Sıkıntı Cem Yılmaz’a sorulanı Isparta’da sorabilmek

ahmetbeyler

Active member
Geride bıraktığımız kış mevsiminde günlerce elektriksiz kalan Isparta’da olan bitene bir daha mercek tutmanın vakti geldi.

Yalnızca 60 gün önceye gidelim.

O kesinti günlerine…

Bu köşede 6 Şubat 2022 tarihindeki yazının başlığı şöylekiydi:

Elektriksiz Isparta’nın bitmeyen yatırım serüvenini konuşalım ( https://halktv.com.tr/makale/elektriksiz-ispartanin-bitmeyen-yatirim-seruvenini-konusalim-663235 )

Isparta’ya yedi yılda üç kere elektrik yatırımı yapıldığını, milyonlarca liranın hem bakanlık hem belediye birebir vakitte özel şirket tarafınca harcandığını resmi raporlarla yayınlamıştım.

Yetkililerin her seferinde “Kablolar yer altına alınıyor. Büyük yatırım yardımıyla artık kesinti olmayacak” formundaki açıklamalarını arşivden çıkarıp hatırlatmak da uğraşıydı…

Bu yatırımlara ve savlı açıklamalara karşın; dondurucu soğukta günlerce elektriksiz kaldı Isparta.

O yazının sonunda üç soru sormuştum:

“1- Milyonlarca liralık yatırımlar gerçek, yerinde ve liyakatlı takımlarca uygulandı mı?

2- Uygulama hakikat yapıldıysa eksik olan neydi?

3- Bir daha sonraki yatırım ne vakit?”

Birinci iki soruya, ne bakanlık ne belediye ne de şirketten karşılık gelmedi.

Haklarını verelim. Üçüncü sorunun karşılığı için pek bekletmediler…

Dünkü Haber Masası canlı yayınına Isparta’dan gelen bir ihale haberiyle başladık.

İhale konusu; güç kablolarının bir daha yerin altına alınması işi…

Halbuki “Bir daha sonraki yatırım” gelmiş.

Tanıdık bir şirket, bilindik bir ihale metoduyla bu projeyi devraldı.

Elektrik kesintilerinin akabinde hakkında soruşturma başlatılan Cengiz Holding ve Kolin İnşaat‘a ilişkin elektrik dağıtım şirketi Akdeniz Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (AEDAŞ), elektrik çizgilerinin yer altına alınma işini açık ihale tarzıyla kendi bünyesindeki BEDA Güç‘ye verdi.

Son yedi yıl ortasında dördüncü defa yatırım muştusu…

İnsanın çabucak sorası geliyor; sanki bir daha sonraki yatırım ne vakit?

Gelelim Cem Yılmaz‘a…

Soru&Cevap isimli derlemesini hatırlarsınız. Üniversite öğrencilerinin sorularına cevaplar verdiği bir içerikti.

2010 yılında paylaşılan söyleşi/stand up karışımı o şahane görüntüde bir soru fazlaca dikkat çekmişti.

Öğrencilerden biri, halk içinde kısmen konuşulan “Cem Yılmaz daima tıpkı isimlerle sinema çekiyor” eleştirisini lisana getirmiş ve sebebini sorgulamıştı.

Yılmaz ise bu tenkidin gerçekçi olmadığını söylemiş ve çabucak ardında yer alan sinema afişlerinin önüne giderek farklı oyuncuları tek tek işaret etmişti.

O soru, Cem Yılmaz’ın izahına karşın -her niçinse- çeşitli programlarda hala soruluyor, irdeleniyor.

Cem Yılmaz her sinema projesi duyurduğunda, sinemanın takımı mercek altına alınıyor. Evvelki sinemalardan bir oyuncunun dahi yeni projede yer alması durumunda, “Hep birebir oyuncular sanki” denilerek Cem Yılmaz’a sorular soruluyor.

Sanki bu soruların gibisi, üstelik tıpkı takipçilik ve ısrarla…

Isparta için de sorulur mu?

İhaleler, soruşturmalar, ihaleler, yatırımlar, ihaleler, yatırımlar…

“Cem Beyefendi niye daima tıpkı oyuncular?”