. Allah rahmet eylesin. Hepsinin başka bir kıssası var. Bir kısmının annesi eşiyle, bir kısmının babası annesiyle birlikte olabilme imkanına sahip oldu. Sayın Valimiz, lider yardımcımız Bakan yardımcılarımız daima birlikte hastaneleri ziyaret ettik. Bu esnada da elbette ki bu olayın faillerini bulabilmek için de hem Emniyet Genel Müdürümüz burada, terör liderimiz, istihbarat liderimiz, İstanbul Emniyet Müdürümüzün uyumunda gerçekten olayın olduğu saatten itibaren hayli büyük bir uğraş gösterildi. Hem teknik olarak, hem fiziki olarak yapılabilecek her adım atılmaya çalışıldı. Allah peygamber efendimize komşu eylesin. Allah cennetiyle cemaliyle müşerref eylesin. Ailelerine, yakınlarına ve milletimize baş sıhhati dileklerimi iletiyorum. 3 aile 2’şer kayıp” halinde devam etti.

‘Eylemin buyruğunun kobani’den geldiği konusunda bir kıymetlendirmemiz var’

Bakan Soylu, “Ve bir daha 81 yaralımız vardı. 50 yaralımız hastanelerden taburcu oldu. Bunların bir kısmı kulak çınlamasıyla tedbiren hastanede tuttuğumuz kardeşlerimizdi. Hekimlerimiz gidebilirler dedikten daha sonra hepsi meskenlerine intikal ettiler. 5 yaralımız şu anda ağır bakımda. 2 yaralımızın durumu da ağır. bir daha öbürleri tedbiren hastanede tutuluyorlar. Onlara da Cenabı Allah’tan şifa diliyorum. Bu aksiyonun adım atıldığı andan itibaren bu hareket yapıldığı andan itibaren İstanbul Emniyet Müdürlüğümüz ve tüm ünitelerimiz kaynaklandığı yer. Talimatın alındığı yer. Ve hareketi gerçekleştirenlerle ilgili bir çalışma ortaya koydular.

” tabirlerini kullandı.