SMA hastası 1.5 yaşındaki İrem Parıltı için vakit tükeniyor

DrEMEL

Global Mod
Global Mod
Manisa’nın Turgutlu ilçesinde yaşayan Çakto ailesi, kızları İrem Nur’u yaşatabilmek için vakte karşı savaşıyor. çabucak hemen iki aylıkken İrem Nur’a Spinal Muskuler Atrofi (SMA) Tip 1 tanısı kondu. 1.5 yaşına gelen İrem Nur’un yurt haricinde gen tedavisi olabilmesi için yaklaşık bir yıl evvel başlatılan kampanyada sona gelinirken tedavi masrafları için gereken 1 milyon 800 bin milyon dolarlık fiyatın lakin üçte biri toplanabildi.

TEDAVİ İÇİN SON BAHT

Türkiye’deki SMA’lı yüzlerce yaşıtı üzere ömür savaşı veren İrem Işık, bağış kampanyası başarısız olduğu takdirde kalıcı tedavi bahtını yitirecek ve kendisini yaşama bağlayan makinelerden kurtulup yenidendan yürüyemeyecek. Yaklaşık üç haftadır İzmir’deki Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hayat savaşı veren kızının her gün gözlerinin önünde eridiğini bakılırsan anne Ceylan Çakto, “Devletten umudumuzu kestik. Hassas olan herkesten takviye bekliyoruz. Vaktimiz daralıyor” kelamlarıyla yardım davetinde bulundu.

DURUMU KRİTİK

BAĞIŞ PARASINI ÇALDILAR

Adıyaman’da yaşayan SMA hastası Nilay Çalış’a yardım için Almanya’nın Duisburg kentindeki Türk restoranına bırakılan yardım kumbarasını çalındı. 11 aydır devam eden yardım kampanyasına yeteri kadar dayanak gelmezken, yaşanan hırsızlık olayı da ailenin moralini bozdu. Baba Murat Çalış, “Bizler bugün mü yarın mı kaygısıyla yaşarken beşerler nasıl bu paraya el atabilir. Nilayımız küçücük vücuduyla hem SMA ile hem açlıkla savaşıyor. Kilo almaması gerekiyor” dedi. Yurtharicinden getirilecek ilaç için 26 milyon TL’ye gereksinimi olan Nilay Çalış için şu ana kadar yalnızca 3 milyon TL toplanabildi.