Recep Çiftçi’nin maksadı altın madalya

Anje

Global Mod
Global Mod
Türkiye’ye Tokyo 2020’deki birinci madalyayı getiren ulusal judocu Recep Çiftçi, 2024 Paris Paralimpik Oyunları’nda altın madalya kazanmak istiyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü atletlerinden 26 yaşındaki Recep Çiftçi, Samsun Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nde hazırlıklarını sürdürüyor.

Çiftçi, AA muhabirine, spor hayatının güreşle başladığını söylemiş oldu. Antrenörü yardımıyla judo yapmaya başladığını ve 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda 60 kiloda bronz madalyayı Türkiye’ye getirdiğini belirten Çiftçi, judoda elde ettiği başarılara yenilerini eklemek istediğini vurguladı.

Çiftçi, 2015 yılında judoya başladığına işaret ederek, şunları lisana getirdi:

“Güreş ile spora başlamıştım. Antrenörüm keşfetti judoya başlattı. Kendisi de 3 ay evvel vefat etti. Ben judo yapmayacaktım. Allah razı olsun ondan. Güreşte de ulusal atlettim. Türkiye şampiyonalarında madalyalar kazandım. 2015 yılında judoya başladım. daha sonrasında her yıl Türkiye şampiyonlukları kazandım. Judoya başladıktan bir ay daha sonra Türkiye şampiyonu oldum. çabucak sonrasında fazla judo bilgim olmadan dünya oyunlarına katıldım. Orada birinci maçta elendim. daha sonrasında daha fazlaca hırslandım, daha fazlaca çalıştım. Altı ay daha sonra Avrupa şampiyonasında üçüncü oldum. ondan sonrasındaları milletlerarası şampiyonalarda madalyalar kazandım.”

Tokyo’daki oyunların kendisi için hoş bir tecrübe olduğunu tabir eden Çiftçi, “Şimdi 2024 Paris Olimpiyatları için hazırlanıyorum. Bu yıl 5 tane karşılaşmamız var. Bu sene bu karşılaşmalarda derece yapıp olimpiyatı bu seniçin garantileyip seneye daha hayli olimpiyatlara hazırlanmak istiyorum. Gayem 2024 Paris Paralimpik Olimpiyatları’nda altın madalya kazanmak. İnşallah orada İstiklal Marşı’mızı okutmak istiyorum.” diye konuştu.