Rize’de tahta otomobiller “Laz Ralli”de yarıştı

Anje

Global Mod
Global Mod
Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Dikkaya köyünde tahta otomobillerle gerçekleştirilen “Laz Ralli”, renkli imgelere sahne oldu.

Mekaleskirit Köyleri Toplumsal Yardımlaşma, Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği tarafınca klâsik olarak düzenlenen aktiflik, Kovid-19 salgınının akabinde iki yıl daha sonra bir daha gerçekleştirildi.

Yarış öncesinde tahta otomobillerin parkura uygun olup olmadığı tek tek denetim edildi.

Yarışlara, gençler, yaşlılar ve çocuklar kategorilerinde 37 kişi katıldı. Yaşlılar ve çocuklar 200 metre, gençler ise 1 kilometrelik parkurda yarıştı.

Aktiflikte, kaza yaşanmaması için güvenlik tedbirleri alındı. Yarış pistinin tehlikeli kısımlarına saman balyaları konuldu.

Yarışmacıların güç anlar yaşadığı aktiflikte, ufak çaplı kazalar meydana gelirken kimi yarışmacılar ise araçlarını itekleyerek parkuru tamamladı.

Öte yandan, yöresel kıyafetler giydirilen çocuklar içinde hoşluk müsabakası yapıldı.

Mıhlama yarışında ise 9 yarışmacı, 7 dakikada en hoş mıhlamayı yapmak için yarıştı. Müsabakada Emine Çiçil, birinci oldu.

Çiçil, birinci kez mıhlama yapıyormuş üzere hayli heyecanlandığını belirterek, “Biraz daha vakit olsaydı daha hoş yapardım. Birinci olduğum için keyifli oldum.” dedi.

Yarışlarda dereceye girenlere çeşitli mükafatlar verildi.