Savaş anıtı üzerinde üstsüz güneşlenen turist Venedik’ten atıldı

celikci

Active member
Savaş anıtı üzerinde üstsüz güneşlenen turist Venedik’ten atıldı
Dünyanın en epeyce ziyaretçi ağırlayan kentlerinden Venedik’te bir turist, İtalya’nın savaş kahramanları için hazırlanan bir anıtta üstsüz güneşlendiği için kentten atıldı. İngiliz basınına yansıyan haberlere nazaran 30 yaşındaki bir Çekyalı turist, cuma günü tüm kıyafetlerini çıkararak bir savaş anıtında güneşlenirken poz verdi.

Dondurucu soğukluktaki lagünde yüzmeye giden turist, akabinde savaşta öldürülen bir bayan savaşçının heykelinin yanına uzanarak fotoğraf çektirdi. Venedik’ten 48 saat içerisinde çıkarılması sonucu verilen turist, ayrıyeten 513 dolar para cezasına çarptırıldı.

Üstsüz güneşlenen turisti gördüğü anı anlatan Mario Nason isimli bir Venedikli, faşizme karşı uğraşta hayatlarını feda eden bayan savaşçıların önünde bu biçimde bir poz verilmesine ait şu biçimde konuştu:

“Harika bir gündü ve fotoğraf çeken iki kişi gördüm. Garip bir andı. Dünya umrunda değilmiş üzere yüzen bir bayan gördüm. Meczup olmalı diye düşündüm, zira dondurucu soğukta yüzüyordu. ondan sonrasında sadece bikini altı giyer biçimdeyken sudan heykele tutunarak çıkmaya çalıştığını gördüm. Heykelin üzerine çıktı, ondan sonrasında hiç bir şey olmamış üzere suya geri atladı. Erkek arkadaşı ve öbür bir bayan daha onun fotoğrafını daha düzgün çekebilmek için anıtın üzerine çıktı. Tıpkı kıyıda yapıldığı üzere anıtın üzerine bıraktığı kıyafetlerinin yanında duruyorlardı.

Akıl alacak üzere değildi zira turistler ‘Bunun nesi sorun?’ üzere sorular soruyordu. Ne yaptıklarına dair en ufak bir fikirleri yoktu. Bu tıpkı Roma’ya gidip, Trevi Çeşmesi’ne atlamak ve daha sonra ‘Ne demek bunu yapamazsın?’ demek üzere bir şey. ‘her neyse ne, kimseyi öldürmediler’ diyebilirsiniz. Lakin ben bir yere seyahat ettiğimde, bir çeşme görsem, içine atlama isteği duymuyorum. Paris’teysem, Seine ırmağı kenarında yürüyorsam, kendimi ırmağa atmam. Prag’a gitsem, bir anıtın üzerine kıyafetlerimi atsam ve yüzmeye gitsem hiç bir şey olmaz mı? Bu, sağduyudur. niye beşerler bu biçimde şeyleri Venedik’te yapıyor, ancak diğer yerlerde yapmıyorlar?”

Lokal polis, CNN’e yaptığı açıklamada turistin fotoğraf çektirmek için meyyit bayan savaşçıyı taklit ederek anıtın üzerinde yattığını söylemiş oldu. (Sputnik)

ALINTIDIR