Protezli öğretmenin yetiştirdiği engelli atletlerden 42 madalya

Anje

Global Mod
Global Mod
Kahramanmaraş’ta küçük yaşlarda geçirdiği trafik kazası kararı 2 bacağına protez takılan ve hayalinin peşinden giderek öğretmen olan Ali Uzun, yüzme antrenörlüğünü yaptığı engelli atletlerin Konya’daki turnuvada 42 madalya kazanmasının gururunu yaşıyor.

çabucak hemen 6 yaşındayken kamyonun çarpması kararı bacaklarını diz altından kaybeden ve protezle hayatını sürdüren 41 yaşındaki vücut eğitimi öğretmeni Uzun, Kahramanmaraş’ta yüzme antrenörlüğünü yaptığı Kahramanmaraş Engelliler Spor Kulübünün 11 atletiyle Konya’da 6-7 Aralık’ta gerçekleştirilen Para Yüzme Türkiye Şampiyonası ve Ulusal Kadro Seçme Müsabakası’na katıldı.

Konya Olimpik Yüzme Havuzu’nda 65 kulüpten 195 atletin katıldığı turnuvada özgür, sırtüstü, kurbağalama, kelebek ve ferdi karışık kategorilerinde yarışan ve yaklaşık 1 yıldır birlikte idman yapan Uzun’un atletleri, 10’u altın, 15’i gümüş, 17’si bronz olmak üzere toplam 42 madalya kazandı.

Öğretmen olarak nazaranv yaptığı Deniz Bitmiş Ortaokulundaki mesaisinin akabinde haftada 5 gün havuzda atletlerine idman yaptırarak yarışlara hazırlayan Uzun, turnuvada madalya kazanan 11 engelli atletinin başarısıyla gurur duyuyor.

Uzun, AA muhabirine, atletlerinin yarışa büyük emekler vererek hazırlandığını lisana getirdi. Tertipli ve disiplinli çalışmanın başarıyı getirdiğini söz eden Uzun, atletlerinin havuzda pürüzlerini kulaçlarıyla aştığını belirtti.

“Emeğinin karşılığını almak gurur veriyor”

Atletlerinin muvaffakiyetinin göğsünü kabarttığını lisana getiren Uzun, bundan daha sonraki idmanlarının daha kıymetli olduğunu söz ederek, şunları kaydetti:

“Ben okulda günde 6 saat derse giriyorum. Akabinde okul ekiplerim var, onları çalıştırıyorum. Haftanın 5 günü günde 2 saatte havuzda idmanlara devam ediyorum. Hem okulda tıpkı vakitte havuzda gelecek vadeden şampiyon sportmenler yetiştiriyorum. Konya’da yapılan Para Yüzme Türkiye Şampiyonası ve Ulusal Grup Seçme Yarışı’na Kahramanmaraş Engelliler Spor Kulübü olarak 11 atletle katıldık. 10 altın 15 gümüş, 17 bronz toplamda 42 madalya aldık. Natürel bu haftada 5 gün çalışmamızın karşılığını aldık. Nizamlı bir biçimde idman yaptık. Sporcularımızda bunun karşılığı olarak vilayetimize madalyalar kazandırdı. Türkiye şampiyonu atletimiz çıktı. Bundan daha sonraki gayemizde Kahramanmaraş’tan ulusal gruba sportmenler göndermek. Sporcularımla şampiyonluk kazanmak sahiden gurur verici zira nizamlı ve planlı bir biçimde çalışıyoruz. Emeğinin karşılığını almak gurur veriyor.”

Uzun, ailelerin de çocuklarına büyük dayanaklar verdiğini, atletlerinin onlardan aldığı motivasyonla hoş sinerji yakaladığını söylemiş oldu.

Gayeleri hakkında da bilgi veren Uzun, “Hedefimiz madalya sayımızı ilerleyen periyotlarda artırarak devam ettirmek. Bunun karşılığında ulusal kadroya atlet kazandırmak. Bununla ilgili çalışmalarımız ağır bir biçimde devam edecek. Gayemiz paralimpik, dünya ve Avrupa şampiyonalarına Kahramanmaraş’tan sportmenler göndermek.” diye konuştu.