Siyah nesilli emniyet müdürü, karateci gençlerle deneyimlerini paylaşıyor

Anje

Global Mod
Global Mod
Küçük yaşta başladığı karateyi meslek ömründe da sürdüren siyah nesil 4. dan sahibi Sakarya Emniyet Müdürü Fatih Kaya, gönül verdiği spora Türkiye Karate Federasyonu İdare Heyeti Üyesi olarak katkı sağlamaya çalışıyor.

Kentte asayiş ve huzurun sağlanması için takımıyla ağır çaba yürüten Kaya, beraberinde karate sporuyla da ilgileniyor.

Küçük yaşlarda başladığı karateden gerek eğitim gerekse meslek hayatı boyunca hiç kopmayan Kaya, siyah jenerasyon 4. dan sahibi oldu.

Üniformasını çıkarıp vakit zaman kentteki atletlerle salonda bir ortaya gelerek deneyimlerini paylaşan, polislere de geçmişte eğitim veren Kaya, karateye daha fazla katkı sağlamak için geçen yıl aralıkta yapılan genel konseyde Türkiye Karate Federasyonunun idare şurasına girdi.

– “yaşamımın tüm alanında karateden faydalandım”

Vilayet Emniyet Müdürü Fatih Kaya, AA muhabirine, disiplinli ve özünde derin ideolojisi olan karatenin, beşere saygıyı temel aldığını, yaygın kanaatin tersine şiddetten büsbütün uzak olduğunu anlattı.

Karate sporundan hiç kopmadığını lisana getiren Kaya, “Karateden öğrendiğim öz disiplini öğrenciliğimde, imtihanlarda, polisken mesleğimde ve özel hayatımda uyguladım zira karate zorluklarla başa çıkma, gerilimini denetim edebilme, hem bedensel hem ruhsal gelişmenini sağlayan bir spordur. Kendini tanımaya ve keşfetmeye yöneliktir. Bu niçinle ömrümün tüm alanında bu spordan hayli faydalandım.” diye konuştu.

Kaya, karatenin polislikte katiyen gereksinim duyulan bir spor olduğunu vurgulayarak, bu sporda beden kullanılarak savunma yapıldığını, karşı tarafa ziyan verilmediğini aktardı.

Karate tekniklerini polislikte gereksinim duyulan yakın savunma teknikleriyle bütünleştirerek birfazlaca polise eğitim verdiğini belirten Kaya, bunun da teşkilata katkısı ve yararı olacağını düşündüğünü kaydetti.

– “Mesleğim ve federasyon içinde köprü kurmayı amaçlıyorum”

Kaya, spora daha fazla katkısı olacağı niyetiyle federasyon idare konseyine girdiğini lisana getirerek, “Mesleğim ve federasyon içinde bir köprü kurmayı amaçlıyorum. İnşallah polislik mesleğine hayli uygun olan karate tekniklerinin mesleğimizde içselleştirilmesi ve benimsenmesinde bir katkım olur.” sözlerini kullandı.

Türkiye’nin son olimpiyatlarda kazandığı 13 madalyadan 4’ünün karateden olduğunu anımsatan Kaya, bu branşın, ülkede günden güne yaygınlaştığını anlattı.

Kaya, herkesin icra ettiği mesleği haricinde hobisinin olması gerektiğini düşündüğünü belirterek, şunları söylemiş oldu:

“Ben karate sporunu seçtim. Herkes karate sporunda kendine ilişkin, kendine yönelik bir şeyler bulabilir. Bayan erkek, genç yaşlı, yediden yetmişe herkese karate sporuyla uğraşılmasını tavsiye ederim. Karatede benim en çok aldığım ders hem kendi bedenini birebir vakitte karşındaki insanın gücünü keşfetmek olmuştur. Yani hem kendi gücünün sonlarını bilip ona göre kendini denetimli kullanmak tıpkı vakitte karşı tarafın sonunu bilip orada durmak… Bu, beşere hoş savunma refleksleri kazandırabilir. hem de karate, gücü denetimli kullanma, sabır, azim üzere değerli bedelleri de kazandırmaktadır.”