Sanatçı Kutsal Evcimen cumhurbaşkanına hakaret argümanıyla hâkim karşısına çıktı

DrEMEL

Global Mod
Global Mod
Sosyal medya hesaplarından 2019 yılında yapmış olduğu paylaşımlar münasebet gösterilerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya hakaret ettiği argümanıyla hakkında iki dava açılan halk sanatkarı Kutsal Evcimen, bugün hakim karşısına çıktı.

Evcimen ve avukatı Hüseyin Aygün’ün hazır bulunduğu davayı sanatkarlar Hüseyin Turan, Muharrem Pak, Tolga Sağ, Sinan Güngör ve Erkan Genç’in de ortalarında olduğu isimler takip etti.

İstanbul Anadolu 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bir daha sonraki duruşması 6 Ekim 2022 tarihine ertelendi.

Duruşmanın akabinde adliye önünde açıklama yapan Evcimen, “Sanatın ve sanatkarın muhalif olduğunu savunanlardanım. Nihayetinde bu halkın türkülerini söylüyorum. 2019 yılında CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Lideri Ekrem İmamoğlu’na karşı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile AKP Genel Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın tavrına karşı paylaşımlarım olmuştu. Refleks göstermiştim. Ardından şikayet üzerine bu noktaya kadar geldik. Paylaşımlarımın söz özgürlüğü olduğunu söylemiş olduk. Bu makus günlerin geçmesini diliyorum” sözlerini kullandı.

Evcimen paylaşımlarında CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun uğradığı linç teşebbüsüne ve İBB Lideri Ekrem İmamoğlu’na yapılan haksızlıklara reaksiyon göstermişti.