Son Dakika… Erdoğan deklare etti: Maske ile ilgili karar verildi

DrEMEL

Global Mod
Global Mod
AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilim Şurası toplantısı daha sonrası açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın açıklamasından öne çıkan satır başları:

Salgının ortaya çıkışından bugüne kadar ülkemize ve milletimize verdiğiniz hizmetler sebebiyle her birinize şükranlarımı sunuyorum.

Hastaniçin sıhhat işçisine, maskeden ilaca, aşıya kadar her başlıkta önemli külfetler yaşandı. Koskoca devletlerin havalimanlarında, hudut kapılarında maske kapma hengamesine giriştiklerine şahit olduk. Maruz kaldığı büyük yükün altına ezilmeyen sıhhat altyapımız ve fedakarlıklarına şahit olduğumuz sıhhat çalışanlarımızla, dünyada örnek bir varoluş çabasını ortaya koyan heyeti ben ayrıyeten kutluyorum.

Salgının artık kitlesel tehdit olarak çıkmasıyla birlikte Avrupa ülkeleri kısıtlamaları kaldırmıştır. Ülkemizin de bu kademeye geldiğine inanıyorum. Bilim Şurası bundan daha sonra olağanüstü bir durum olmadıkça nizamlı toplantı yapma gereği yapmadığına karar vermiştir.

Koronavirüs önlemleri kapsamında yaklaşık üç yıldır kapalı ortamlarda kullanılan maske mecburiliği kaldırılmıştır. Yalnızca toplu taşıma araçları ile sıhhat kuruluşlarında maske uygulamasına olaylar 1000’in altına düşene kadar bir mühlet daha devam edilecektir. Bilim Konseyinin tavsiyesi 65 yaş üstü ve riskli hastalığı olanların maske kullanamaya devam etmesidir”