Sibel Köksal’ın katiline 22 yıl mahpus cezası verildi

DrEMEL

Global Mod
Global Mod
Mamak ilçesinde meydana gelen olayda çiğ köfte dükkanı işleten İbrahim Köksal, kendisini aldattığı argümanıyla eşi Sibel Köksal’ı telefon kablosuyla boğduktan daha sonra bıçaklayarak öldürdü. Olayın akabinde tutuklanan İbrahim Köksal hakkında müebbet mahpus cezası istemiyle dava açıldı.

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya sanık Köksal tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve İmajlı Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, maktulün ailesi ve taraf avukatları salonda hazır bulundu.

Daha evvelki duruşmada mütalaa açıklanmış ve savcı, sanığı ‘eşe karşı taammüden öldürme’ kabahatinden ağırlaştırılmış müebbet mahpus ve ‘şahsi bilgileri, hukuka muhalif olarak bir diğerine vermek, yaymak yahut ele geçirmek’ hatasından da 4 yıla kadar mahpus cezası ile cezalandırılmasını talep etmişti.

PİŞKİN SAVUNMA: ‘PİŞMANIM!’

Davanın bugün görülen karar duruşmasında son kelamını söyleyen sanık Köksal, “Cinayettilk evvel katiyetle darp olayı olmadı. Bu olayın öncesine kadar eşime bir tane bile tokat atmadım. Her vakit yeterli bir eş ve âlâ bir baba oldum. Pişmanım. bu biçimde olmasını istemezdim. Çocuklarım annesiz ve babasız kaldı” bahanelerini kullandı.

sonucunı açıklayan mahkeme, sanık Köksal hakkında ‘eşe karşı tasarlayarak öldürme’ ve ‘şahsi dataları, hukuka karşıt olarak bir diğerine vermek’ kabahatlerinden 22 yıl mahpus cezası verdi.

Mahkeme, ‘eşe karşı tasarlayarak öldürme’ hatasından ağırlaştırılmış müebbet mahpus cezası sonucunda TCK 29. maddeyi uyguladı. Mahkeme bu uygulamayı da, maktul Köksal’ın eşini aldatmasını sadakat dışı davranış olarak kıymetlendirdi.