Sınır anlaşmasının başarısızlığa mahkum olmasıyla Schumer, Ukrayna ve İsrail'e yapılacak yardım konusunda bir test oylaması planlıyor

Anje

Global Mod
Global Mod
Senato Demokratları, Çarşamba günü Ukrayna ve İsrail'e yönelik bir yardım tasarısını kurtarmak için son bir girişimde bulunmayı planlıyor; Cumhuriyetçilerin ise paketin, dahil edilmesi çağrısında bulundukları sert sınır güvenliği önlemlerini içeren bir versiyonunu kaldırması bekleniyor.

Çoğunluk lideri New York Senatörü Chuck Schumer, Demokrat meslektaşlarına, Cumhuriyetçilerin sınırı kapatmasının ve Ukrayna paketinin bağımsız bir oylamaya zorlanmasının beklendiği Çarşamba günü öğleden sonra yapılması planlanan kritik test oylamasının ardından hızlı hareket etmeyi planladığını söyledi. Kiev ve İsrail'e on milyarlarca dolar fon gönderecek yasa tasarısı.

İki partiden oluşan bir senatör grubu, Amerika Birleşik Devletleri'ne göçe yönelik baskıyı aylardır durdurulan acil bir ulusal güvenlik harcama paketiyle birleştiren bir uzlaşmayı müzakere etmek için aylar harcamıştı.

Ancak Cumhuriyetçilerin göçmenlik anlaşmasına karşı çıkması nedeniyle bu oylamanın sonucu açıktı: İlerlemek için gereken 60 oyu alamamıştı. Başarısızlığını öngören Schumer, bu hafta Beyaz Saray'a bir B Planı olduğunu söyledi: Demokratların bir yardımcısı 17 Mart'ta yaptığı açıklamada, Cumhuriyetçilerin iki partili anlaşmada başarısız olması durumunda derhal sınır anlaşması olmadan dış yardımı geçirmeye çalışacağını söyledi. Eylül şartlı konuştu Tartışmaları açıklamak için anonimlik.

Bu, Cumhuriyetçilerin Ukrayna'ya 60,1 milyar dolar askeri yardım, İsrail'e 14,1 milyar dolar güvenlik yardımı ve küresel krizlerde sivillere 10 milyar milyar dolar insani yardım sağlayacak acil ulusal güvenlik tasarısını engellemek için bir günde muhtemelen iki kez oy kullanmasına yol açtı. Filistinlileri ve Ukraynalıları içeriyor. Bay Schumer, bu sonucu, bir dizi yenilgiden sonra sarsılan bir parti için utanç verici bir olasılık olarak nitelendirdi.

Azınlık lideri Kentucky'den Senatör Mitch McConnell, Ukrayna'nın finansmanının güçlü bir destekçisi oldu.

McConnell, bu hafta Senato'da Ukrayna'ya para göndermenin önemini tartışan konuşmasında, “Hata yapmayın, bir eldiven atıldı ve Amerika'nın onu alması gerekiyor” dedi. Savaş çabalarına verdiği sürekli desteği göstermek için Kiev'e gitti ve uzun süredir bir göç paketini geçirmekten çok yurt dışına dış yardım göndermekle ilgileniyordu.

Ulusal güvenlik harcama paketi en az 10 Cumhuriyetçinin desteğini gerektiren 60 oy toplayabilirse, Bay Schumer'in taktikleri işe yarayabilir. Tasarı Senato'dan geçerse, Cumhuriyetçi liderler üzerinde tasarıyı Meclis'e getirmeleri için baskı oluşturacak; tasarı, sağcı milletvekillerinin Ukrayna'ya ek yardım sağlanması yönündeki muhalefetinin ortasında sert rüzgarlarla karşı karşıya kalacak.

Salı akşamı Temsilciler Meclisi, Cumhuriyetçilerin desteklediği ve yalnızca İsrail'e 17,6 milyar dolarlık askeri yardım sağlayacak yasa tasarısını reddetti. Demokratlar tasarıyı, Ukrayna'yı da kapsayan daha geniş bir yabancı askeri yardım yasa tasarısını geçirme çabalarını baltalamaya yönelik siyasi bir manevra olarak eleştirdiler.

Konuşmacı Mike Johnson için her iki tarafta da baskı var. Gürcistan Cumhuriyetçi Temsilcisi Marjorie Taylor Greene, Ukrayna'ya fon sağlanmasını içeren bir yasa tasarısı sunması halinde kendisini konuşmacı olarak görevden almakla tehdit etti.