Samsun’daki Atatürk Anıtı’na saldıranlara 5’er yıl mahpus

ahmetbeyler

Active member
İlkadım ilçesi, Kale Mahallesi’ndeki Atatürk Parkı’na 3 Şubat’ta ciple gelen 2 kişi, Onur Anıtı’na halat bağlayıp, çekmeye çalıştı. Etraftakiler reaksiyon gösterince şüpheliler, ipi bırakıp kaçtı. İhbar üzerine harekete geçen takımlar, şüphelilerin kaçtığı aracın plakasını tespit etti. Polis, 13 hatadan 38 evrakı olan kuzenler Ululuğu Rahman Fidan ve Batuhan Fidan‘ı yakalayıp, gözaltına aldı.

9’ar yıla kadar mahpus istemi

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, kuzenler hakkında ‘Atatürk aleyhine işlenen suçlar’ ve ‘kamu malına ziyan vermek’ kabahatlerinden 9’ar yıla kadar mahpus cezası istemiyle iddianame hazırladı. Anıtın, korkusuzluk ve Türk milletinin gücüyle ulusal çabayı temsil ettiğine yer verilen iddianamede; ehemmiyeti ve özellikleri de kıymetlendirilerek, aksiyonlarının tartısı ve yoğunluğu dikkate alınıp, alt sondan uzaklaştırılarak cezalandırılmaları istendi. İddianame, 7’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

‘Namaza gideceğiz sandım’

İkinci kere hakim karşısına çıkan Ululuğu Rahman Fidan, “Ben Atatürk’ü bir bedel olarak görüyorum. Pişmanım ve oradaki herkesten özür dilerim. Bunu cezadan yırtmak için söylüyorsam namerdim. Cezam her neyse çekerim, hakkımda güzeli olsun. Uyuşturucu husus etkisindeydim. Batuhan’ın hadiseden haberi bile yoktu” dedi.

Batuhan Fidan ise, “Rahman abi bana gece 01.30’da ileti attı. Uyumadığımı söylemiş oldum ve bana ‘Sabah namaza gidelim’ dedi. Ben de alkol aldığımı söylemiş oldum. ‘Daha namaza var, sen artık içmeyi bırak’ dedi. daha sonra yanıma geldi. Sabah ben konuttan namaza çıkıyoruz sanarak çıktım. Hatta anıttayken de Rahman ağabeyin fotoğraf çekineceğini sanıyordum. Telefonum incelenebilir, fotoğraf çekmiş olabilirim. Anıtta rastgele bir hasar var ise, tarafımca karşılanabilir. Beraatimi istiyorum” diye konuştu.

İndirim uygulanmadı

Mahkeme heyeti, Ululuğu Rahman Fidan ve Batuhan Fidan’a, ‘Atatürk aleyhine işlenen suçlar’ kapsamında yargılandığı davada, 5 yıl 22’şer gün mahpus cezası verdi. Sanıkların cezasında indirim uygulanmadı.