Pentagon: Türkler Kabil Havalimanı’nın güvenliğine yardım ediyor

celikci

Active member
Pentagon: Türkler Kabil Havalimanı’nın güvenliğine yardım ediyor
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Hamid Karzai Memleketler arası Havalimanı’nın inançta olduğunu, 24 saat ortasında saatte bir uçak kaldırmayı ve günlük 5 bin ila 9 bin kişiyi Afganistan’dan tahliye etmeyi planladıklarını deklare etti.

Kabil’deki tahliyelere ait Pentagon’da gazetecilere açıklamalarda bulunan Tümgeneral William Hank Taylor, bugün 4 binden çok ABD askerinin Kabil’de olacağını söylemiş oldu.

Hamid Karzai Milletlerarası Havalimanı’nın şu an inançlı olduğunu belirten Taylor, “Türkler havalimanın güvenliğine ve işleyişine yardım etmeye devam ediyor” dedi.

Havalimanının şu an askeri uçuşlar ve hudutlu sayıda ticari uçuşa açık olduğunu söz eden Taylor, 24 saat ortasında saatte bir uçak kaldırmayı ve günlük 5 bin ila 9 bin kişiyi Afganistan’dan tahliye etmeyi hedeflediklerini söylemiş oldu.

PENTAGON KABİL’DE TALİBAN İLE GÖRÜŞÜYOR

Tümgeneral Taylor, şimdiye kadar Taliban’dan rastgele bir hücum ya da tehdit olmadığını vurgulayarak, “Havalimanındaki kumandanlarımız alanda havalimanı haricindeki Taliban kumandanlarıyla irtibat halinde, onlarla görüşüyoruz” diye konuştu.

Pentagon Sözcüsü John Kirby ise Kabil’den tahliyelerin 31 Ağustos’a kadar süreceğini söylemiş oldu. (AA)

ALINTIDIR