Prof. Dr. Serap Helvacı hayatını kaybetti

ahmetbeyler

Active member
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin eski dekanı Prof. Dr. Serap Helvacı hayatını kaybetti.

Galatasaray Kulübü eski yöneticilerinden Mehmet Helvacı’nın eşi olan Serap Helvacı’nın vefatının akabinde TBMM Lideri Mustafa Şentop, Galatasaray Kulübü ve GS Lideri Burak Elmas bir bildiri yayımladı.

TBMM Lideri Mustafa Şentop, Prof. Helvacı’nın vefatıyla ilgili olarak yayınladığı bildiride şu sözlere yer verdi:

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi eski dekanı, uzun yıllar birlikte misyon yaptığımız değerli hukukçu, pahalı insan Prof. Dr. Serap Helvacı’nın vefatını büyük bir hüzünle öğrendim. Hocamıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine, dostlarına, öğrencilerine baş sıhhati diliyorum.

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi eski dekanı, uzun yıllar birlikte görev yaptığımız kıymetli hukukçu, değerli insan Prof. Dr. Serap Helvacı'nın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Hocamıza Allah'tan rahmet, kederli ailesine, dostlarına, öğrencilerine baş sağlığı diliyorum. pic.twitter.com/7znZq7mnRk

— Mustafa Şentop (@MustafaSentop) April 10, 2022

Marmara Hukuk Derneği yayınladığı iletide şu sözleri kullandı:

Fakültemiz eski dekanı, Hukukçuların büyük hocası, Sayın hocamız Prof. Dr. Serap Helvacı‘yı kaybetmenin derin hüznünü yaşıyoruz. Hukuk topluluğumuzun başı sağolsun. Bizlere bırakmış olduğu bilim mirası yolumuzu her vakit aydınlatacak.

Fakültemiz eski dekanı,
Hukukçuların büyük hocası,
Sayın hocamız
Prof. Dr. Serap Helvacı‘yı kaybetmenin
derin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Hukuk camiamızın başı sağolsun.

Bizlere bırakmış olduğu bilim mirası yolumuzu her zaman aydınlatacak. pic.twitter.com/yM69LDY6nt

— Marmara Hukuk Derneği (@marmarahukukder) April 10, 2022

Galatasaray Kulübü’nden taziye mesejı

Galatasaray Kulübü eski yöneticilerinden Mehmet Helvacı’nın eşi olan Serap Helvacı’ya Burak Elmas, başsağlığı bildirisi diledi.

Burak Elmas Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Kulübümüzün Divan üyesi, Sayın Mehmet Helvacı’nın fazlaca değerli hayat arkadaşı, Türk Uygar Hukuku’nun duayen ismi Prof. Dr. Serap Helvacı’nın vefatını büyük bir hüzün ile öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, değerli ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum.” sözlerini kullandı.