Sokak köpeği ‘eskort’ eşliğinde köprüden geçti

ahmetbeyler

Active member
Köpek, Avrupa’dan Asya Kıtası’na geçene kadar arabalar güvenlik konvoyunu sürdürdü. Bir şoför köprüyü geçtikten daha sonra köpeği sevip, mama vermek de istedi. Lakin köpek Beylerbeyi istikametine yanlışsız uzaklaştı. Yürekleri ısıtan bu olay, köprüden geçen vatandaşlar tarafınca cep telefonu kameralarıyla görüntülendi.

‘Yola atlamasın diye sol tarafını kapattık’

Güvenlik konvoyuna katılan şoförlerden Hüseyin Bilgi, “Avrupa’dan Asya yakasına geçerken bir aracın yavaşladığını gördüm. Sinyallerini yakıyordu. çabucak sonrasında sağ tarafta bir köpek olduğunu fark ettim. Köprünün sağından karşıya yanlışsız geçiyordu. Ben de tehlike oluşmasın diye o aracın ardına geçerek yavaşladım. Benim üzere bir araç daha yavaşladı. Bir anda yola atlamasın diye sol tarafını kapattık. Köpeğin inançla geçmesi için 3 araç konvoy oluşturduk, 6 ya da 7 dakikada köprüyü geçtik” dedi.

‘Sağlıklı biçimde karşıya geçmesini sağladık’

Hüseyin Bilgi, öndeki araçtaki ailenin köpeğe mama vermek istediğini belirterek “Bende de su vardı ancak, köpek korkmuştu. Ne su verebildik, ne mama. Beylerbeyi tarafına gerçek uzaklaştı. Bu olanları fazlaca olumlu karşıladım zira, benim üzere araçlar da vardı. Trafiği yavaşlattığımız için korna çalıp reaksiyon gösterenler de oldu. Sağlıklı biçimde karşıya geçmesini sağladığımız için memnun olduk” diye konuştu.