Siirtli vatandaş: Bayramlığı geçin, beşerler olağan şahsi muhtaçlıklarını alamayacak durumda

ahmetbeyler

Active member
Siirtli vatandaşlar, ekonomik kriz niçiniyle bu sene bayram hazırlığı yapamamaktan, bayramlık alamamaktan şikayet etti. Vatandaşlar, gelen artırımlardan dolayı ne kendilerine ne çocuklarına bir şey alamadıklarını, bayram alışverişinin artık lüks olduğunu söylemiş oldu.

’30 TL bir gömleği alabilmek için can atıp da cebinde parası olmayanlar var’

Geçmiş bayramlar ve şimdiki bayramlar içinde fark olduğunu söyleyen Medeni Erdoğan, “Geçen bayram yahut geçen yılki 3-4 bayram, evvelki bayramlar içindeki farkı soruyorlar. Bence yüzde 100 fark var. Zira geçen bayramlarda başucunda ayakkabısı olup da sabahı edemeyen çocukların şu an ayağında ayakkabı, daha doğrusu bayram sevincini yaşayabilecek bir üstleri yok. Ekonomiyi size şöyleki tanım edeyim; geçen yıllarden bu seneye göre ortalarında yüzde 100 fark var” diye konuştu.

Erdoğan, “Şu an çaresiz anneleri, çaresiz babaları; oğluna gelecek bayram bir elbise bile alamadığı için sıkıntılar, ıstırap ortasında bürünüp sıkıntılı başını yastığa koyan babaları görüyoruz. daha sonrasında iş durumuz aslına bakarsanız malum; çalışamıyorlar, çalışan kimse de yok. Bugün, en sıradan örneği ile veriyorum; 30 TL bir gömleği alabilmek için can atıp da cebinde parası olmayanlar var. Sokak sokak iş arayıp da iş bulamayanlar var ve nitekim bu durum hepimizi üzüyor. Keşke bu biçimde olmasaydı fakat bir gün inşallah düzeleceğiz. O günler de epeyce yakın, fazlaca yakında yani, yakın bir vakitte düzeleceğiz inşallah” dedi.

‘Bayramlığı geçin, beşerler olağan şahsi gereksinimlerini alamayacak durumda’

Bayramın eski tadı kalmadığını söyleyen Fırat Demir ise şu biçimde konuştu:

“Bayramlık alamıyoruz. Evvelce orta hali bir kesim vardı. Şu an o kesim büsbütün yok olmuş durumda. En güçlü ya da en yoksul iki başka kesim kaldı. Biz de en çoğunlukta olan en yoksul kesimdeyiz.

Biz, altı kişilik bir aileyiz, en küçük kardeşim tek aldı. O da derler ya ‘gönlü kalmasın’, yalnızca onun için alınmış bir şe o. Yoksa bizde ne o tat kaldı ne de ekonomik açıdan, maddi açıdan bir durum kaldı. Bugün, bayramlığı geçin, beşerler olağan şahsi muhtaçlıklarını alamayacak durumda. Bayramlık, lüks bir şey duruyor şu an; hakikaten birden fazla insan için hayli lüks bir şey.”

‘Sigarayı bıraktım, çocuğuma alıyorum

Çocuğuna bayramlık alabilmek için sigarayı bıraktığını söyleyen Murat Yılmaz, “Bu sene bayramlık alamadım. sebebi iktisattan dolayı, hiç bir biçimde hiç bir şey alınmıyor. Her şey 5-6 katı olmuş. Düşün; benim bir tane çocuğum var. 3-4 tane olsa hiç bir biçimde alamayacağım. Kendimden kıstım, ona alıyorum. Sigara içiyorum, sigarayı bıraktım, çocuğuma alıyorum” dedi.