Seyahat Parkı yargıcının eşi FETÖ şüphelisi çıktı

ahmetbeyler

Active member
Hükümeti yıkmaya teşebbüsten beraat edip casusluktan tutuklanan Osman Kavala, iki yılın sonunda casusluktan beraat edip hükümeti yıkmaya teşebbüsten müebbet mahpus cezasına mahkum edildi.

Nasıl ancak?

Gülünç değil mi?

Durun, bu güldürünün devamı da var.

Hem Taksim Dayanışması Davası’nda, tıpkı vakitte 1. Seyahat Davası’nda beraat eden mimar Mücella Yapan, Avukat Can Atalay ve kent planlamacısı Tayfun Kahraman’ın da ortalarında olduğu 16 kişi hükümeti yıkmaya teşebbüse yardım cürmünden 18 yıl mahpusa çarptırıldı. Bugüne kadar tutuklanmaları düşünülmemiş sanıklardan yedisi içeriye atıldı. İçlerinde Almanya’dan Türkiye’ye dönen Çiğdem Mater de var.

bu biçimde bir hukuk skandalına lakin hakim-savcı cübbesi giymiş partizanlar ve müritler imza atabilirdi. Gerçekten, o denli oldu. Seyahat Parkı Davası’na bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin en kıdemsiz üyesi Hakim Murat Bircan’ın 2018’de AK Parti’den milletvekili aday adayı olduğu, 2019’da ise Bafra Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğü’nde çalıştığı ve iki yıl evvel avukatlıktan geçtiği anlaşıldı.

Evvelki gün Hakim Bircan’ın eşi Dilek Bircan’ın 15 Temmuz’dan iki hafta daha sonra FETÖ itirafçısı olduğunu saptadım. Türkiye, bu rezaleti halktv.com.tr’deki köşe yazımla öğrendi.

Fakat Samsun ve Bafra adliyelerinin arşivinde gezince..

Skandalın bu kadarla kalmadığını öğrendim.

Eşi tabire gelmedi

Bafra Adliyesi, 15 Temmuz’dan daha sonra kaos içerisindeydi. Başsavcı İbrahim Keskin de tabir alma sürecine katılıyordu. Bu günlerde işadamı S.B. ile avukat eşi M.B., FETÖ’den gözaltına alındı. Bayan avukat M.B., “Bir arkadaşım var. FETÖ hakkında hayli şey biliyor. Konuşmak istiyor. Lakin savcılığa gelmekten korkuyor” dedi.

Bu kişi, Bafra Cumhuriyet Aile Sıhhati Merkezi’nde hemşire olarak bakılırsav yapan İstek Bircan’dan oburu değildi.

Başsavcı Keskin, “Söyleyin, gelsin” dedi.

Dilek Bircan, 29 Temmuz 2016’da adliyeye tek başına geldi.

Avukat eşi Murat Bircan, yanında değildi.

Sözünde eşinden kelam etmedi.

Bircan, şunları söylemiş oldu:

“Ablamın kayınpederi H.A., Saidi Nursi’nin talebesi olduğu için küçüklüğümden beri aile cemaate yakındır. Fakat ‘Paralel Yapı’ olarak isimlendirilen kısmı ile alakamız olmadı. Camiayı güzel bilirim. 17-25 Aralık öncesinde sohbetlerde ben de bulundum.”

Bircan, çalıştığı sıhhat merkezinde, yaşadığı apartmanda, gidip geldiği Bafra Belediyesi’nde cemaatçi bildiği kim var ise, eşi ve çocuklarıyla birlikte isim isim itiraf etti. Bircan’a, itiraflarına karşın şikayetçi sıfatıyla süreç yapıldı.

Savcılık kaynakları “Kendisi gelip söz verdiği ve o basamakta elimizde kanıt olmadığı için kuşkulu sayamazdık” diyor.

İki çocuğu yedi yıl FETÖ okulunda okudu

Avukat M.B’nin cep telefonunda İstek Bircan ile 17 Temmuz 2016 tarihindeki yazışmalara ulaşıldı. Bircan, yazışmada, “Beni de tehdit ettiler. bu biçimde ayrılınmıyor, biliyorsun değil mi diye” halinde yazmıştı. Bu söz, Bircan’ın 17-25 Aralık’tan daha sonra da FETÖ ile alakasının sürdüğünü kanıtlıyordu.

Savcılıkta M.B.’ye “Arzu Bircan’ın kontağı var mı?” diye soruldu.

M.B., şöyleki karşılık verdi:

“Bircan’ın da benim de temasımız vardı. Dilek, 17/25 Aralık’tan daha sonra ayrıldı. Darbe teşebbüsünden daha sonra devlete yardımcı olmak için elimizden geleni yaptık.”

Bu yeni deliller üzerine Bircan hakkında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığında FETÖ üyeliğinden soruşturma açıldı. Bircan Ailesi’nin iki çocuğunu 2007’den 2014’ün yaz ayına kadar FETÖ’nün Özel Bafra Delta Koleji’nde okuttuğu belirlendi. Lakin bu,

örgüt üyeliğine delil sayılmadı. Bircan hakkında 17 Aralık 2018’de kovuşturmaya yer olmadığına hükmedildi.

Bircan, FETÖ’den soruşturulurken eşi Murat Bircan da 24 Haziran 2018’deki seçimde AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu.

Bir yıl daha sonra da yargıya geçti.

AK Parti’nin Yassıadası

Bir hakim ve savcı milletvekili adayı olunca tarafsızlığı zedelendiği için mesleğe geri dönemezken, partili avukatlar pekala hakim-savcılık yapabiliyor.

bu biçimde saçmalık olur mu?

Bunun son örneği, AK Parti Çorum Vilayet Lider Yardımcısı ve milletvekili adayı Kenan Yaşar’ın baro başkanlığından Anayasa Mahkemesi’ne seçilmesi oldu.

AK Parti, yüzlerce üyesini ve kendisine biat etmiş tarikat ve cemaatlerin müritlerini yargıya yerleştirerek, adeta hukuk ofisi kuruyor. Namuslu hakim savcıların Anadolu’nun ücra ilçelerinde senelerca ter dökerek gelebildiği ağır ceza mahkemesi koltuklarına partizanlar ve müritlerle oturtularak, siyasi talimatlara bakılırsa karar vermeleri sağlanıyor.

Söyler misiniz…

İki yıl öncesine kadar AK Parti üyesi olan bir avukatın Seyahat Parkı olaylarına bakışı ne kadar yansız olabilir? aslına bakarsanız yansız olmadığı ve tuttuğu taraf doğrultusunda ceza vermesi için bu makama getirildi.

Söyler misiniz…

Eşi FETÖ içerisinde yetişen ve itirafçı olacak kadar cemaati bilen, iki çocuğunu yedi yıl boyunca örgütün okulunda okutan bir avukat, kendi iltisak ve irtibatı bu merkezdeyken, iktidara bağlılığını ispat için adaleti çiğnemez mi?

Seyahat Parkı Davası’nda, hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs savıyla verilen cezalar gerçekte hukuk sistemini ortadan kaldırmaya teşebbüstür.

Arınç: Temel nass burada, Allah adaleti emreder

Eski TBMM Lideri Bülent Arınç, dün Kadir Gecesi vesilesiyle Twitter’da iletiler paylaştı. “Bir topluluğa duyduğunuz kin sizi adaletsiz davranmaya itmesin” biçimindeki ayeti hatırlatması, Seyahat Parkı sonucuna yönelik tenkit olarak yorumlandı.

Arınç’ın, bu tenkit için Kadir Gecesi’ni vesile yapması, haklı bir telaşa dayanıyor. Zira iki yıl evvel Kavala’nın tutuklu bulunmasına hayret ettiğini söyleyince Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Heyeti üyeliğinden istifa etmek zorunda kalmıştı.

Yönteme uyarak, Kadir Gecesi vesilesiyle Arınç’ı aradım ve twitleri sordum.

Arınç, adaletin İslam’ın en temel nass’ı olduğunu söylemiş oldu.

Şöyle devam etti:

“Esas nass burada. Allah adaleti emreder. Her cuma günü hutbede imamlar söylüyor, cemaat baş sallıyor. Dinin adaleti emretmesi, hepimiz içindir. Müminler adaleti yerine getirirken fark gözetmez. Yalnızca yargıda değil, mesken işinde adalet var. Çocuklara, çalışanlara karşı adalet var. Bunu hatırlatırsam manalı olur dedim. Yoksa güncelle bir ilgi kurulmasını istemedim.”

“Ancak Seyahat Parkı sonucu bağlamında tartışılıyor”
dedim.

Güldü.

Şunları söylemiş oldu:

“Ne gariptir, Kadir Gecesi’ne denk geldi. Kadir Gecesi’nde adalet için dua etmek epey hoş.”

Kocabıyık en az üç yıldır AK Parti’yi eleştiriyor

Eski AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, evvelki akşam Twitter’da Seyahat Parkı Davası sonucunı sertçe eleştirdi.

Attığı iki twitten biri şu biçimde:

“Bizimki nasıl bir mukadderat bu biçimde! hayatımızda CHP’nin 1946’da yaptığı seçim hilesini tenkit ettik. 2019’da İstanbul’da benzerini yaptık. ömrümüz boyunca Menderes’i ipe çeken zalim hakim ve savcılara lanet okuduk. Artık onların benzerleri vicdansız kararlar kuruyor.”

Kocabıyık’ın en kritik eleştirisi partisini İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimine hile bulaştırmakla suçlamasıydı. Bilinen o ki Kocabıyık, en az üç yıldır partisini, başkanlık sistemini ve hukuk nizamına yönelik müdahaleleri eleştiriyor.

Bu hiç şaşırtan değil.

Zira Kocabıyık, siyasi İslamcılıktan gelmiyor. 1990’larda Başbakan Tansu Çiller’in en yakınında yer aldı. AK Parti’ye demokrasi gayreti verme argümanıyla katıldı. Milletvekilliğinden ayrıldıktan daha sonra görüşlerini kamuya açık mecralara taşımadı. Zira eşi Funda Kocabıyık, Uşak Valisiydi.

Lakin Seyahat Parkı Davası’ndaki karar bardağı taşıran son damla oldu.

Twit attıktan daha sonra telefonu susmadı.

Arayanlar içinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AK Parti ileri gelenleri vardı. Kocabıyık’a “Gezi Parkı Davası’nı bilmiyor, Kavala’yı tanımıyorsun” dediler.

Kocabıyık, düzeltme twiti daha atarak, şunları yazdı:

“Yazdıklarımı kimse öteki yere çekmesin. AK Parti kuruluş beyannamesi, yazdıklarımın referansıdır. Bu partide fikirlerimizi her vakit özgürce söylemiş olduk ve söyleriz. Yazdıklarım ilkeseldir.”

Gel gör ki İçişleri Bakanlığı, mesai başlar başlamaz, Vali Kocabıyık’ı eşinin attığı iki twitten ötürü merkeze çekti. Hüseyin Kocabıyık, artık fikirlerini özgürce söylemeyeceğini acı bir deneyimle öğrenmiş oldu.