‘Şakkadanak’ Batırel’den artırım yorumu: Beşerler rahatsız olmuyor

ahmetbeyler

Active member
Türkiye Gazetesi muharriri Necmettin Batırel katıldığı bir televizyon programında faiz kararlarına ait konuştu. Batırel vatandaşların artırımlardan rahatsız olmadığını belirtirek “İnsanların geliri arttı yani eskisi üzere değil. Biliyorsunuz minimum fiyata yüzde 50 artırım yapıldı. Beşerler, fiyatlar yüksek lakin alıyorlar” dedi.

“Merkez Bankası’nın yerinde olsam ‘şak’ diye dolarları satarım” tabiriyle toplumsal medyada espri konusu haline gelen Necmettin Batırel, BBN Türk TV’de Tarkan Kaleli‘nin konuğu oldu. Faizin haziran ayında düşürülebileceğini söyleyen Batırel, Türkiye’nin önünde büyük fırsatların olduğunu savundu.

Enflasyonla birlikte gelen fahiş fiyatlara ait konuşan Batırel “İnsanlar herkes meblağların artışını bekler hale geldi. Daha doğrusu beşerler olağandışı karşılamıyor. Evvelce fiyatlar arttığı vakit ‘olur mu bu fiyat’ falan denilirdi. Artık bakıyorum ben alışveriş merkezlerine gidiyorum. Fiyatlar yüksek lakin alıyorlar ya” dedi.

‘tutarların artışı rahatsız etmiyor’

Tarkan Kaleli’nin “Vatandaş, sonraki gün meblağların daha fazla yükselmesi ihtimaline karşı kendini mi koruyor?” sorusuna karşılık veren Batırel “Yani hayır, kendini koruyor değil de yani o denli makus bir alışkanlığa kavuştuk ki şu anda fiyatların artışı artık bizi rahatsız etmiyor” dedi.

‘İnsanların geliri arttı, eskisi üzere değil’

İnsanların taban fiyatla alım gücünün arttığını söyleyen Batırel, “İnsanların geliri arttı yani eskisi üzere değil. Biliyorsunuz minimum fiyata yüzde 50 artırım yapıldı. Otomatik olarak fiyatlar yüzde 50 arttı yani. İnsanların alım gücü en olumsuz etkileyen gelişmelerden bir tanesi bu” dedi.