Sözü ortaya çıktı: Semra Hoş tutuklandı

ahmetbeyler

Active member
Dokunulmazlığı kaldırılan ve “silahlı terör örgütüne üye olmak” cürmünden hakkında 5 ay evvel yakalama sonucu çıkartılan, bunun sonucunda de dün yakalanan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel tutuklandı.

PKK’lı terörist Volkan Bora ile çekilen fotoğrafları sebebi ile hakkında arama sonucu bulunan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Hoş, geçersiz pasaport ve A.G. isimli göçmen kaçakçısı ve örgüt propagandası yapan kişi ile Edirne’ye giderken MİT ve İstanbul Emniyeti’nin başarılı operasyonu ile yakalanmıştı.

İfadesi ortaya çıktı

İstanbul Adalet Sarayı’na getirilen Hoş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na bağlanarak Ses ve İmaj Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile söz vermesinin akabinde Ankara 3’üncü Sulh Ceza Mahkemesi’ne bağlandı. Buradaki tabirinde Hoş, şunları söylemiş oldu:

“Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Bu yargılama sürecini büsbütün siyasi bir müddetç olarak değerlendiriyorum. Bir kısım fotoğrafların da ortasında bulunduğu bâtın şahit beyanları ile içi doldurulmaya çalışılmış bir soruşturma yürütülmüştür. Bu fotoğraflara ait olarak bir tek ben yargılanmıyorum. Öteki yargılananlar tutuksuz yargılanmaktadırlar. Bugün benim üzerimden yargılanan HDP’dir. Bir seçim propagandası olarak değerlendiriyorum. Beraat ile sonuçlanan birfazlaca emsal kararlar bulunmasına karşın benim belgem tutuklanmaya sevk olarak huzura gönderilmiştir. Hür bırakılmamı istiyorum.”

Hakimlik sonucunda, kuşkulu Hoş aleyhine beyanlar, HTS kayıtları, baz ayrıntıları, terör örgütü mensuplarıyla bir arada kelamda askeri eğitim alanında çekilmiş fotoğrafların bulunması ve tüm evrak kapsamında şüphelinin hatası işlediğine dair güçlü cürüm kuşkusunun bulunduğu ve kanıtların çabucak hemen tam olarak toplanmadığı kaydedildi.

Güzel’in yakalandığı esnada üzerinde kendi fotoğrafı bulunan ‘Mehtap Şahan’ ismine düzenlenmiş kimlik bulunduğuna yer verilirken, tüm aramalara karşın bulunamaması üzerine hakkında yakalama sonucu çıkarıldığı ve bu karara istinaden sözünün alındığı açıklandı. Güzel’in kaçma kuşkusu bulunduğu sebebi öne sürülerek tutuklanmasına hükmedildi.