Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde, TÜGVA’lıya ‘adrese teslim’ bakılırsav verildi

DrEMEL

Global Mod
Global Mod
Tartışmalı takımların son örneği Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) yaşandı. Yükseköğretim Şurası (YÖK), üniversitelerin öğretim üyesi ilanlarında belirlediği özel kuralların, sık sık “adrese teslim kadro” tartışmalarına niye olması üzerine Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği’ni değiştirmişti. Yönetmeliğe, “İlana müracaat şartı olarak adayların lisansüstü tez yahut uzmanlık tezi isimlerinin bir kısmı yahut tamamı yazılamayacağı üzere ilanda yalnızca muhakkak bir adayı tanımlayan özel kurallara da yer verilemez” kararı eklenmişti.

TANIM ÜZERE KOŞUL

Buna rağmen devam eden özel koşullu takımlardan biri de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu’nda yer aldığı TÜGVA’nın sorumlusuna vurdu. OMÜ, 30 Aralık’ta, Sıhhat Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Kısmı Hemşirelik Eğitimi Anabilim Kolu için hekim öğretim üyesi takımı ilanı yayımladı. Takımın kaideleri ise “hemşirelik anabilim kısmında doktora yapmış olup bağımlılık, akran zorbalığı, eğitici eğitimi mevzularında çalışmalar yapmış olmak” halinde sıralandı. Yüksek lisans tezini “sağlık bilimleri fakültesi öğrencilerinin toplumsal cinsiyet rol tavırları ile akran baskısı yaşama durumları içindeki ilişki” üzerine yapan, doktorasını hemşirelik anabilim kolunda, “Madde bağımlılığı ile çabada dini önder eğitici eğitimi programının farkındalık oluşturma ve özyeterlik üzerine etkisi” teziyle tamamlayan Dr. Alaattin Altın, resmi sürecin akabinde takıma girdi.

bununla birlikte TÜGVA Samsun Üniversite Koordinatörü olarak bakılırsav yapan Altın’ın kısa müddet ortasında “OMÜ Mezunlar Koordinatörü” nazaranvine getirilmesi de dikkat çekti.