Rekortmen atlet Mikdat Sevler, gözünü dünya şampiyonasına dikti

Anje

Global Mod
Global Mod
Atletizmde 110 metre ve 60 metre engelli kategorilerinde büyükler ve 23 yaş altı Türkiye rekorlarını elinde bulunduran ulusal atlet Mikdat Sevler, dünya şampiyonluğu madalyası kazanan birinci Türk atlet olmayı hedefliyor.

Mesleğinde ulusal ve milletlerarası tertiplerde çeşitli dereceleri bulunan ulusal sportmen, yeni müsabakalara katılmak için hazırlıklarını Mersin’de sürdürüyor.

Atletizmde 110 metre engelli ve 60 metre engelli kategorilerinde büyükler ve 23 yaş altı Türkiye rekorunu elinde bulunduran Mikdat, ABD’de 15-24 Temmuz’da gerçekleştirilecek Dünya Atletizm Şampiyonası için ter döküyor.

Mikdat, yıl ortasında Almanya’da 15-21 Ağustos’ta yapılacak Avrupa Atletizm Şampiyonası ile Çin’de 30 Haziran-5 Temmuz’da düzenlenecek Dünya Üniversiteler Atletizm Şampiyonası ve Konya’da 9-18 Ağustos’ta organize edilecek İslami Dayanışma Oyunları’nda da tepeye çıkmayı hedefliyor.

Branşında, hem Avrupa birebir vakitte dünya şampiyonasında yarışan birinci Türk atlet olmak için çalışan Mikdat, madalya kazanarak ismini tarihe yazdırmak istiyor.

– “Ülkem için madalya almaya çalışacağım”

Ulusal atlet Mikdat Sevler, AA muhabirine, 2022’nin kendisi için başarılarla dolu yıl olarak devam ettiğini söylemiş oldu.

Rekorlarını yenilediği dönemde, Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’na giden birinci Türk atlet olmayı başardığını anımsatan Mikdat, “Türkiye rekorunu 3 sefer kırdım. Bunların en sonuncusu Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’ndaydı. Oraya giden birinci Türk atlet olduğum için hakikaten hayli memnunum. 60 metre engelli Türkiye ismine bir birinciydi. Orada olduğum için fazlaca gururluydum. yıllardır televizyonda izlediğim atletlerle birlikte yarışmak epeyce farklı hissettirdi. Çok deneyim kattığını söyleyebilirim.” tabirlerini kullandı.

Mikdat, önüne büyük amaçlar koyduğunu, yeni başarılara ulaşmak istediğini lisana getirdi.

Avrupa ve dünya şampiyonları ile Dünya Üniversiteler Atletizm Şampiyonası ve İslami Dayanışma Oyunları’na hazırlandığını anlatan Mikdat, şu biçimde konuştu:

“Bu tertiplere gideceğime yürekten inanıyorum. Şu anda bütün olgular bunu gösteriyor. Dünya ve Avrupa şampiyonlarına katılan birinci Türk atlet olarak tarihe geçmek istiyorum. Dünya şampiyonası epey sıkıntı bir platform zira dünyadaki bütün ülkelerinin katıldığı bir müsabaka ve orada madalya kazanmak fazlaca büyük bir muvaffakiyet. Dünya şampiyonası, olimpiyata eş bedel bir yarış. Olağan ki ben finalde yer alıp madalya kazanmak için elimden geleni yapacağım. Avrupa Şampiyonası’nda işimiz biraz daha kolay. Avrupa Şampiyonası’nda finalde yarışacağıma inanıyorum. Finalde de her şeyi yapacağım zira finale kalan her sportmen madalyaya ortaktır. Dünya ve Avrupa şampiyonlarında elimden ne geliyorsa yaparak ülkem için madalya almaya çalışacağım.”

Mikdat, Avrupa ve dünya şampiyonalarında elde edeceği derecelerle, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na da katılmayı hedeflediğini kelamlarına ekledi.

– Antrenör Yüksel: “Mikdat’ın rekorlarını geliştirmek istiyoruz”

Ulusal atletin antrenörü Cüneyt Yüksel de Mikdat’ın epey başarılı bir dönem geçirdiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Mikdat, yurt haricindeki tertiplerde ve Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nda yarı finale kalan birinci Türk atlet oldu. Bu durum, bize yaz aylarındaki tertiplerde fazlaca daha olumlu ve düzgün dereceleri evvelde iddia etmemize vesile oldu. Dönem onun için üstün gidiyor. Amerika’daki dünya şampiyonasında da yarışan birinci Türk atlet olacak inşallah. Orada Türkiye için her şeyi yapıp Mikdat’ın rekorlarını geliştirmek istiyoruz. Almanya’da yapılacak Avrupa şampiyonasında da madalya almak istiyoruz.”